JOS JEDNA ZRTVA ULICNIH TRKA PO NOVOM SADU

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • observer
    CBC Veteran
    • 06.10.2005
    • 196
    • Novi Sad
    • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

JOS JEDNA ZRTVA ULICNIH TRKA PO NOVOM SADU

Vest preneta sa http://www.radio021.info/

ZRTVA ULICNIH TRKA PO NOVOM SADU

10:02 - Novosadjanka Ksenija Milic (17) preminula je u ponedeljak u Klinickom centru od posledica teskih telesnih povreda koje je zadobila u saobracajnoj nesreci. Devojka je povrede zadobila u sudaru koji se dogodio u noci izmedju subote i nedelje na raskrsnici Rumenacke i Ulice Kornelija Stankovica.

Dnevnik piše,da je automobilom u kojem je Ksenija Milic bila na mestu suvozaca upravljao jedan mladic, i prolazio je raskrsnicu kada su na njih iz druge ulice naleteli automobili koji su prošli kroz crveno svetlo. Spekuliše se da je rec o automobilima kamikazama, koji su se trkali novosadskim ulicama.

Ksenija Milic je s teškim telesnim povredama prebacena u Klinicki centar, gde je poslednja dva dana bila u komi. Mladic; koji je bio s njom u automobilu, kako saznajemo, zadobio je lakše telesne povrede.

Policija se nije oglasila povodom ove nesrece, u kojoj je je ucestvovalo više vozila.(021)

24.01.2007.
  • observer
    CBC Veteran
    • 06.10.2005
    • 196
    • Novi Sad
    • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Licno sam ogorcen (ne)radom saobracajne policije u Novom Sadu koja NISTA ne preduzima protiv obesnih manijaka.
    Ne sme, ne zeli ili "nema ljudi" - jednostavno za to NEMA OPRAVDANJA!!!

Nas "obicne vozace" znaju da sacekuju u zasedi i iskacu iz zbunja kada vozimo 52 umesto 40 km/h ili nas zicare za 500-1000 din kada prodjemo kroz trepcuce zeleno, a protiv obesne stoke koja u nocnim satima divlja po ulicama gradova sa 120 km/h i sumanuto prolazi KROZ CRVENO na semaforima se ne preduzima nista!!!

Bagra i jedni i drugi!!!

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Ajde ne peni bez veze.

Sta znaci "nista ne preduzimaju"? Da li bi trebalo da procitaju ovaj tekst pa zaredaju po gradu i redom pitaju ljude "da li ste proleteli kroz crveno svetlo danas?" i hapse po potrebi? Da ih uhvate na delu naravno da bi ih sankcionisali.

A i ovo karakterisanje i generalizovanje mi ide na k****...prolete dvojica idiota kroz crveno, i odmah su to kamikaze trkaci koji to redovno rade i eto svi su oni takvi i treba u 'aps sa njima...Vise nesreca izazivaju omatorele drtine od po 80 godina za volanom ili domacice koje misle da voznja auta nije nista komplikovanija od razvlacenja gibanice - pa niko ne generalizuje pricu i zahteva hapsenje i akcije protiv penzionera i domacica za volanom.

Nije ovo radio Mileva da raspredamo o slicnim glupostima.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• observer
        CBC Veteran
        • 06.10.2005
        • 196
        • Novi Sad
        • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Upravo sam i ocekivao ovakav odgovor...

U Novom Sadu se tacno zna gde se okupljaju napaljenici koji organizuju ovakve trke. Nije primeceno da policija bilo sta cini da stane na put NEPOSTOVANJU ogranicenja brzine (a bilo bi dovoljno samo da ih sacekaju 200 m dalje sa nanisanjenim radarima).

E ali kada treba uzeti 500 kinti od "neke domacice ili penizionera" onda nemaju problema.

E to je ono sto prosecnog vozaca najvise boli - pravda nije jednaka za sve. Tatini sinovi mogu da se nekaznjeno bahate a normalan svet treba da zivi u strahu za sopstveni zivot. Dosta je bilo!!!

Comment

• observer
          CBC Veteran
          • 06.10.2005
          • 196
          • Novi Sad
          • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Sledi deo komentara sa sajta radija021 povodom ove vesti http://www.radio021.info/

janko 1-.-0.2007, 24: 0
          prodjite bulevarom onog ubice sto mu je nedavno podignut spomenik pa cete videti slicno, narocito na prelazu u gagarinovu

no comment 1-.-0.2007, 24: 0
          Reci cu samo toliko da to rade i na Limanu. Slicno mi se desilo u petak uvece. Srecom vozim PENZIONERSKI, ili bolje receno pazljivo, pa sam uspela da odreagujem. Na svu srecu. Secam se samo da je vozilo tamne boje i nista vise.Tacno je tako bilo , auto je prosao kroz crveno na raskrsnici dosta velikom brzinom. Videcemo sta ce se preduzeti. Ali vozite pazljivo sugradjani.

