Tema za hladjenje glava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

e ako je tebi 20-30% relativne vlažnosti velika vlaga
    Tajland je tipi?na tropska klima, to -jeste- vlažno.
    Turska i Egipat geografski i klimatski spadaju u suptropsku zonu, takva i jeste suptropska klima (suva).

u Sahari uopšte nije tako vru?e kao u holivud filmovima
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Timothy Leary
      CBC Senator XXL
      • 23.04.2006
      • 439
      • Beograd

ali je zato nocu hladno

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141

da, vrlo hladno ?ak i zamrznuto.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Hermes
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 1306
          • https://t.me/pump_upp
          • bemve

Brick, sto su ti sve kraci i kraci postovi? Vrucina i tebi, no ne priznajes...

A moram malo da branim gradjevince
          Originally posted by sw.brick
          znam da su se naši gradjevinci ?udili (i smejali pakosno) ...............koliko je beton o?ajan materijal kada je toplota tj hladno?a u pitanju a naši ?itave gradove zidali od betona...
          ispraviti te greške i pakao u takvim zgradama, ne smem ni da pomislim šta bi bilo da se sve to poruši i nanovo napravi ?itavi blokovi zgrada kako struka zapoveda...
          Beton su koristili , jer je jedan od najjeftinijih gradjevinskih materijala...a uzgred nasi gradjevinci su veoma (bili) cenjeni u svetu, sto po izvodjenju, sto po raznim teorijama nasih profesora...
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by Timothy Leary
            ali je zato nocu hladno
            Al zato standard....
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

beton jeste najjeftiniji ali to nimalo ne pomaže kao saznanje onima koji ?e se useliti u objekat gde je gadno za boravak i život ali je eto jeftino.

jesu naši gradjevinci bili na glasu, ali po probijanju rokova

malo peckam, jesu bili na glasu za grube radove ali za finišeraj i precizne radove QQ i LL kada stigne na red.
              btw, tu gde jesam trenutno jeste zaista ne toplo ve? vrelo, zahvaljuju?i gradjevincima i arhitektama iz 80tih godina
              ima interesantnijih tema za kuckanje na duže
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Aman, ova tema je za hladjenje ne za analizu gradjevinskih radova u Sahari i sagledavanja vlaznosti Tajlanda, da li ste vi normlani na ovu toplotu

Meni je prosla nedelja bila izdrzljivija, nego pretprosla, verovatno mi se sistem navikao, a klima, iako prija, pocela je da mi smeta.

Comment

• stopa
                  CBC Član
                  • 17.10.2006
                  • 46
                  • BG - Vozdovac

moram i ja malo da se ukljucim u gradjevinsku raspravu

za neuslovne zgrade u bg i u ostatku srbije nisu krivi ni grdjevinci ni arhitekte nego blazenopocivsi samoupravni socijalizam. oduvek se znalo kako treba termicki izolovati zgrade ali je to (da covek ne poveruje) bila tema za diskusiju na partijskim sastancima.
                  razgovarao sam jednom prilikom sa jednim od arhitekata koji su projektovali medakovic 3 naselje. prve cetiri zgrade su bile solidno zgradjene i termicki izolovane (uglavnom) ali je stigla direktiva projektnom birou da to previse kosta, te da treba promeniti projektna resenja da bi izgradnja bila jeftinija. fuseraj je bio samo pride

dakle nemojte odmah po gradjevincima, to su prave pcelice

btw samo je prodaja oruzja bila profitabilnija izvozna grana od gradjevinarstva u doba sfrj

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Zato smo sada no.1 po izvozu metli u svetu

Comment

• stopa
                      CBC Član
                      • 17.10.2006
                      • 46
                      • BG - Vozdovac

pa Vocko da smo izabrali Seceroskog (ako ga se jos neko seca sa cetkama i metlama) mozda bi i bili prvi po izvozu, jer je on jedini od svih kandidata u srpskoj politici imao makar ideju sta da pravimo i prodajemo

