Policija pendrecila Trance-ere

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Skyline GT-R
    CBC Senator XXL
    • 13.02.2005
    • 806
    • Chicago - My Kind Of Town

Policija pendrecila Trance-ere

Dec 12.

"S obzirom da smo veoma ozbiljno shvatili situaciju koja se desila,
    i da se trenutno bavimo isključivo tim stvarima i ničim drugim
    naša oglašavanja na forumu će ići isključivo preko moderatora.
    Naša reakcija će uslediti jako brzo, a prva stvar je jučerašnje dešavanje u bigzu u 22.15
    kada dolazila ekipa televizije B92 da porazgovara sa ljudima koji su prebijeni, čije emitovanje možete pogledati na vestima B92 u 16h.
    A tokom narednih dana čekaju nas i brojni kontakti i razgovori sa medijima, advokatima, nastradalima i državnim organima.
    Hvala svima koji brinu i saosećaju sa nama, kao i onima koji su nam ponudili pomoć.
    U ime XperimenTa i IntellecTa
    Buca i Stole"

B92 Info Vesti Hronika

Intervencija policije u klubu
    11. decembar 2006. | 16:37 -> 21:02 | Izvor: B92
    Beograd -- U nedelju oko 4.30 policija intervenisala u klubu "Planet BIGZ. Izjave policije i učesnika veoma različite.

U saopštenju MUP-a se kaže da je policija intervenisala jer je prijavljeno da se pedesetak mladića tuče između sebe, koristeći palice, flaše i noževe. Policija je tokom intervencije koristila sredstva prinude, ali niko od izgrednika nije povređen.

Navodi se i da su tokom intervencije izgrednici vređali policiju, gađajući je flašama, stolicama i drvenim palicama, ada su lakše povređena tri policajca. Privedeno je 19 izgrednika, dodaje se u saopštenju.

Suvlasnik kluba Nebojša Vujošević kaže da nikakvih nereda niti tuče nije bilo u klubu, a da je anonimna prijava o neredima poslata oko 2.00, kada je policija i došla i videla da je sve u redu.

Zatim je policiju oko 4.00 pozvalo obezbeđenje kluba, zbog problema s jednim mladićem na ulazu.

Vujošević kaže da je jedan mladić, koji je želeo da uđe u klub, počeo da pravi probleme na ulazu. "Obezbeđenje nije htelo da ga pusti i pozvali su policiju da ne bi došlo do nekih većih posledica pošto je on pretio da će da pozove ekipu. Policija je došla na uviđaj, u jednom trenutku su neki njegovi drugari došli i policiji su se obratili psovkama i vređali ih", kaže Vujošević.

Policija je pozvala interventnu brigadu, koja se pojavila oko 4.50, ušli su u klub i počeli da batinaju ljude bez ikakvog upozorenja i razloga", kaže on. Vujošević kaže da je policija upotrebila prekomernu silu, iako postioci kluba za to nisu dali nikavog povoda.

Mnogi svedoci potvrđuju da u klubu nije bilo tuče i da je policija krajnje brutalno tukla posetioce, izbacujući ih napolje:

"Nisam video nijednu tuču unutra, samo su uleteli. Da li je ispred nešto bilo, ne znam, ali unutra ništa nije bilo, nikakve tuče".

"Upali su i počeli da nas gaze kao crve, mlate, tuku. Nisi mogao ništo da kažeš, ja sam u jednom trenutku stala i pomislila da je možda neka tuča i htela sam da im objasnim da nemam veze s tim. Dobila sam pendrek po leđima. Gledala sam kad su devojku gazili, trojica njih su je šutirali. Mislila sam da neću živu glavu izvući odatle".

"Bili su opremljeni šlemovima, vizirima. Ttukli su sve živo, ja sam dobio tri udarca, ne znam zašto. U stampedu niz stepenice dosta ljudi je padalo, kotrljalo se niz stepenice, a oni su tukli sve redom".

