Besmislene price o automobilima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • YUgisa
    CBC Senator XXL
    • 05.06.2008
    • 793
    • Subotica
    • Yugo 1.1 EFI

Uf ne smem da pisem mnogo, mnogi koriste internet pa ce jos da mi naprave sacekusu Ali ajd koji popularan, ovaj je vrlo popularan medju VW vlasnicima, crvene opruge su najtvrdje... Nebitno koji je proizvodjac opruga, crvene su najtvrdje i najsportskije... Jos ako nadjes GTI opruge koje su crvene, pa to tako lezi pa jedva imas neki auto koji tako dobro lezi, mozda Lotus od jeftinijih, ali to tek neki Ferari moze da parira... To metnes i lezi ko zavaren Lada Riva je kao F1, brate pa to ima duple viljuske napred, Mercedes je to resenje usvojio tek mnogo godina kasnije... Metnes na Ladu sire gume i ide kao po sinama... Nisam siguran jedino sta bi bilo kad bi na Ladi bile crvene opruge ili kad bi se nasli odredjeni ljudi i kad bi se takmicili Golf i Lada Nemoze Yugo dobro da lezi, mozes ti da ulozis stotine evra, ali ima malo medjusovinsko rastojanje i nema sanse da lezi, auto mora da ima veliko rastojanje izmedju tockova... Ok, a mali Mini? Ma pusti ti Mini, to je Mini, nije to Yugo Tako da je najveca greska Yuga sto nije Stojadin Jel moze da se sece opruga 2 kruga, ne moze moze 1 krug tj opruga mora biti 38cm minimalno dugacka, opruge dolae u duzinama od 38 do 43cm bla bla bla (prica je u vezi Yuga), ali moj drug je imao opruge secene 3.5 kruga i sve je bilo super... Dam ove slike (prva je sa 3 kruga secena, druga sa 2):

Ali moj drug je sekao 3.5 kruga i sve je bilo super, nisu procureli amortizeri i bio je tvrd ali udoban... Druze ne moze to tako i napisem poduzi tekst sta i kako i kako da se proveri i da znam ne za jedan primer sa slike nego po 3-4 primera koja sam licno video i dobijem komentar, znaci mislis da ne moze 2 kruga, pa ja cu probati pa sta bude bude. video sam drugi koji su radili i isto su rekli da je sve ok... Situacija koja mi se ponovila preko 10 puta... Pita me za misljenje i onda me ubedjuje da nisam u pravu i da zna bolje iako nema iskustva niti poznaje materiju Mislim da ne bude zabune, ne kazem da sam ekspert i da imam tonu iskustva, ali ako napravim nesto sto osvoji pehare na takmicenjima u inostranstvu onda valjda znam malo bolje od prosecnog coveka...
    Last edited by YUgisa; 02.05.2014, 21:50.
    Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• XM_V6
      CBC Veteran
      • 18.01.2014
      • 119
      • Zrenjanin
      • Citroen XM V6 12V

E bas sam se sit ismejao ti nisi kralj ti si CAR

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Najrasprostranjenija greska vecine vozaca je izraz cuju se ventili zbog loseg goriva ili zbog ranijeg predpaljenja. Ako samo pomenes da su to detonacije bices ismejan i nadglasan vecinom, ventili i tacka.

Objasnjenje da ventili mogu da se cuju samo kad su nenastelovani ih jos vise ohrabri i onda krene prica i svi znaju da su to ventili. Valjda i carape umocene u sirce najbolje izvlace temperaturu.

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

ovo za crvene opruge je glupost.

svako zna da zute najvise spustaju.

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• YUgisa
            CBC Senator XXL
            • 05.06.2008
            • 793
            • Subotica
            • Yugo 1.1 EFI

jao jao jao, ja ne mogu da verujem da sam ovo zaboravio... Ovo rade nekoliko strucnjaka koji se hvale dugogodisnjim iskustvom u spustanju vozila, kod vozila sa poprecno postavljenim motorom i menjacem, seku vise oprugu (tako oko pola kruga) sa strane menjaca jer je to laksa strana vozila pa da bude u visini Koji moroni ovi u fabrikama, prave opruge jednake duzine levo i desno Mislim samo secenje opruge samo po sebi je najcesce cist promasaj, ali sto nisu culi da je menjac obicno sa leve strane, slucajno tamo bas gde je i vozac
            Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

nema potrebe da se opruge seku, ako znas kako...

Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• YUgisa
                CBC Senator XXL
                • 05.06.2008
                • 793
                • Subotica
                • Yugo 1.1 EFI

Ha ovo jos nisam video, mada video sam sa metalnim selnama Mada sam cuo da uzmu pa zavare jednu za drugu da ostane sabijena ili da umesto onih gumenih optimizera sto svi trpaju zavare srafove i delove armature... Curenje ulja iz amortizera je naravno strogo pozeljno radi izbegavanja rdje i truljenja

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Ja sam gledao kad greju opruge autogenim brenerom i one izgube cvrstoci i spusti se auto!

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

a moze i ovako da se spusti

Comment

• YUgisa
                      CBC Senator XXL
                      • 05.06.2008
                      • 793
                      • Subotica
                      • Yugo 1.1 EFI

Ha pa mogli su barem produzene matice staviti Nisam video ovako spustanje, samo podizanje auta kad se stavi u suprotnom pravcu Sto se tice grejanja, da, zagreje se i onda se deformise opruga pri toploti pa se spusti auto samo sto se najcesce tako opruga okali pa izgubi svoju elasticnost i dodje do zamora materijala pa pukne...

Comment

• b_samardzic
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 1557
                        • Smederevo

Ovo je zbog kracenja opruge pomeren amortizer verovatno da se vjdi ponasanje auta pa ce onda da se krati.
                        U svakom slucaju zanimljivo resenje!

Comment

• XM_V6
                          CBC Veteran
                          • 18.01.2014
                          • 119
                          • Zrenjanin
                          • Citroen XM V6 12V

Originally posted by b_samardzic View Post
                          Ja sam gledao kad greju opruge autogenim brenerom i one izgube cvrstoci i spusti se auto!
                          Haha ovo sam video da otac i 2 sina rade pasu imali problem kako zadnji kraj da spuste. U pitanju je renault 11
                          Samo sto su ovi grejali i krivili opruge

Comment

• XM_V6
                            CBC Veteran
                            • 18.01.2014
                            • 119
                            • Zrenjanin
                            • Citroen XM V6 12V

Ima li ko jos neku smesnu pricu?

Comment

• YUgisa
                              CBC Senator XXL
                              • 05.06.2008
                              • 793
                              • Subotica
                              • Yugo 1.1 EFI

Imam ja ali stvarno ne bih smeo

Comment

• XM_V6
                                CBC Veteran
                                • 18.01.2014
                                • 119
                                • Zrenjanin
                                • Citroen XM V6 12V

Juce mi prica kolega (koji je do skora ziveo u selu od 80 stanovnika pa se preselio u NS)
                                Kako ga je vozio drugar u"BMW 2000 kubika 2004. god" i pritisnu neko dugme da proklizavaju zadnji tockovi. Onda je auto
                                Poceo da klizi bocno pita da li njegova korsa ima isto takvo dugme, ja mu kazem da nema a on pita da li moze da se ugradi to dugme.
                                Posla o sam ga u Opelov servis pa cemo cuti kako je prosao

Comment

Working...
                                X