Garaža

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: Garaža

Instalacija WURTH-a II
    Cim su dosli "strucnjaci", predstavljeni kao najjaci servis u Srbiji... Dogovorili smo se da se izvrsi specijalna nivelacija samonivelirajucim masama (SIKA). To smo odradili isto vece. Ujutro su dosli drugovi na instalaciju. Da skratim pricu, ovi tek nisu ni prosli pored uputstva za dizalicu. Cak su u jednom trenutku ponudili da iseku jedan nosac mikroprekidaca i da na oni nabudze kako treba?!?!?!?!?!
    Naravno ispostavilo se da je vodja ekipe, lik koji je radio u Momi Stanojlovicu i da oni rade montazu sistema za ventilaciju hala i slicno...
    E da i posle ove montaze, dizalica trese...
    E sad posto ZUCA NIJE VRANA, lepo im ja kazem da pokupe dizalicu i da se lepo razdruzimo ko ljudi.
    I tako i bi, rastavise dizalicu, strpase je onako unakazenu u kobi i ododse. Tu mi serviseri kazu da idu da je nose u magacin, komericjalista rece da idu da je instaliraju u Sabac a direktor u Jagodinu. Kasnije proverim otisla je u magacin i tamo stajala... Toliko o tome.

EPILOG
    Sad je meni ostalo da se razdruzim i sa bankom. U banci su mi trazili da platim troskove prevremene otplate kredita !?!?!?!?! Kredita koji nisam ni koristio!!! To iznosi 2% od 3704 EUR-a. Zvao me cak i finansijski direktor WURTH-a i ubedivao, cak bio sarkastican, da ja to moram da platim.
    I ja tu ukapiram da sam u cudnoj poziciji. Banka ima moje menice, potpise na ugovorima, WURTH ima dizalicu a ja samo uplatnice za kredi. Prva rata treba da bude 15tog a vec je 10ti. I ja odlucim da platim tih 2%. E sad dolazi matematika:

Iznos kredita: 3704 Eur-a
    Procenat 2%
    Ukupno za uplatu: 74.08 Eur-a

Ovo kaze matematika. Ali banka kaze nije 74 eura nego je 130E. I tu ide obrazlozenje, sunceve pege, uticaj cena i EURIBORA LIBORA i ostalih gluposti...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

E tu sam popizdeo, rekoh liku da nema sanse ja da platim bilo sta...
      I onda napisem mail na engleskom sa sve slikama i uz izvinjenje sto sam morao da upotrebim ruzne reci, ali samo sam preveo psovke koje je izrekao prvi instlater. Taj mail posaljem na adresu u WURTH head office na prva tri imena.
      I posle pola sata javlja mi se onaj direktor finansijski sto me nagrdi pre neki dan. Ma s njim moze sve, sve ce oni da plate, sve ce oni ovo ono... I tako i bi, ja sam samo potpisao papir s bankom da sam se razduzio.
      Wurth se cak i ponudo da snosi troskove uredjenja poda garaze... Neka ih netreba... samo nek smo zavrsili.

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

E posle toga sam opet bio u problemu i trazenju dizalice.
        Lutao sam malo trazeci i polovne. ali polovne su po pravilu 30tak godina stare, odlicno zafarbane i na svima je uradjeno sve zivo
        Odlucih se za novo i tako dodjoh do kineza, ko velim daj da uzmem original kineza...

I tako naidjem na CEEGOS, nudi ih firma iz Nisa (pljuvali ih najstrasnije u Maju ove godine, ali sad ih hvale posto ih uvoze). Cena diazlice kod njih je 2300 EUR-a. Cena CEEGOS-a u Sabcu je 1950E sa PDV-om.

Naucen proslim iskustvom, otisao sam direkt u Sabac, video dizalicu u radu, dogovorio se s Dejanom. Uslov je bio da dizalicu instalira, ja da sedim okolo i da dizalica isti dan proradi. Tako je i bilo...

Comment

• Vidan KV
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2007
          • 432
          • Kraljevo
          • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Pa ajd nek ti je sa srećom po drugi put.......a taj Wurth ......sposobni su crnca da ubede da je belac i obratno.....sećam se svoje epizode oko traženja dijagnostike.......pozdrav!

Comment

• nina996
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2009
            • 324
            • leskovac

Otvaranje servisa

Momci da se pohvalim juce sam kupio plac za servis nije veliki ali kriza je .do sad radim vec pet godina ispod tende i u maloj garazi privatno e sad ovde plaaniram da napravim garazu sa dva radva mesta i interesuje me vase misljenje .Koliko bi mi bilo kvadrata idealno za jedno radno mesto primer 5x8 ili 6x6.molim ljude koji su gradili i rade u tim radionicama da kazu svoje misljenje.pozdrav i hvala
            Pirke

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394
              • tu iza coska(Milwaukee USA)

Re: Otvaranje servisa

jedan savet iz iskustva,GARAZA NIKAD NIJE PREVELIKA
              _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

5m za širinu je sasvim ok ali je 6 metara za dužinu malo. Uvek će biti blizu vratima ili zidu još ako tamo postaviš neki alat što bi bilo logično, biće i gore. 7 metara minimum ako ima uslova. Ako nema kad ljudi nisu besni ni kuća nije tesna

Kad sam pravio moju radionicu bio sam u istoj dilemi, ako misliš da radiš duži period moraš dobro smisliti upotrebu prostora jer će ti za par meseci zasmetati što šta.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

6x8 je minimum minimuma za garazu sa 2 radna mesta.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• nina996
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2009
                    • 324
                    • leskovac

ja planiram 80 kvadrata za dva radna mesta plus iza kancelariju i garderobu tako da ce vidimo samo da se sredi papirologija.neznam jel neko gradio nesto skoro i kako je u drugim gradovima ali u leskovcu je 6900din za poslovni prostor ili sam ja lud ili.............
                    Pirke

Comment

• Vlada_nbgd
                      CBC Senator XXL
                      • 11.09.2005
                      • 1066
                      • Novi Beograd/Topcider
                      • ford focus sport pack

Mozda ti ova tema bude interesantna:

viewtopic.php?f=8&t=16174&hilit=garaza
                      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Onda se nismo razumeli, mere koje sam naveo su za jedan auto...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dieselman
                          CBC Senator XXL
                          • 14.11.2005
                          • 833
                          • tt

..kod mene je 5 x 8m,pa sam opet pre neki dan radio neki kombi sa pritvorenom kapijom...e,da ponovo pravim sve bi to bilo vece.

Comment

• Gavra
                            CBC Senator XXL
                            • 06.03.2008
                            • 2031
                            • Beograd

Pravi najveće koliko možeš....a posle unutra pravi raspored kako ti odgovara....preveliko ne postoji
                            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

Originally posted by Gavra
                              preveliko ne postoji
                              dudu voli, dudu sece
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Ko sto rece 206, 8m sirine je minimum 10 je prava mera. Sto se tice duzine 6 metara je zaista malo, idealno je i tu 8m da sve lepo stane... Ovo iz iskustva. Da ja ponovo pravim uh pa isao bih na 10x10m...

Comment

Working...
                                X