POLICIJA PENDREČILA TRENSERE

BEOGRAD - Interventne ekipe policije upale su u subotu ujutro u beogradski klub "Planet Bigz" i, prema rečima očevidaca, počele da tuku sve redom. Pod navalom policijskih pendreka više stotina posetilaca ovog kluba izbačeno je u cik zore na ulicu u majicama, dok je desetine njih, među kojima i devojke, bez ikakvogpovoda isprebijano.
    - Oko pet sati ujutro došlo je do 6-7 interventnih ekipa i počelo da batina sve redom. Više stotina ljudi, uglavnom tinejdžera, isprebijani su bez razloga i pendrecima isterani na hladnoću u majicama, jer zbog batinanja policije nisu mogli ni da uzmu svoje jakne iz garderobe - kažu u upravi ovog kluba, u čijoj garderobi je ostalo oko 200 - 300 jakni.
    Prema njihovim rečima, u ovom klubu tokom cele večeri nije se dogodio nikakav incident, ali je policija ipak došla i naredila da se muzika prekine. Više stotina ljudi stalo je u red ispred garderobe da uzmu svoje jakne i pođu kućama, kad je nekoliko pijanih momaka bacilo na policajce nekoliko flaša i počelo da ih vređa vičući im: "Kerovi, kerovi!" Policajci su tada pozvali pojačanje, ali nisu priveli momke koji su ih provocirali, već su počeli da biju sve redom!
    - Nekoliko njih stajalo je na samom izlazu sale i svako ko je izašao dobio je pendrek. Uopšte nisu gledali koga i gde udaraju. Bilo je samo udri! Na stepenicama nas je dočekalo još policajaca, koji su nastavili da udaraju palicamakoga su stigli. Tukli su čak i devojke. Video sam devojkuu majici s otkrivenim leđima, koja su joj bila puna otisaka pendreka u raznim pravcima, mladića kojem je izbijen zub, gomilu njih koji su, obliveni krvlju, pokušavali da dođu do izlaza - priča jedan od očevidaca koji je i sam bez ikakvog razloga dobio udarce pendrecima u glavu.
    U saopštenju MUP Srbije navedeno je da je policija došla ispred zgrade BIGZ posle prijave da se u klubu tuče oko 50 mladića koristeći palice, flaše, pa čak i noževe. Privedeno je 19 izgrednika, a tokom intervencije su povređena tri policajca. Međutim, policija tvrdi da, iako je koristila pendreke, niko od trensera nije povređen?!

KURIR,
    12.12.2006 str. 11.

Pendrek namestaljka

BRUTALNO

Dejan Stankovic (25), jedan od mladica koje je u klubu BIGZ prebila policija, tvrdi da su mu posle toga namestili hapsenje kako bi opravdali svoju brutalnost

BEOGRAD - Posle saopstenja policije da je prilikom intervencije u klubu BIGZ kod Sajma, u noci izmedju subote i nedelje, koristila "sredstva prinude", ali da niko nije povredjen, redakciji Kurira javio se Dejan Stankovic(25) iz Beograda kome su policajci pendrekom razbili glavu.
    Ovaj mladic tvrdi da je bez ikakvog povoda brutalno isprebijan pred svojom devojkom.Da ironija bude veca,kako kaze posto je najavio tuzbu protiv policajaca,oni su ga uhapsili zbog napada na sluzbeno lice?!

-Posto su policajci prekinuli muziku krenuo sam sa devojkom kuci.Dok sam izlazio iz kluba jedan policajac me je uhvatio za rukav i gurnuo niz stepenice.Okrenuo sam se i pitao zasto me udara a njih trojica ili cetvorica nasrnuli su tada na mene.Bez ikakvog razloga poceli su da me batinaju pendrecima,nogama...priseca se ovaj mladic
    Posto su mu policajci rascepali glavu Stankovic je insistirao na tome da ga oni i vode na usivanje.
    -Medjutim,kada sam im u Urgentnom centru rekao da cu ih tuziti jer su me bez razloga tukli,policajci su me uhapsili.U nameri da opravdaju batine jedan od njih mi je rekao da sam priveden jer sam navodno gadjao njihovog kolegu flasom.Pitao sam ga zasto me nije odmah uhapsio nego tek posto sam rekao da cu ih tuziti...
    Odveli su me u stanicu i drzali tamo tri sata nagovarajuci me da priznam da sam napao policajca-prica Stankovic

