Garaža

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: Garaža

Pa znas kako ovde ti je ko koga zahebe. Pred legalizaciju ovu poslednju morao sam nesto da odradim. Posto papirologija ovde katastrofalna, bolje je nazalost da prvo divlje sazidas pa da onda juris dozvole...

Sad je zima, cekam parice da na prolece stavim vrata i postavim struju pa da pocnem da je koristim...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• milannik
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2004
      • 1455
      • Niš

Tako je to u Srbiji, krenes da zidas supu, grazu, ili poljski wc, a zavrsis sa kucoerinom za drugorodjeno dete

Comment

• shone-bgd
        CBC Početnik
        • 12.01.2010
        • 1
        • Beograd

Ha, ha, ha... dobro receno !

A da li je neko imao iskustva sa gradnjom kucerine ili bar kuce od Ytonga ??

Garaza je stvarno sjajno ispala... ali ja bih da gradim kucu sa garazom (ili garazu sa kucom ) od Ytonga i zanima me ako neko vec ima kucu od ovog materijala - kakvi su utisci?

Comment

• milannik
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2004
          • 1455
          • Niš

Kad smo kod taga, i mene interesuje, ja trebam da radim nadgradnju kuce?

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Izgradnja je brza, precizna i lagana. Otpad materijala je mali (gotovo nepostoji). Lepak se kupuje u dzakovima, muti busilicom netreba pesak krec ... Instalacije se provode lako, nema stemovanja. Nema malterisanja iznutra, a spolja ide mrezica i fasada...

Comment

• mb12
              CBC Senator XXL
              • 06.11.2006
              • 640
              • Vrbas
              • Mazda 626 2.0 TD

Dobro je ispalo...interesuje me zasto vec ako si radio Ytong-om, nisi koristio U i L profile, od tog istog Ytong-a, jer sa njima nema salovanja, jos brze se gradi i odmah dobijes izolaciju betonskih greda ( kontam da znas sta su U i L profili , da neduzim nepotrebno post ).

P.S. Jesi li koristio protivpotresne blokove?

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Ne nisam koristio U i L profile zato sto je njihova cena uzasno velika. Jeftinije mi je bilo da dam dnevnicu vise i malo stiropora pa cak i dve tri dnevnice vise nego da kupim u i l profile i radim sve sa ytongom. Problem je sto je ugrubo 2/3 cene ostalih blokova kostala babavka u i l profila za ovakav tip garaze. Isti sistem sam dobio i ovako posto sam u salung stavljao izolaciju.

Protiv potresne blokove nisam koristio jer je kavez tj. grede tako napravljen da nema nikakve potrebe za komplikovanjem...

Od majstora sam zahtevao apsolutno uklapanje, bez iskakanja ivica tako da imam zidove koji se s unutrasnje strane samo gletuju a sa spoljasnje mrezica i leak i na kraju fasadeks ili nesto slicno...

Comment

• mb12
                  CBC Senator XXL
                  • 06.11.2006
                  • 640
                  • Vrbas
                  • Mazda 626 2.0 TD

Hvala za info.

Ja sam u fazi razrade planova u vezi gradjenja kuce, pa je i Ytong u opciji. Ono sto mene baca na razmisljanje da koristim te U i L profile je to sto nemam daske za salovanje itd...mada na tu moju konstataciju, stari mi iz topa rece ' Moraces da uzmes daske za salovanje temelja, pa ih posle upotrebi za salovanje gde ti je god potrebno' Jbg, kad ima sto kombinacija u glavi, uvek nesto previdim, al ipak me nosila ideja da ih koristim zbog same brzine i lakoce gradnje.

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Cena ce da te odvrati nesikiraj se. Ja sam isto razmisljao da koristim sva ta cuda ali... Jedino sam kupio sav alat i to testeru, mesalicu, ono za nanosenje i ono za ravnanje ivica. To stedi vreme.

Da sad zidam kucu nebih razmisljao ni 1 sekund. Samo ytong i tacka. Sto se tice salovanja, daske ti na gradilistu trebaju. Nije to neka kolicina. Zidanje je uzasno brzo. Otvori se prave precizno i cisto...

