I ovo je MOGUCE !!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nenad
    CBC Senator XXL
    • 06.01.2005
    • 1364
    • BBgd/Mow

Kako se ne brinu o svojim kolima, zar ne vidis da se vlasnik Lade servisira gde i Lambo. Verovatno jedan tehnicki kosta kao 2 nove lade, ali njega bas briga. Sta kosta da kosta, ljubimica ce imati najbolju negu.

Shalu na stranu koliko ja vidim Lambo radi centritranje trapa, nije strasno. Ustedis ovde,onde pa kupis jos jednog Lambica.
    Boost or bust...

Comment

• GTI 16V
      CBC Senator
      • 04.02.2005
      • 236
      • Beograd

Samo jedno pitanje po cemu je ovaj servis shupa ?
      Au ljudi,pa Vi stvarno ne znate za shalu.Pa ja da sam ozbiljno mislio,ne bih postavio ovu temu u WasteGate,vec u neku drugu...

A ako smem da priupitam i ako izuzmemo elektroniku, što je toliko nemoguće da neko ko servisira Lade, zna da opravi i Lambo. Mislim, ja ne znam ni ulje na sopstvenim kolima da promenim, ali znam da taj "Lambo" nema ništa senzacionalno kada je o mehanici reč. Auto ko auto, samo za mnoge ima mitsko značenje, ali više zbog imena, a manje zbog nekih tehničkih rešenja...
      Evo,recimo,za pocetak nek' to bude SPECIFICNI ALAT za opravku...

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Originally posted by Dora
        Originally posted by Ivvan
        Samo jedno pitanje po cemu je ovaj servis shupa ?
        Vidiš da nema vrata
        Dora ,sigurno si hteo da nam predocis da servis radi 24h ?!!!

Jedino zasto cenim bugare je to sto cak i bmw-7 ,mece S-klase ,audi 8 budze sa spojlerima i nadrdanim felnama i jos X stvari stavljaju ali naravno sve u granicama lepote-prestiza.

Mali off ,ali kad smo vec kod bugara:
        Ja i Comi pretprosle godine(2005) u bulgariji vidimo na prodaju mecku ML,a u saobracajnoj pise da je vozilo proizvedeno 2006!!!Inace da napomenem da sam prvu takvu mecku kod nas video nesmalo sest messeci kasnije ,oni su maximalno zaludjeni kolima!
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• MOSLER
          CBC Senator XXL
          • 27.05.2005
          • 1064
          • Niš

A zasto da ne budu zaludjeni kolima kad im drzava to omogucava.Nijedan od tih auta koji se vidjaju kod njih ukljucujuci i tog Galjarda gore nisu placeni vise od 15-20k evra.To je u prevodu jedan dobar A6 2001\2 godiste.

Originally posted by Laki 55
          Jedino zasto cenim bugare je to sto cak i bmw-7 ,mece S-klase ,audi 8 budze sa spojlerima i nadrdanim felnama i jos X stvari stavljaju ali naravno sve u granicama lepote-prestiza.
          Najludje od svega je sto svaki drugi auto ima nalepnicu Brabus ,AMG, ALPINA,cak i neki krsevi koji to ocigledno nisu.`ladno sam video par mecki koje pored plocice AMG imaju broj koji kod tog tunera ne postoji
          Bitno je da je auto tuniran pa makar i nalepnicom

Comment

• Laki GSi
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2006
            • 2426
            • Beograd-Vozdovac

Ali da budemo realni mnogo ,ali stvarno mnogo imaju top modela alpine ,brabusa ,audija RS ,......
            Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

A da budemo još realniji, nismo ni mi realni 90% nas to gleda leti na Bugarskom primorju gde se sjati sve što oni imaju. Pa i srpske garaže kad bi se malo "otvorile" svakakve egzotične marke bi se tamo našle...

Mada, moram da priznam, jedini put kada sam video moju "prvu ljubav", Toyota Supru MKIV, je bilo u Bugarskoj, koja je pri tome, rekao bih na osnovu mog skromnog mišljenja, bila i valjano tjunirana... ovo i ne bi bilo toliko čudno da sam 4 meseca proveo u USA i da tamo nisam video ni S od Supre (ili Skyline-a)

Comment

• AreOut
                CBC Senator XXL
                • 22.07.2006
                • 590
                • Zabjelo

Originally posted by MOSLER
                A zasto da ne budu zaludjeni kolima kad im drzava to omogucava.Nijedan od tih auta koji se vidjaju kod njih ukljucujuci i tog Galjarda gore nisu placeni vise od 15-20k evra.To je u prevodu jedan dobar A6 2001\2 godiste.
                Ne budi siguran. Ti egzotici se pooomno prate i tesko da je i jedan sa osiguranja, inace bi i CG bila puna istih. Sa osiguranja mozes da skines A6 A8 i tako te serijske automobile a ove zvjerke vec malo teze.