Na policijsko saopstenje da je ona intervenisala posle dojave da je unutar kluba 50 naoruzanih navijaca oglasio se jedan od vlasnika kluba BIGZ Ahmed Hajdarevic.
    -Dobijena je dojava i sta se dalje desava?Gde je legitimisanje,sprovodjenje ostalih 400-500 ljudi na sigurno?Sta to znaci?Da je policija dobila dojavu da je u klubu 1.000 naoruzanih terorista dosla bi sa nervnim gasom i bez ikakvog pitanja pobila sve ljude unutra?!-kaze Hajdarevic i dodaje:
    -Neka mi neko objasni sa kojim pravom su pendrecima udarali,cizmama gazili i sutirali i musko i zensko,ljude koji su u miru cekali da podignu svoje stvari sa garderobe.Nakon sto su prebijeni svi su izbaceni i postrojeni ispred zgrade ujutru u set na niskoj temperaturi.Brutalnost do kraja!Takav horor u zivotu nisam video.

KURIR 14.12.2006.

Toliko sam besan sad.....da necu\ne zelim nista da komentarisem, jer bih mogao svasta da kazem.

P.S. Da li neko zna nekog ko je bio tamo ili je cuo nesto o tome?
  • Aki
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2006
    • 1133
    • Beograd
    • Yugo 1603, Yugo 1301

Cuo sam za ovo,uzas...a ja sam hteo da idem,srecom nisam imao kesa...
    Ne znam nikoga ko je licno bio,ali cuo sam prepricavanja,uglavnom tano je za lika na ulazu,i tacno je da su svi zivi dobili pa i devojke...
    "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
    - Lousie Smith

Comment

• Vladan
      CBC Senator
      • 18.08.2005
      • 248
      • Vuko.ebina
      • e46 325i

Koja to vrsta stoke moze da udari devojku pendrekom? I sta sad? Ocigledno nije to bio jedan ili dva pandura nego nekoliko ekipa i tu jedino pomaze...ma ne pomaze nista! Ne mogu ni da razmisljam koliko sam se iznervirao

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Ja sam cuo da je prvo dosla jedna interventna ,pa su se neki likovi izglupirali ,a onda naravno ovi pozovu pojacanje jost 3 ili 4 interventne pa mozemo samo da mislimo nasta je licilo to njihovo batinjanje kada nisu birali izmedju muskaraca i zena!
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Jesu nasli neku drogu,Tetak sta kazes ti na ovo?

Comment

• Aki
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2006
            • 1133
            • Beograd
            • Yugo 1603, Yugo 1301

Vidi,verovatno da su nasli neki eks,vutru i sl.,ali to je skroz normalno za takva mesta..samo je frka sto oni nisu trazili pa tukli,vec su odmah presli na konkretne stvari...
            "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
            - Lousie Smith

Comment

• HotDog
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 965
              • BSG 75 (011)

nista me ne cudi, secam se faca tih likova iz interventne kad su me zaustavljali da mi lupe reket na Juznom bulevaru.

Comment

• Rendjo
                CBC Senator XXL
                • 26.06.2006
                • 340
                • Zadar HR

Policija se ne bi smjela tako ponašati prema svojim lojalnim gradjanima koji na kraju i plačaju tu istu policiju koja im lomi kosto i pendreći ih..Ne zanima njih ko je prav a ko kriv.I sam sam se našao u takvoj situaciji da me prebiju zato što sam se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme.Tad sam imao 15god ali danas lako saznam ko me napendrečio jer nije ovo velik grad i u mračnoj ulici naplatim to višestruko a on nek se misli koga je nabio Kroz 15godina službe batinanja se zamijerio mnogima pa jednom mora naletit na krivog

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

Originally posted by AkiMan
                  Vidi,verovatno da su nasli neki eks,vutru i sl.,ali to je skroz normalno za takva mesta..samo je frka sto oni nisu trazili pa tukli,vec su odmah presli na konkretne stvari...
                  Čekaj, hoćeš da kažeš da je nekim zakonom ili uredbom propisano i dozvoljeno da ljudi mogu da se pendreče po ulici i stepenicama ukoliko se kod njih nađe droga? Nisam znao da postoji takav izvor prava kod nas.