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

dakle nemojte odmah po gradjevincima, to su prave pcelice
                        da u pravu si, malo sam peckao.
                        jeste samoupravljanje svašta napravilo ali i naši (stru?ni) ljudi se nisu bunili protiv partijskih sastanaka i gluposti, i gradjevinci i ostale struke.
                        JUS u njegove norme su oduvek bile u teškom zaostatku.
                        u inostranstvu su ?esto po navici provejavale te samoupravne navike, norme i rezoni pri ugovaranjima poslova/ materijala/ izrade itd.

pri?am što iz prve ruke što iz posrednih kontakata (Smelt, Ingra, Energoprojekt, Partizanski Put, itd dakle firme širom SFRJ ).

riba uvek smrdi od glave, izvršioci nisu krivi, ti vredni gradjevinci.

evo i danas, nema više samouprave a naše novogradnje i dalje su ispod svih modernigh važe?ih standarda gradnje.
                        retki izuzeci samo potvrdjuju pravilo (još se primenjuje JUS U.600 iz praistorije kao zakonska regulativa).

@vocko, nismo normalni.
                        pri?amo neobavezno.
                        prekra?ujemo vreme.
                        da li toliko smetamo ?
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Meni ne, samo mi bila heavy tema za rano jutro

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

dobro, ve? sam se uplašio
                            ovo nije forum za ovakve teške teme ali nažalost u Srbiji ne postoji nijedan ozbiljan gradjevinski forum ili sajt nalik tome gde bi se pri?alo i promovisalno zgradarstvo prema modernim normama, za kvalitetno i kofmorno življenje, za štednju tj nerazbacivanje energije, za priklju?ak sa Evropom, za ve? sada oblikovanje budu?ih decenija kada energije u ovoj formi i ovih cena ne?e biti, da se pripremimo na vreme.

opet ?emo biti iznenadjeni.

Hrvatska je bila u istoj SFRJ i imala iste propise ali danas se veoma razlikuje od Srbije, u pozitivnom smislu (makar zakonima formalno pravno) ?ak i u praksi gde štednja energije nije tabu tema.

ja sam imao direktne kontakte sa državnom Agencijom za energetsku efikasnost, konkretne inicijative i odziv/ rezultati na upite je katastrofa.

?ak i ono malo spoljne besplatne pomo?i (u novcu) što je dobijeno je protra?kano bez rezultata koji bi mogli da budu šire prikazani kao referentni.

ja sam direktno iz usta nadležnih ?uo da država radi na tome kako da pove?a cenu energije koja generiše ve?i porez za gradnju još ve?ih (novih) kapaciteta a da oke štednje energije "nema stava", "nije stiglo na red" i sli?no.
                            nezvani?no, re?eno da se favorizuje što ve?e rasipanje energije radi opravdavanja novih investicionih kredita.
                            ne bih više, uglavnom moje vidjenje je da država još živi u 70tim ili 80tim godinama po pitanju kapiranja zna?aja energije, trošenja iste, potrebe ekoloških stvarnih pomaka, alternativnih nefosilnih goriva itd.

jedino što mogu da kažem iz prakse je da je apsolutno ta?no ono što kaže nauka, što kažu norme, što kažu pravila struke, što kažu mnogoborjne knjige i softverske kalkulacije- mogu?e je napraviti energetski efikasne i ugodne za boravak objekte i u našim krajevima.

sorry za OT, ovaj forum favorizuje neka šira nebalkanska razmišljanja, otuda se nadam da ovo ne smeta previše, a u svetu se naveliko posve?uje šažnja energiji kao temi.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• prle
                              CBC Senator
                              • 04.09.2006
                              • 223
                              • Beograd - Konjarnik

Originally posted by stopa
                              pa Vocko da smo izabrali Seceroskog (ako ga se jos neko seca sa cetkama i metlama) mozda bi i bili prvi po izvozu, jer je on jedini od svih kandidata u srpskoj politici imao makar ideju sta da pravimo i prodajemo
                              to je legenda srpske političke scene

eh da nam je više takvih, život bi nam bio lepši barem dok gledamo političke emisije

Comment

• stopa
                                CBC Član
                                • 17.10.2006
                                • 46
                                • BG - Vozdovac

prle bojim se da samo takve i imamo

seca li se ko jogi letaca?

Comment

Working...
                                X