Pa da se malo i ja umesam posto imam firmu vec par godina, znaci limit od 2 miliona za pausalce ne vazi za godinu( kalendarsku) nego za bilo kojih godinu dana kad se radi presek, znaci dodju vam iz inspekcije u avgustu npr. pogledaju promet unazad za godinu dana i ako je veci od 2 miliona onda si u problemu. Ovo je provereno par puta ne sa moje strane posto sam ja u PDV sistemu i imam dosta vise prometa, nego od strane par mojih klijenata. A fiskalni moras da izdas uvek posto ako imas kasu znaci da si maloprodaja, pa samim tim si u obavezi da das fiskalni, i porez se ne iskazuje na fakturi, ovo vazi naravno za ljude koji nisu u PDV-u. A sto se tice izgleda fakture to je propisano sta mora da ima na njoj, tako je u pocetku bio problem ljudima koji nisu imali na fakturi darum prometa dobara, posto to nije pre PDV-a postojalo, a po sadasnjem zakonu mora to da se ima na fakturi, opet imao sam klijente koji su imali problem zbog toga. Ako nekog to bas zanima mogu u ponedeljak da potrazim kad dodjem u firmu(tj. da mi knjigovodja nadje
)

Comment