jesu li vozaci u BG poludeli ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

jesu li vozaci u BG poludeli ?

ne znam zaista šta se dešava u glavama vozača, i da li misle da su nebeska biča ??

danas, znači u samo jednom danu 3 puta teško prolaženje kroz drečeče crveno svetlo.

prvi slučaj, kamion cisterna koji prevozi naftu (benzin, šta več) ladno prodje kroz crveno sa onog terminala na polovini Radničke ulice, i to sa sporedne uključenje u glavnu. oko 14h.

slučaj 2, večeras oko 23h.
    momak u nekom drečavom Kadetu (koji izigrava avion ili leteči tanjir sa krilom velikim ko šifonjer) ladno obidje kratku kolonu od 3-4 vozila na semaforu koja stoji na crvenom.
    i to nije dovoljno, prodje kroz debelo crveno. raskrsnica na ulasku u Žarkovo sa Ibarske.

slučaj treči, večeras nešto posle 23h.

momak u nekom tamnom Golfu 4 ili 5, sa gotovo neprovidnim staklima kabine, gotovo se zakucao u kolonu koja stoji na semaforu (kod Ade, iz pravca Obrenovca) uz šrkripu guma i lelujanje u kolovoznoj traci.
    zaustavio se na jedno 10cm, da ne napravi lančani udar od pozadi.
    pogledam kroz njegovu šoferku, nešto se kliberi, kezi, šta več, na suvozačkom sedištu neka devojka.
    vidi se mladji vozač.

krene kolona i naravno stane na sledečem semaforu.

taj idiot, ladno prodje kroz crveno, kroz 3 kolovozne trake....i iseče raskrsnicu.

koliko ljudi treba da pogine, da dopre do mozga da crveno na semaforu ima odredjenu svrhu !

ionako, je tu sledeči semafor...

te kamikaze ja ne bih kažnjavao normalnim metodama, tipa dozvola na 3 meseca, jer je ovo svesno i namerno izazivanje tudje nesreče i opšte nesreče svih nas potencijalno.
    možda par nedelja u instituciji zatvorenog tipa sa nadzorom specigfičnih doktora, i stalnim puštanjem stravičnih scena iz realnosti saobračajki bi imalo nekog uticaja na psihičko sazrevanje takvih osoba ?

ili se varam, beznadežna pojava pojedinaca koji su stekli pravo na vožnju iako su potpuno nedorasli tako visokim umnim zahtevima...

samo jedan dan, 3 teška saobračajna zlonamerna prekršaja.

i to je ono što sam lično video, šta se još dogodilo tokom dana i koliko sličnih "ruskih ruleta"...

presretač policijski ne mora da ima 1.000KS i 300km /h, dovoljno je da se koristi u pokretu i skida ovakve mamlaze sa javnih puteva na duži rok.

toliko od mene, stravično ponašanje i posledice često stravične takodje.
    samo nema reseta, životi se lako gube. nije to igrica..
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg
  • Vladan
    CBC Senator
    • 18.08.2005
    • 248
    • Vuko.ebina
    • e46 325i

A i meni se cini da se malo losije vozi u poslednja dva dana.

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Re: jesu li voza?i u BG poludeli ?

Ja recimo u poslednje vreme često vidjam prolaske na crveno na Zrenjaninskom putu, tj. deo puta do Borče.
      Šta ljudi rade, i kako voze, ono je katastrofa... Od 12 časova uveče pa do jutarnjih na Zrenjaninskom putu vlada divlji zapad. Skoro svako veče može da se vidi neko ko prolazi na crveno, ko obilazi preko duple pune tj. suprotnom stranom kolonu vozila itd. i kao rezultat svega toga su skoro svakodnevni lakši ili teži sudari.

Policija naravno stoji na jednom i uvek istom poznatom mestu, tako da ostaje dobar deo puta za iživljavanje.

Nego, meni nije jasan fenomen da se na ulicama pojavljuje sve više "sportskih" auta, zajedno sa vozačima koji umišljaju i u svojim glavama proživljavaju scene iz nekakvih tinejdžerskih street race filmova. Da li je to posledica dugogodišnje izolacije Srbije od sveta, pa sad brže bolje da se nadoknadi, ili šta, ne mogu baš da dokučim.

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

ja danas nisam ni video crveno na semaforu do pred pesacki...
        zdravka celara, kod lade
        skripa, stajem na pola raskrsnice, jedan auto iz suprotnog smera, stoji, niko sa strana gde je zeleno svetlo, ni pesaka na pesackom...a s ulice, gledaju me ljudi, ja
        znachi zlo....
        znam da je semafor tu, prolazim svaki dan, ali u trenutku ga nisam ni konstatovao (?!), buduci da mi je ova tema slucajno zapala za oko (imam obicaj da prelecem new posts) moracu da shvatim sve skupa kao ozbiljno upozorenje

inace, i ja sam primecivao par namernih p(r)olazaka kroz crveno, ustanicka, cvijiceva...

Comment

• Hermes
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 1306
          • https://t.me/pump_upp
          • bemve

Re: jesu li voza?i u BG poludeli ?

Originally posted by sw.brick
          stalnim puštanjem stravi?nih scena iz realnosti saobra?ajki bi imalo nekog uticaja na psihi?ko sazrevanje takvih osoba ?
          Ovo je najbolje resenje, na svakih 10 minuta reklama, 2 minuta saobracajki.
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Holywood,amerika opet su oni krivi ja po defaultu uvek proverim raskrsnicu cak i kad mi je zeleno,priznajem da sam prosao par puta crveno u vecernjim casovima ali nikada kroz raskrsnicu uvek levo ili desno a tu ionako treba da stoji uslovno u vecernjim casovima

Comment

• prle
              CBC Senator
              • 04.09.2006
              • 223
              • Beograd - Konjarnik

nije to uopšte slučaj ovih dana, to već duže traje...jedan matori taksista je na tv-u izvalio lepu foru "izgleda da je mnogim vozačima pop na krštenju pregrejao vodu"

jednostavno narod je sve bolesniji i bolesniji, pogotovo mlađe osobe, za sve segmente života.

