Pozajmljujete li auto od drugih i dajete li svoj?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • veljko
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2006
    • 476
    • Backi Jarak, NS
    • Volvo V50 DRIVe

istina je da vozim star auto, i da je takav kakav je

al ja mu placam odrzavanje
    ja mu sipam gorivo
    i na kraju - moj je

vozi ga samo jos zena

ako nekom od komsija treba - hitno, zlu netrebalo
    ja vozim auto i za gorivo jos nikad nisam uzeo ni dinara (a ni kes)

a i sta da radim nekom ko bi malko zvekno
    japanac star 23 godine
    pa skuplje bi ga kostalo nego da mi kupi neki yugo

a joj dora
    ono za camac
    plus dve vesti

ne znam
    robija jedno par godina
    Bolje biti sretan nego pametan

Comment

• Miodrag
      CBC Veteran
      • 31.08.2007
      • 184
      • Sremska Mitrovica

ne, svoj auto ne dajem nikome bukvalno,...e sad ne bas, naucio sam bivsu ribu da vozi na njemu, ali ni to necu prezaliti nikad
      zasto? pa eto ljudi, sto rece covek iznad, moj je, ja placam,... i ne samo to. moj auto je naucio na mene i ja na njega secam se da kada sam vozio caletov uvek je bio drugaciji posle caletove voznje. ne znam kako i sta, mozda nisam realan, ali uvek nesto tu skripi, cici, smrducka,...
      tako i ne vozim tudja kola, ama bas nikad, izuzev kad me ortak zamoli zbog nekih stvari,...
      naravno kada treba nekoga prevesti negde i pogotovo kad je hitno moze, ali ja vozim.
      ne znam kako je kod nas, ali u USA ako date nekome auto i taj skenja nesto vi ste krivi koliko i on

Comment

• Sasha
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 4126
        • Novi Sad

Nemam problema sa voznjom tudjih kola ali moja ne dajem nikome. U retko koga imam poverenja.
        www.arcs.org.rs/forum

Comment

• jomini
          CBC Senator XXL
          • 11.03.2007
          • 490
          • Novi Sad

Stari Subaru sam i davao ponekad, ali Imprezu teško da ?e neko da dobije. Samo žena. To moram da dam...
          San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• gille
            CBC Senator XXL
            • 24.09.2006
            • 593
            • Belgrado

Originally posted by Sasha
            ...ne dajem nikome. U retko koga imam poverenja.
            Nije ni ?udo s obzirom na to šta si imao/imaš u voznom parku...

Comment

• Zloca
              CBC Senator XXL
              • 21.12.2005
              • 510
              • Novi Sad
              • Astra bertone turbo

Sta se deslio pre par meseci mom kolegi: pozajmio svom prijatelju fiat brava da ovaj ode iz KG do Mladenovca uvece. Ovaj ga zove oko 1h posle ponoci iz Mladenovca, kaze nece nesto auto da upali. Sta da radi, kolega nadje nekog da ga odveze u sred noci i doslepaju ga do KG-a. Sta se desilo? Ovom liku puk`o zupcasti kais, motor razje*an, steta prilicna. Kolega mi kukao, kao ko zna, vozio ga u crveno, (auto ima plin, a na plinu bese nema blokada motora?) i slicno. A mozda i nije, mozda mu jednostavno pukao kais. Uglavnom, verujem da je preselo obojici.

Ili, pre par godina mom gazdi se desio peh kada je neki klinac uvece u gradu pozajmio juga od drugara da provoza svoju mesec dana staru dozvolu, prosao kroz crveno u udario u zadnju levu stranu gazdinog 2 nedelje starog mercedesa c220 (sa probnim tablicama ). Mogu da zamislim facu onog lika, he, he.
              MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• zec
                CBC Senator XXL
                • 05.01.2005
                • 450
                • bgd

Zanimljivo da trenutno svoje vozilo nisam dao nikome da ga vozi osim majstoru kad smo popravljali nesto sa menjacem i slicno. Verovatno bih dao nekom da proba, ali bili su krivi diskovi i jos neke sitnice koje sam sredio. ne mogu dati nekom neispravno vozilo.
                Pozajmljujem od drugih samo kad je neka vanredna situacija.
                Svoj stari auto sam poklonio caletu, kada dam, onda bas dam.
                "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

smisao je da je jako tesko i neprijatno kad se desi nezgoda - a kola tudja. sve te stvari bi se najverovatnije desile i da je vlasnik bio za volanom i niko ne bi otvarao temu o tome. ovako? zlo i naopako...

zato, sto kazu nasi stari: "zenu i kola nikom ne pozajmljuj"
                  .