ANTI TJUNING 1-.-0.2007, 24: 0
          I kao niko od olicije ne zna ko vozi frizirane GOLFOVE, SUBARU, VEKTRU ... pa samo uzmite 10 poslednjih epizoda emisije TJUNING STAJLING i iamte evidenciju pola tih ludaka. Ili još bolje subotom uveče na petlju, u industrijsku zonu kod Novkabela i tu su Vam svi ti ludaci. I ponavljam : Krivične prijave za one ko im dozvoljava da im žmigavci budu beli, stakla zatemljena, neonke na podu, klirens spušten za 100 milimetara, boja auta narušena raznim tribalima, auspuh stavljen Sebringov da se čuje na Limanu kad je on na Detelinari. STOP UBICAMA U TJUNIRANIM AUTOMOBILIMA

1-.-0.2007, 24: 0
          Bravo za miliciju ili policiju ili kako se vec zovu!!! Sigurno ne znaju koje su to ulice u gradu u kojima se desavaju trke kamikaza i ko je subotom uvece za volanima automobila kamikaza!!!!Pitajte mene babetinu???Pogledajte danasnji Dnevnik i pogledajte nasmejano lice sedamnaestogodisnje devojcice koju njeni roditelji i drugarice vise nikada nece videti. Da se kazne najstroze pocinioci ovog zlocina!!!!

dr mile 1-.-0.2007, 24: 0
          Ohooo ho pa imamo nagoveštaja ČIJI JE SIN vozio frizirani auto.

sneki 1-.-0.2007, 24: 0
          Devojcica je isla u gimnaziju i bila jedino dete, ne mogu ni da zamislim kako je njenim roditeljima strasno strasno izgubiti jedino dete na takav nacin, da li ce neko odgovarati i da li ce biti kazna odgovarajuca?

Mozda je hladno da stoje na ulici i kontrolisu saobracaj u gradu. Ali zato, kada je lpeo vreme narocito, policija, i kada im treba dodatnih sredstava, postavlja radare na mesta koja su pregledna, dobri putevi i kontrolise dokumentaciju "stranih" registracija. Vozila zatamnjenih stakala, dzipove, o****ne tipove nesme ni da zaustavlja niti legitimise, jer su im ili poznata vozila, prijatelja ili im je zabranjeno da to rade. Ne primecuje ni kada se trotoarima i biciklistickim stazama voze Jeep vozila. Narod ipak nije glup. Ili mozda jeste, kada ih tolerise.

CIA snajka CIA 1-.-0.2007, 24: 0
          policija DA HOĆE za 24 sata može da napravi evidenciju vozila koja se trkaju. Kako ? Samo de na "petlju" i fotografiše tablice i evidentira ih. Sve te budale svakoposlepodne vise na petlji a subotom ih zajedno sa bajkerima ima 100-200. Uostalom KO IM DOZVOLJAVA DA PROĐU TEHNIČKI ???? Auto sa spuštenim klirensom za 100 milimetara ? Zatamljena stakla ? Pooduzimati saobraćajne a onda u kontrolu ko je vršio tehnički pregled !

Vaskez NS 1-.-0.2007, 24: 0
          Khm, nema više "milicije". Odavno se to već zove policija.

Milicijo!!!!

Jezivo!Nadam se da su uhvaceni, ako ne, trebalo bi sami da se predaju!

Vojislav 1-.-0.2007, 24: 0
          Necu biti iznenadjen ako se ispostavi da je kamikaza-vozac sin od nekog politicara, bivseg sportiste ili privatnog poduzetnika(da ne kazem mafijasa). Milicijo, sram te bilo. Kako se nasi saobracajci osecaju kada cuju da je 17-0 godisnja devojcica izgubila zivot?

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Daj mani demagogiju tog tipa, molim te, tatini sinovi...Ciji si ti sin? Tecin? Sta znaci i kakva je to karakterizacija, tatin sin, sta to znaci uopste? Odakle nekome uopsteideja ili informacija i PRAVO da generalizuje stvari da su to sve sinovi "politicara, kosarkasa..."? Gluposti.

Gomila drugih komentara je takodje van pameti i totalno proizvoljna. Kako to gospodin koji vozi neku drndavu kantu zna da dzipove i bolja auta ne zaustavljaju i ne kontrolisu? evo da prebrojimo broj puta koliko su zaustavili nekog od ovih pametnjakovica, i mene konkretno, cisto da me malo proveravaju, upravo jer vozim malo bolji auto. Ljudima je valjda urodjeno da vole da bezrazlozno pljuju, pausalno klasifikuju, pricaju bez grama mozga - o svemu sto se navodno na njih ne odnosi. I onda odu pa urade potpuno istu stvar, pa se sutradan opet zgrazavaju nad "tatinim sinovima" koji rade ovo ili ono...