Comment

• HotDog
                CBC Senator XXL
                • 06.05.2005
                • 965
                • BSG 75 (011)

odavno več primečujem fenomen "šunjača", tj. one najpametnije što stanu na crveno, pa polako mic po mic proču raskrsnicu, pa udri po gasu. Što neko reče, sad je došlo vreme kad klinci mogu lakše da doču do kola, pa pravo iz Need For Speed sednu u auto, i krene šou.. nije samo crveno svetlo u pitanju, šta sve gledam svako veče...

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

To je najgore, kao stane na semafor i onda krece, a crveno uveliko... Kada neko i proleti kroz crveno, pa da se kaze nije video, mada tu nema olaksavajuce okolnosti, ali kada malo po malo prodje kroz crveno, e onda na licu mesta cepanje vozacke, pa neka dodje za godinu dana da je trazi!!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• micky
                    CBC Član
                    • 26.06.2007
                    • 26
                    • Sarajevo

Ove prolaske u Sarajevu su rijesili kamerama na samaforima i senzorima ispod semafora koji reg. prekoracenje brzine i prolazak tako da ako prodjete na crveno aktivira se kamera i dodje cestitka kuci, za jedan dan je bilo 136 cestitki
                    opelteam bih

Comment

• jaksa
                      CBC Senator XXL
                      • 23.10.2004
                      • 701
                      • Novi Beograd, SC

Kod mene u kraju (hala Arena) je ta pojava svakodnevna, i to sto je besniji auto, veca sansa da se tako nesto uradi. Pa kod nas su se pre 2 dana polupali oni policajci u BMW-u koji su smotali oko bandere, mogu misliti koliko su jurcali, a tu ima pesackih prelaza, male dece...

Medjutim, preko puta B92 ima jedan semafor, idealan za "sunjanje", samo sto ima kameru sa natpisom "kamera snima 24h" i gle cuda, tu niko ne prolazi

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Kaze jedan moj, mladji, poznanik - ako je crveno nije zid...
                        Posle nekog vremena udario je naseg zajednickog poznanika i zbrisao

Ponedeljak je bio lagan, ali utorak i sreda
                        K'o da je divlji zapad, jednostavno osecam kako svi negde jure, zure, ne gledaju, ne obracaju paznju... Vratili se sa odmora, pa nisu ukljucili mozak jos uvek

Mlad sam, ********m se, brzo vozim, nisam svetac, ali na crveno stajem (osim na semaforu ispred moje zgrade u sitnim nocnim satima, hocu uslovno zeleno za skretanje u desno!!!!).

Doduse desilo mi se prekjuce dok sam se prestrojavao i gledao dal' ce lik u Astri da me udari (posto je krenuo u isto vreme kad i ja), da sam prosao kroz crveno, dole kod Hyatt-a, sve pri 20-30kmh/h (na sred raskrsnice da se zaustavim mislim da nije pametno).

Comment

• Vladan
                          CBC Senator
                          • 18.08.2005
                          • 248
                          • Vuko.ebina
                          • e46 325i

E o tome pricam, utorak i sreda = funky driving. Pitaj boga zasto.

Kamere nisu resenje, bila je i jedna u Krfskoj na Zvezdari pa su je...upucali...ali stvarno. E takve brze i nafurane likove bi trebalo odstraniti.

Comment

• shadow
                            CBC Senator XXL
                            • 23.09.2005
                            • 555
                            • Beograd

Samo da se nadovezem, i ja jako cesto vidjam prolaske kroz crveno, i to najcesce u svom kraju, Zarkovu. Tu najvise vidjam prolaske kroz crveno, i "sunjanje" a i ono kad neko obidje kolonu koja ceka na crvenom za pravo, on stane na crveno za levo ili desno, i kad se upali zeleno, ulece ispred vozila koje ide pravo.

Ja mislim da kamere jesu resenje, samo se oklope. I kad budu pale cestitke, onda ovakve scene vise necemo gledati. I da tatini sinovi ne mogu da poniste to cas posla, nego da se malo oznoje barem...
                            My crew is all fired up
                            Y'all better just wise up

Comment

• greywiendog
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2006
                              • 421
                              • Stara Pazova

Originally posted by shadow
                              ...ono kad neko obidje kolonu koja ceka na crvenom za pravo, on stane na crveno za levo ili desno, i kad se upali zeleno, ulece ispred vozila koje ide pravo...
                              E takav kad mi stane pored pa kao gleda u mene u fazonu 'ajde da se trkamo... tad se bas iznerviram... u takvoj situaciji ima sanse da prodje ispred mene samo ako krene na zuto, jer cu na zeleno da pokidam auto samo da ga ne pustim!!!
                              I zuto je rizicno a kamoli crveno! Ljudi koji svesno prolaze na crveno imaju ozbiljne probleme i treba im zabraniti da voze! Ako je neko "tatin sin" pa prolazi kroz crveno, jer mu niko nista ne moze, taj je stoka jer ne razmislja sta ce se desiti ako naleti na sleper ili nekoga ko je video sa vece udaljenosti da mu se zeleno otvara pa opleo po gasu! Da nece tata da mu kupi novi zivot, mozda?!
                              Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

Working...
                              X