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

zenu, kola, pare i pishtolj ne dam nikom...

samo odredjenim ljudima a njih je vrlo malo. takodje uzimam auto samo od matorog tj uzimam i da ne pitam jer znam da ako nesto shebem on ce da plati da se popravi
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• luci
                      CBC Senator XXL
                      • 13.03.2006
                      • 1103
                      • odzaci

ako imam poverenja u coveka moze da dobije jedan krug, ako sam ja u auto pa da kao proba ili sta vec.. ali ne volim da dajem da se neko vozi ko zna gde u mom auto... slican stav imam i kad ja treba da uzmem od nekoga

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Ja izbegavam da vozim tudja kola i to ako uzmem onda polako, sem ako nije u pitanju test drive neke zanimljive masine ali i to se mora odvijati u kontrolisanim uslovima iskljucivo i to sa vlasnikom u autu da ne bude posle...A izbegavam i da pozajmljujem svoj auto, jebiga mozda mogu na prste jedne ruke da nabrojim osobe u koje imam poverenja...

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

E lako je vama sa kolima...sta cemo mi sa motorima.

Pre kola nisam voleo da dajem a sada mi je vec sve jedno...pa i kad uzimam tudja s'tim sto tada vozim polako (iako su mi se svi pehovi sa kolima desili kada vozim polako a kada divljam ni najmanji.)

E motor je problem...svi traze da provozaju znali ili ne znali da voze.
                          Ako dajes motor znas da ce da ga gazi sto je i logicno...zasto bi ga inace i probao nije to auto, tako da strogo pazim kome dajem...samo veoma iskusnima koji mogu da se kontrolisu i znaju kako i kada se proba motor, onima koji imaju svoj motor slicne vrednosti gde se podrazumeva zamena staro za novo ako se nesto desi i onima koji su u fazonu platicu ti ako se nesto desi a tih je veoma malo.

Najveci problem mi je kada mi trazi neko ko trenutno nema motor a ni para a trazi da proba a ne mogu da mi ne dam jer sam i ja probao njegove motore......onda jedva cekam da se vrati a obicno ih nema dugo pa se mnogo zabrinem
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• luci
                            CBC Senator XXL
                            • 13.03.2006
                            • 1103
                            • odzaci

e sa motorom je jako nezgodno... ja nameravam da uzmm dogodine, ali sve koji traze ce da doceka recenica "ni moja keva nevozi moj motor"

Comment

• mishkom
                              CBC Senator XXL
                              • 07.08.2007
                              • 591
                              • N/A
                              • N/A

:x :x A jbg. . . Uvek mi je frka kad vozim tudja auto. . . A skoro uvek se vozi. . .

mislim ima drugova koji imaju dozvolu, al nemaju pojma da voze, pa uzmu kola i kazu kao da idu do sela sa drustvom. . . E onda ja hvatam volan u ruke. . . i. . . . Evo sad planiramo da idemo sutra na utakmicu u Lucane. . .Al stvarno je frka, odakle znam sta ce kolima da se desi. . . Nemam dozvolu , jos uvek nisam punoletan , a eto tako vozim. . . A drustvo, stalno me potpaljuje, vozi, daj gas, da vidimo koliko ide, a meni frka, nije zbog voznje vec, sta ce da se desi, a uglavnom su vozila stara 15-20god, kadeti(jedan gsi ), opel record, askona, yugici, i ima jedan passat. . . A druga stvar, sklepace nas tako jednom murija. . . cim malo prekoracim. . . zato moram da pazim. . .

Jojj, zbunio sam se sav, cim pomislim sta moz da mi se desi, a ovi moji, sve nezreli u p.m.

Comment

• mirdza
                                CBC Senator XXL
                                • 14.03.2005
                                • 2437
                                • Katowice (PL) / Banja Luka
                                • AGP / W126

Zavisi od trenutnog auta A pomalo i od osobe kojoj posudjujem...
                                Elem, vecinu auta do sada sam posudjivao drugima a da cesto nisam ni znao kako voze. Jedino mi je sa W126 odluka malo otezana. Ne volim da ga drugi voze jer u 90% slucajeva zele da isprobaju "koliko moze", da li lako tockovi proklizu i koliko je tesko / lako zabaciti zadnji kraj (ili ti ga driftati). A posto sam za taj auto vezan ne zelim da ga kojekakva stoka unistava "Trebas auto? Evo ti Rover!"
                                Od drugih posudjujem ali samo kad trebam iz nekih odredjenih razloga - da nesto prevezem (kombi, furgon), da odem negdje po nesto (kad sam negdje bez auta) ili su mi auta uzemljena kod majstora (rijetko se desava da ni jedan nije slobodan - 2 svoja + 2 sluzbena )
                                Bilans - posudjujem cesto i na sedmicu-dvije, a Merca dajem samo 3-4 osobama i to na kratko
                                Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

Working...
                                X