Ima dosta Bugara milionera, i oni su prosli kroz uspjesnu tranziciju, mislim za njih uspjesnu
                http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Ha, o kojoj legalnosti se prica ? Najveci broj extra dobrih automobila koji se voze po Bugarskoj nije legalno. Ko zna kakva je to drzava, njemu je jasno zasto je to tako Ko nezna, mozda mu dodje logicno da nije tako

BTW. Bugarska auto mafija je najjaca ili rame u rame s ruskom auto-mafijom u Evropi.

I jos nesto...ako auto u Bugarskoj osigurate kod osiguranja koje drzi najveca mafijaska grupa sa primorja, mozete biti skroz sigurni da on nece biti ukraden ili ako se to slucajno desi, da ce biti nadjen odmah...

Dobro sad, tesko da su Veyron, SLR i Maybach ukradeni, ali ostalo...

Comment

• ĆOMI
                    CBC Senator XXL
                    • 31.08.2006
                    • 1705
                    • Braće Jerković,Vozd
                    • Stilo JTD 16V

Iz licnog iskustva potpisujem sve sto si gore naveo!
                    OPEL CLUB SERBIA

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Cek bre pa jesu oni u EU sad. Ja sam cuo da kad se udje u EU nema kriminala i da sve procveta....

P.S. I ja mog odrzavam u toj garazi
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• MOSLER
                        CBC Senator XXL
                        • 27.05.2005
                        • 1064
                        • Niš

Originally posted by AreOut
                        Ne budi siguran. Ti egzotici se pooomno prate i tesko da je i jedan sa osiguranja, inace bi i CG bila puna istih. Sa osiguranja mozes da skines A6 A8 i tako te serijske automobile a ove zvjerke vec malo teze.

Ima dosta Bugara milionera, i oni su prosli kroz uspjesnu tranziciju, mislim za njih uspjesnu
                        Bugarska je generalno siromasnija zemlja od nas i nemoguce je da su se u proteklih par godina toliko obogatili da mogu sebi da priuste tako skupa kola.
                        Na listi Ceskog casopisa(slicnog Forbsu) koji vodi statistiku o bogatasima severo-istocne evrope medju prvih 50 nema ni jednog Bugarina ili Hrvata ali zato ima cak 4 Srbina.Pa kada se god nas ne voze besna kola u toj meri odakle onda braci Bugarima pare za iste osim ako nisu kradena
                        Skoro sam razgovarao sa jednim Bugarinom.Covek sa malo vise razume u problematiku o kojoj razgovaramo i rekao je da se kod njih retko ko odlucuje da baci npr. 100k evra za neki auto kad moze da ga dobije za 4x manju sumu.
                        U Crnoj Gori ne znam koji je procenat kradenih vozila,neke statistike kazu 30% novoregistrovanih,nebitno ali u svakom slucaju zanimljiva je cinjenica da je u Kotoru,gradicu sa desetak hiljada stanovnika prosle godine bilo registrovano 5 Ferarija.Sta ces standard ko u Svajcarskoj

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ne bih se slozio.
                          Bugarska je danas generalno bogatija od Srbije, a to se nije dogodilo za par godina vec sada skoro vec 20godina koliko oni napreduju a mi od toga 15 godina zestokog rikverca.

bas nedavno prisustvovao remontu jedne nase fabrike....ugradjuje se strana oprema a to rade bas Bugari jer u nasoj zemlji ili nema nikoga ko je to u stanju ili nema resursa da to efikasno (i cenovno povoljno) odradi.

iz price sa ljudima koji tu rade saznajem da su i druge nase fabrike remontovali Bugari. da ne bude zabune ne radi se o fizickim poslovima nego o najmodernijoj sofisticiranoj robotici koja vodi procese proizvodnje.

ono sto sam video to je da je procedura rada sasvim EU standardrna, niti nalik predrasudama koje kod nas jos vladaju.

ako cemo da se poredimo, nas reper je trenutno Albanija i Crna Gora, tu smo negde po bogatstvu kao drustvo (GDP i ostalo po glavi).
                          Vojvodina kao region vuce napred i vadi prosek kao i Beograd, ali uz ostatak tu smo gde jesmo.

