Autokamperi -vozila za kampovanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Autokamperi -vozila za kampovanje

Šta mislite o ovakvom vidu letovanja ?Ja sam promenio tri autokampera do sada 1.ford transit travellhome 2.Mercedes arnold 3.Fiat Ducato hymer nadgradnja.Ako nekog nešto zanima povodom toga slobodno nek pita
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Mislim da je to nesto najlepse sto covek moze imati! Toliko me mame te auto-kucice da ne mogu nikom opisati! Sipas gorivo i krenes u jedno po jedno mesto....brooka!!!

A sta me zanima!? Pa zanima me da li bi ti to dao-iznajmio na nekoliko dana
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Za pocetak da dolazis na okupljanja da imamo gde da 'ladimo pica i seckamo salate.

A i za naredni Vrbas bi moglo da posluzi......
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Prilicno su to skupa vozila,ali ipak je to kuca na tockovima,kako ide registracija za njega

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Stvar je ekstra, uz problem kupovine(cena) takvog vozila da bi se u toku godine jednom ili eventualno dva puta negde išlo.Problem je i parkiranje takvog vozila kao ogromni troškovi registracije!
          Bilo bi zaista lepo ako bi tako nešto moglo da se iznajmljuje po nekim normalnim uslovima!
          PS Ina?e, imam problem sa tim vozilima, jer sam davno radio uvidjaj u jednom takvom kada je neki, koliko se se?am Nemac, izvršio samoubistvo u kabini kampera.Pitam se, ko li ga je kasnije kupio?
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

A sta me zanima!? Pa zanima me da li bi ti to dao-iznajmio na nekoliko dana ?LAKI
            Nažalost Laki moj fiat nije za iznajmljivanje a i narednih mesec dana je rezervisan tj otet od strane mog brata koji je sa njim već negde u Grčkoj ako te zanima da iznajmiš kamper debeli Goran koji drži kamp Nacional na auto putu iznajmljuje i prodaje nove i polovne.Ima Mercedesov kamper za 6 osoba za iznajmljvanje mislim da je
            2006 god. a pouzdano znam da je koštao nov 63000evra.Cena dana je oko 80evra ali kod Gorana je sve stvar dogovora

Prilicno su to skupa vozila,ali ipak je to kuca na tockovima,kako ide registracija za njega-Wiz

Registruje se normalno kao i automobili a vodi se u saobraćajnoj kao kuća za stanovanje
            Uglavnom ih vozi B kategorija ali ima i onih koji prelaze određenu težinu pa mora C

Problem je i parkiranje takvog vozila kao ogromni troškovi registracije!-Tetak
            Parkiranje zna se dvorište a troškovi su po kubikaži kao za automobil

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Tetak je u pravu za vozilo se placa jednogodisnja registracija a koristi se 2-3 meseca u godini. Registracija je jaaaaako skupa ako tako gledas. Ali i za motor je pa ljudi registruju.

Nego sta vi mislite o konverzijama tipa: Toyota Hilux koja se tokom godine koristi kao pikap a leti joj se nakaci kamper nadgradnja. Ako bi i razmisljao razmisljao bi u tom pravcu...
              https://t.me/pump_upp

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Šta mislite o ovakvom vidu letovanja
                10x bolje od bilo kog hotela.
                zanimaju me iskustva sa Hymer-om.
                je li bio alkoven tip kabine sa priru?nim krevetima iznad šoferskog dela ili pravi pune dužine i visine stambenog dela.

kakva su ti iskustva sa zimovanjima, sa upotrebom na planini.

kako se ponaša pri vožnji na snegu i usponu, da li si koristio lance.
                itd, prakti?na pitanja uglavnom (ja sam samo 2 puta bio na zimovanju, ostalo sve letnja iskustva).
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Pick-up sa nadgradnjom?
                  To je bzvz varijanta, onda lepo kupis onaj plasticn krov, pa potrpas i ogroman sator, frizider, sporet, kupatilo, jakuzzi i putujes. Kad se stacioniras, opet ti ostaje normalan auto za vrzmanje kojekuda. Kuca na tockovima je nesto sasvim drugo... Podvarijanta su oni veliki satori na samostalnoj prilkolici.
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mb12
                    CBC Senator XXL
                    • 06.11.2006
                    • 640
                    • Vrbas
                    • Mazda 626 2.0 TD

A shto jednostavno nekupite kamp priolicu a ne RV .... RV je skup i za razvijena trzishta, a ne za Srpski standard ..... evo nekih adresa za kamp prikolice

http://www.hymo011.com/ ---- nove kamp prikolice
                    http://www.gradjanski.co.yu/oglasnik/pretraga,1,kamp ---- polovne
                    http://www.halooglasi.co.yu/fhosol.dll/ ... 33&B2.y=15 ----- isto polovne