A što se tiče droge, ne znam zašto uvek mora da se dodatno potencira priča o istoj samo kada su u pitanju, tako zaostalo da kažem, "rave" žurke ... Droge ima svuda, od Exita, Guče, Cecinog koncerta i gostovanja Novih Fosila... Zna se kako se ta droga traži i kako se nakon toga postupa...

Pozdrav

Comment

• Rendjo
                    CBC Senator XXL
                    • 26.06.2006
                    • 340
                    • Zadar HR

U pravilu te nabiju al tad u izvješću napišu da si se opirao uhičenju ili da si pao niz stepenice i sl..

Comment

• NemaN
                      CBC Senator XXL
                      • 29.11.2004
                      • 1560
                      • munze

Originally posted by AkiMan

nije nashe, nashli smo !!!!!!!!!
                      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Aki
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2006
                        • 1133
                        • Beograd
                        • Yugo 1603, Yugo 1301

Originally posted by Bane?
                        Čekaj, hoćeš da kažeš da je nekim zakonom ili uredbom propisano i dozvoljeno da ljudi mogu da se pendreče po ulici i stepenicama ukoliko se kod njih nađe droga? Nisam znao da postoji takav izvor prava kod nas.

A što se tiče droge, ne znam zašto uvek mora da se dodatno potencira priča o istoj samo kada su u pitanju, tako zaostalo da kažem, "rave" žurke ... Droge ima svuda, od Exita, Guče, Cecinog koncerta i gostovanja Novih Fosila... Zna se kako se ta droga traži i kako se nakon toga postupa...
                        NE,nikako to nisam hteo da kazem,ali cinjenica je da je tamo bilo necega od droge,uvek je tako...i cinjenica je da droge ima svuda,a ne samo na rave-ovima,nego je to cest povod pandurima da krenu u "akciju" a isto tako i dobro opravdanje...

Ja celog zivota slusam electro a nikada nisam ni probao bilo koju vrstu opijata i sl.Idem da se ispraznim,iskacem,zezam sa ortacima,i ostavim sebi lepu uspomenu da taj dogadjaj...
                        Uglavnom,sustina je krsenje ljudskih prava,jer ovakvi postupci pokazuju da se nismo nigde "pomerili" od ratnih 90-ih,ako svako moze svakoga da bije,zato sto je biou na pogresnom mesto u pogresno vreme,e onda svi treba da se zamisle za svoju bezbednost i bezbednost sebi najblizih,kao i za svoja osnovna ljudska prava...
                        Cemu sve to,ne razumem,kada ce opet ti isti likovi praviti frku gde god se pojave i dokle god ne dobiju preko mozga,i opet ce ti isti panduri upadati i poistovecivati sve ljude sa postupcima pojedinaca...
                        Sta,jer ja treba da dobijem i najmanju uvredu,kamo li nesto vise,sto volim odredjenu vrstu muzike i sto sam dosao da se provedem a tu se zadesio neki levi lik koji nema tri klikera u glavi...?
                        E pa jbm ti drzavu...

Edit:

Sa tv-a

A ovde se lepo vidi ko je ispod slema...
                        - Lousie Smith

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

OK, razumemo se ...

Comment

• Rendjo
                            CBC Senator XXL
                            • 26.06.2006
                            • 340
                            • Zadar HR

To su sve kukavice Umjesto da kriminalce love,oni djecu tuku i i iživljavaju se na njima Gamad

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

U potpunosti se slazem sa gornjim postom ajd cik nek izadju 1 na 1

Comment

Working...
                              X