oo smo mi volimo da zaboravimo je da Bugari mogu slobodno da se krecu i rade u vise zemalja EU i sticu tako zaradu, oni su EU danas.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• AreOut
                            CBC Senator XXL
                            • 22.07.2006
                            • 590
                            • Zabjelo

Originally posted by MOSLER

Bugarska je generalno siromasnija zemlja od nas i nemoguce je da su se u proteklih par godina toliko obogatili da mogu sebi da priuste tako skupa kola.
                            Na listi Ceskog casopisa(slicnog Forbsu) koji vodi statistiku o bogatasima severo-istocne evrope medju prvih 50 nema ni jednog Bugarina ili Hrvata ali zato ima cak 4 Srbina.Pa kada se god nas ne voze besna kola u toj meri odakle onda braci Bugarima pare za iste osim ako nisu kradena
                            Skoro sam razgovarao sa jednim Bugarinom.Covek sa malo vise razume u problematiku o kojoj razgovaramo i rekao je da se kod njih retko ko odlucuje da baci npr. 100k evra za neki auto kad moze da ga dobije za 4x manju sumu.
                            U Crnoj Gori ne znam koji je procenat kradenih vozila,neke statistike kazu 30% novoregistrovanih,nebitno ali u svakom slucaju zanimljiva je cinjenica da je u Kotoru,gradicu sa desetak hiljada stanovnika prosle godine bilo registrovano 5 Ferarija.Sta ces standard ko u Svajcarskoj
                            Odakle ti ta info za Kotor?! Bez obzira jesu li EU ili ne osiguranje ce drzavi Bugarskoj fino ispostaviti nalog jer ZNA da je auto tamo, pa neka se dogovore oni sa vlasnikom...
                            http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• MOSLER
                              CBC Senator XXL
                              • 27.05.2005
                              • 1064
                              • Niš

Hebem li ga @brick,ali u zadnjih pet godina nisam upoznao Bugarina koji je bio u srbiji a da se pohvalio kako se tamo bolje zivi nego kod nas,svi kukaju.Dzabe im sto ulaze u EU kad im je stopa korupcije i kriminala veca nego kod nas.
                              Odakle ti ta info za Kotor?
                              To za Kotor je bilo u Blicu

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141
                                • Beograd, barajevo-zemun
                                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

evo ja upoznao pre par nedelja nekoliko, voze Mercedese i VW, koriste premium laptop-ove, borave u InterConti-ju vec oko mesec dana, koliko cujem posao koji rade vredi oko 1.000.000 evra (toliko ce naplatiti).

ne bih se pozalio da i ja dobijem posao slicne vrednosti unekoj inostranoj zemlji, hipoteticki. verujem ni ti, pa makar poslodavac bio Bugarin.

zamka je jednostrano gledati sa pozicija predubedjenja- kao sto u Becu ljude iz Srbije koje ces sresti najcesce, rade na poslovima odrzavanja WCa, kopanja kanala, bastovana, posluge, konobara i slicno. (najslabije placeni poslovi).

glupo bi bilo od strane Austrijanaca da to onda tumace kao da su svi radnici u Srbiji bas takvih vestina, stava, rade na takvim poslovima.

hocu da kazem da Bugari danas nisu isto sto i Bugari pre 20 ili 30 godina, stvari su se promenile i danas zive (u proseku) bolje od nas, imaju bolje radne uslove, imaju slicne zarade, imaju nize zivotne troskove, imaju bolji pristup modernim tehnologijama rada i modernim firmama,...

konacno, imaju znacajno veci bruto proizvod od Srbije kao drustvo (drzava) i mi mozemo samo da im gledamo u ledja danas i trudimo se da ih dostignemo i prestignemo boljim radom i organizacijom.

naravno nije tamo sve sjajno i bajno, ali neke norme su dostignute koje su nama jos nedostupne...
                                npr vezano za automobile, trgovina je slobodna, carine nema pa su i automobili znatno jeftiniji nego ovde kako novi tako i polovni.
                                sve i da je ista zarada nominalno u evrima, Bugari imaju vecu kupovnu moc po tom pitanju od nas jedno 40tak %.

mozda nije mnogo ali nije ni mala razlika.

na to sam ciljao, deceniju i vise Bugari i Rumuni imaju stalan i opipljiv razvoj, za razliku od nas, pa ni rezultati nisu izostali.

mi smo toliko pali kao drustvo zadnjih 15tak godina da nismo ni svesni
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X