Comment

Pa da počnem,
                      Djukiću ta vrsta nadgradnje je moguća ja sam se nosio mišlju da cak od autobusa napravim kamper cak sam imao i neku ponudu za neki stari Tam -ov bus ali kad sam sve sračunao odustao sam više mi se isplatila fabrička varijanta.Sve je od tebe koji nivo komfora očekuješ,osnovni problem je odabir materijala koji moraju da budu lagani i izolacija -toplotna koja je vrlo bitna bar za mene.
                      Što se tiče Hymera on je sa spavanjem iznad vozača pre njega sam imao Mercedes arnolda on je bio van varijanta .Zimi sam vozio samo Forda koji je bio duplak -četiri točka nazad i nikakvih problema sa zimskim gumama nije bilo - lanci naravno.Na pojedinim delovima puta-nizbrdice/koje su veći problem od uzbrdice/ sam čak izlazio da proveravam kakav je led.Išao sam svake godine na Kopaonik u vikend naselje i bilo je ok struju sam uzimao iz kuće ,elektrolux plinska grejalica -bilo mi je bolje nego ovima u kući koji nisu mogli da se ugreju,jedino je WC bio problem jebi ga noću da trčiš u kuću na -15 a tada nisam oformio hemijski wc.
                      Što se tiče vožnje obavezno dobre gume van se vozi bukvalno kao auto a za hymer sa spavanjem iznad vozača treba iskustva ,ima dosta veliku širinu i to je malo problem ako neko iz auta sedne u kamper ali sve stvar navike.Na more sam uvek išao sa čamcem ali to mi nikada nije predstavljalo neki problem do Crne Gore sam putovao max 13 -14 sati
                      Na putu su samo problem vozači koji precene svoje automobile i misle da
                      mogu lako da preticu a kad krenu nikad kraja.Kamperi nisu uopste spori i
                      on ide 60-70 bez problema pod punim opterecenjem a na otvorenom moze i do 130-140 ako nema zakačenu prikolicu

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Poenta je da Hilux ima veliku nosivost, a da pritome moze da se vozi cele godine. Mada kad razmislim zakacih prikolicu na neku takvu mrcinu i da te bog vidi.
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Laki GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2006
                          • 2426
                          • Beograd-Vozdovac

Ma to je extra stvar samo se nema bas toliko para...
                          Ipak je to "sezonski auto",zimovanje ne volim sto znaci da bi mi koristio samo leti i to pretpostavljam plafon 15-20dana.

Ajde ti nama malo opsirnije ispricaj sta sve ima untra,najvise me zanima kupatilo-wc! Kako to funkcionise itd.ipak imas iskustva sa tim,ja sam ih nekoliko puta gledao na sajmu ali ih nisam zagledao!
                          Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Koliko znam najve?i izbor i najpovoljnije cene za ovakva vozila i kamp prikolice je u Holandiji.Oni su bukvalno ludi za kampovanjem!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sta sve ima untra,najvise me zanima kupatilo-wc
                              ima sve, bukvalno sve što pomisliš da bi ti moglo zatrebati.
                              wc ili kupatilo sa tuš kabinom i ?esto džakuzijem, hemijski toalet, topla i hladna voda se podrazumeva.
                              ima centralno grejanje. takodje noviji modeli ?esto i klima sistem.
                              ima zaseban ventilacioni sistem.

pojedini modeli imaju podno grejanje, kao i grejanje ormana (za sušenje ode?e zimi).

podrazumeva se da imaju šporet, frižider. noviji/ ve?i modlei imaju i zamrziva? i mikrotalasnu.

svi imaju centralizovani sistem sa razvodom preko ventila gasa, (to je isti onaj autogas na koji se vozimo), uklju?ivo i zaštite za svaki slu?aj.

imaju rezerovare sa pitkom vodom, ?esto i rezervoare za otpadnu vodu.

ima akubateriju, ima svoj generator (inverter naj?eš?e) struje.

krevete bilo odvojene bilo francuski naravno i da ne pominjemo.

luksuzniji modeli imaju i posebne luksuzne krevete, sa opružnim madracima koji se podešavaju.

po pravilu imaju TV i radio kasetofon/CD, uz satelitsku antenu i risiver.

luksuzniji modeli imaju ugradjen ku?ni bioskop/ DVD sistem.

koliko para toliko i muzike, luksuzni modeli kamp prikolica su 50-80,000 evra a autodom dostiže i 200,000 evra u lux kategoriji.
                              (cene su neto, kod nas zbog carine i poreza na to još +40%).

Isabelle je jedna tipi?na luksuzna marka/ ku?a na to?kovima.
                              takodje i Solifer je vrlo luksuzno uredjen.
                              dužina ide i do 15metaraza autodom a do 8-9 metara za prikolice, i ima obi?no 3 ili 4 odvojene sobe/prostora ve? prema nameni.

da li je za 2-3 osobe ili više, do 8+ kreveta može da ima.

obi?ni klot modeli su nešto tipa Adria, tj bivši IMV i sli?na econo klasa.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X