I odakle nekome pravo da nekoga zbog hobija kojim se bavi nazove ludakom? Tjuning stajling, pa ludaci? Zasto? Sto ne sede kuci, igraju domine i zavijaju sarmu? Ma daj...

Zvucis kao propagandna kampanja neke stranke, sve sa uplasenim gradjanima i predlozima o zatvaranju, sankcionisanju, ne znam ni ja sta...

Comment

• TAZZ
              Banovan
              • 30.05.2005
              • 1409
              • NBGD,SERBIA

Nishta od ovog ne bi se deshavalo da postoje ... TZV piste ili staze u recimo...
              BGD-u, NS-u, Nishu...
              Stazica od 3-3.5 km sa pravcem od 1000-1200 metara...

vikendom okupljanja ... i to je to...
              Na ulicama Sankcionisati ... i kraj...
              To bi bilo dobro, ali... Teshko. Nemere se dogovoriti ovde u BGD-u vec sto godina da se neshto napravi...

Ipak TUZNO!
              A ako su naleteli na Vozilo gde je bila devojka, trebalo bi da se zna ko je vozio, i tako to, jer su i njima vozila havarisana.

Comment

• observer
                CBC Veteran
                • 06.10.2005
                • 196
                • Novi Sad
                • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Daj mani demagogiju tog tipa, molim te, tatini sinovi...Ciji si ti sin? Tecin? Sta znaci i kakva je to karakterizacija, tatin sin, sta to znaci uopste? Odakle nekome uopsteideja ili informacija i PRAVO da generalizuje stvari da su to sve sinovi "politicara, kosarkasa..."? Gluposti.

Bas me zanima kako bi se ti osecao da se nesto slicno tebi dogodi, ili mislis da tebi to ne moze da se desi? Veruj mi, nije potrebno mnogo empatije da bi se uziveo u situaciju.

Ja se uvek iznova zaprepastim kada vidim koliko smo kao drustvo nesolidarni i koliko kod nas ne postoji svest o opstem interesu.

Poenta je da se ljudi ne osecaju bezbedno posle ovakve vesti.

Ja vec godinama i kada imam zeleno uvek pogledam na sve cetiri strane sveta pre nego sto udjem u raskrsnicu jer ocekujem sve i svasta. To je sa jedne strane deo normalnog opreznog vozackog ponasanja, ali to ne radi vecina, a i zasto bi: prosecan vozac (pa i domacice i penzioneri) se oslanjaju na to da SVI jednako postuju propise, ali zasto bi neki "o****ni baja" postovao tamo neki propis ako ZNA ili IMA TAKAV OSECAJ ili ima takvo ISKUSTVO da mu ne moze niko nista.

Comment

• low rider
                  CBC Senator XXL
                  • 03.04.2006
                  • 613
                  • Beograd

Kako mnogo slova, a ja samo vidim da je poginula devojka, devojcica od 17 godina. I samo to i vidim. Ej znate li vi sta je to.

A da tragedija nije poenta price, potpuno bi razumeo postove 206tice (mada mi nije jasno sta te je toliko licno pogodilo), ovako moram ti reci da je bilo bolje da precutis, ako ti je u ovakvoj nesreci bitnije da prokomentarises sporedne stvari. To isto mislim i za citirane komentare i generalizacije.
                  NHF

p.s. tetke i penzioneri se mozda najvise kucaju, ali brzina ubija

Comment

• PROFILER
                    CBC Početnik
                    • 18.12.2006
                    • 4
                    • Beograd

Nema nista gore nego kada se ugasi zivot osobe koji, tako reci, jos nije ni zapoceo. Saucesce porodici.

Nenadokvadiv gubitak za njenu porodicu i prijatelje.

@206 Moje skromno misljenje je da si malo neozbiljno shvatio ono sto observer pokusava da poentira, sta vise mislim da sa tvoje strane postoji i doza podsmeha njegovih postova sto u svakom slucaju ne bi smeo da radis, ako ni zbog cega drugog onda zbog titule moderatora.