Comment

• DushanSD
                      CBC Senator
                      • 25.03.2008
                      • 248
                      • Smederevo, Srbija

Svaka cast za garazu , to je prava stvar .
                      POZURI POLAKO!!!

Comment

• sretenovic
                        CBC Početnik
                        • 22.01.2010
                        • 1
                        • Beograd

Ja sam pre par meseci zavrsio vikendicu. Koristio sam kompletno Ytong sistem gradnje, U i L profile, tavanicu, alate... Ne smatram da je neki poseban trosak u kupovini U i L profila, s obzirom na ustedu vremena i preciznost izrade. Sve u svemu, veoma sam zadovoljan i ispalo me je znatno povoljnije nego da sam gradio klasicno. Velika se usteda postize na brzini gradnje i tome sto nema termoizolacije. koristio sam blok 30 i mogu da kazem, da je u vikendici veoma prijatno, toplo i da se zaista oseti razlika.

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Evo sad doktor Dulic naredio legalizaciu pa ja da vidim sta da se radi...

Stavljena stolarija, petokomorni Komerling profili sa termo staklima. Bolji su mi prozori sad na garaze nego na kuci...

Sad da se odradi ravnajuci sloj, pa onda da legnu i garazna vrata i na to jos i lepa dvostubna dizalica...

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Doslo prolece, pa doslo i vreme da se poradi oko Garaze...

Prvo je stara ograda - temelj - morao biti osteman. Za to su mi trazili 300Eur-a za secenje betona ili ti 50E po duznom metru. Kada sam shvatio prostom racunskom operacijom 50x6=300E onda sam odlucio da se zrtvujem i da to ostemam. Jos pre 2 godine kupio sam BOSCH veliku elektropneumatsku busilicu za 250E. Isao sam racunicom i da je ubijem zaradio sam 50E i kupio novu busilicu. Medjutim ima razloga zasto na ovoj pise made in Germany (nemacka medicina je najbolja medicina  izdrzaja je stemovanje bez po muke.

Ovo je samo da imate predstavu koliko je stemanja bilo

U svakom slucaju posle nekoliko sati drndanja i tresenja, ostemani su otvori i skinuta ograda. Izgubio sam nedelju pre podne a zaradio ili ti ustedeo 300E 

Evo kako to izgleda, desno je otvor za ulaz u prostor gde cu montirati dizalicu a levo je samo garazni prostor za neki rad. Na spratu su dva prostora, jedan za neki magacincic i jedan za moju dusu da pobegnem od zene 

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Narucena su vrata, metalna, sa veeelikim prozorima (volem dnevno svetlo). Sve ostale varijante su bile ili preskupe ili nefunkcionalne. Cena kvalitetnih vrata sa motorima iznosila je oko 2100E (za oba otvora)  :nebre:. U Metrou imaju vrata za 450E po komadu imaju i daljinski. Jedina stvar koja moze ostati citava na njima posle godinu dana je upravo taj daljinski  .
                              Cena vrata bila je sa leksanom i purpenom i montazom 400E po komadu.

Ramovi su legli...

Siporeks ytong je fenomenalan, otvori su precizni. Prvo je bilo predvidjeno da vrata budu 2.5 sirine. Onda smo odlucili da otvor ipak bude 2.80m da zena moze da uveze auto bez problema 

Tako da su sada vrata 2.80 sirine i 2.25 visine.

Inace krilo je sa duplim limom. Ugradjena je izolacija unutar samih vrata (staklena vuna presovana). Gore otvori se zatvaraju leksanom.

Sama montaza je prepustena strucnjacima (ljudima koji su i napravili vrata). Nisam hteo da rizikujem da se posle vade na ugradnju.

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

I drugo krilo je leglo. Vrata su ankerisana gore i dole u beton. Siporeks hm, nije mi bas za neka vezivanja.

I tako ugradnja oko 1h po otvoru. Moralo se jos malo ostemati, malo povariti i to je to...

Evo kako to izgleda. Ostalo mi je da postavim leksan i cilindre. I naravno okolo naokolo sa purpenom. Opet cu da se ulepim, ali spremio sam rukavice i veeliku kesu da obucem .

Comment

Working...
                                X