Comment

• Igor
                      CBC Senator XXL
                      • 30.12.2004
                      • 394
                      • DORCOL REPUBLIKA

Vec sam par puta poceo da kucam poruku pa izbrisao i kao daj napisi nesto drugo necemo da se vredjamo... tj izraz koji iskoristis bice ruzan ili uredice mozda... a sada nakon i ove tvoje poruke mogu komotno da napisem da si pajser? ili sta vec bilo koji takav izraz koji te generalizuje sa ko zna kime i kojim intelektualnim slojem(dnom). ako ti mozes da nastavis da generalizujes sa tatinim sinovima i o****nima. ne da nis ibolji od "njih" nego i gori... pa mojih bar 5 drugova su celavi ? pa ? i niko nije kriminalac? ja sam tatin sin kao sto sale rece svi smo! i ti si za ime boga. a to sto te ne privlaci adrenalin ili mozda da ali ga dobijas dozama igranjem mica i saha. a ne brzom voznjom ili ubrzanjem ili nekim extremnim sportom. ne mozes da nas stavis u isti kosh sa nekolicinom zaludnih ljudi koji nemaju mozak... vecin njih i ne voze brzo i ne umeju i ne smeju nego samo prodju kroz crveno jer ne znaju i maloumni su! i da dolazio sam i ja iz beograda cak u ns na petlju na miseluk. pa ne prolazim kroz crvena u raskrsicama i ne ubijam ljude! a ti si rekao da to radim jer smo mi svi isti sa tjuniranim kolima! sa druge strane ti isti koji su stajlingovani i imaju tribale uglavnom su bezopasni jer ne mogu preko 40 da idu jer su dizeli.
                      Saab 900 SE Cabrio 2.0 Turbo - B204L
                      Saab 900 SE 2.x Turbo - B236R

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Halo, uopste nije stvar da li ja mislim da to meni moze da se desi, ili ne - naravno da moze. Ali ako ista vise mrzim to je ovako pausalno i ni na cemu bazirano generalizovanje o tatinim sinovima, ulicnim trkacima, vozacima malo boljih auta, o****nim bajama, i slicno...

Da se meni desi ista stvar, ali da me lupi kakav racunovodja, sta bi to onda znacilo? Da i njih ubacimo u gore navedene kategorije?

Ja licno vidim MNOGO vise idiota za volanima raspalih jugica ili neke slicne krntije pobegle sa otpada, i posto prelazim jako mnogo kilometara svakodnevno mogu da se uverim da nije potreban tatin sin ili o****ni baja da se napravi zestoko sranje na putu. Biciklisti koji isteruju pravdu sa nadolazecim autom, seljaci s njive iz traktora sednu u auto i blage veze nemaju sa okruzenjem niti gde se nalaze niti da se ono sto rade na putu tice ikoga drugog, klinci u trabantima koji preticu kao sumanuti, babe i dede sa refleksima iz 40 i neke kojima je i 20 km/h koliko voze, prebrzo...E vidis i takvih opasnosti na putu ima. I prave procentualno mnogo vise sr*** i stete nego o****ni tatini sinovi.

I kakvog ja prava sad imam da generalizujem stvari, i kazem da bi policija trebala da iskljucuje seljake s njiva, napaljene 18-godisnjake bez iskustva, omatorele drtine i ostale - iz saobracaja?

Policija treba da sankcionise, i ona to radi, SVE koji ne postuju saobracajna pravila. Zalosno je kad neko pogine, svakako, ali mene u celoj prici pogadjaju GENERALIZACIJE odredjenih kategorija ucesnika u saobracaju, koje NIKAKO ne stoje. A to sto sam moderator - ne razumem. to bi trebalo da ima neki efekat na moje razmisljanje ili stavo koji imam po nekom pitanju?

Treba da precutim...sta? oenta posta je bila da se kaze da je devojka poginula? OK, zao mi je, ali ovo nije crna hronika, za to imate novine. Ovde pricamo o necem drugom.

Ali da iskljucuje tatine sinove i slicne "kategorije" samo zato sto nekome eto smeta (a u sustini je to u osnovi cele price, cista ljubomora, svidjalo se to nekome ili ne...), e to vec nece ici.

Comment

• Igor
                          CBC Senator XXL
                          • 30.12.2004
                          • 394
                          • DORCOL REPUBLIKA

Da zalosno je kada neko pogine... umre... ubiju ga... mogo veci problem su ubice... droga... to vise ubija i kako kod da umre neko cak i ako se ubije strasno je.
                          Saab 900 SE Cabrio 2.0 Turbo - B204L
                          Saab 900 SE 2.x Turbo - B236R

Comment

• mirdza
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2005
                            • 2437
                            • Katowice (PL) / Banja Luka
                            • AGP / W126

iako znam da moj post nije vezan za nesrecu koja se desila moram da napisem - bio sam prije nekoliko mjeseci u NS i BUKVALNO sam se bojao da vozim po gradu. uzas! propise ne postuju ni vozaci ni pjesaci (ali ni malo...)
                            sta sam htio da kazem - i bez trka sam se znojio za volanom na ulicama NS a ne vozim od juce. a u NS sam bio ranije vise desetina puta i nikad nije bilo tako. ne znam u cemu treba da se trazi uzrok ove pojave...
                            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

onda nemoj nikada da ides u bg.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X