Besmislene price o automobilima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bingodalton
    CBC Senator XXL
    • 12.11.2012
    • 316
    • Novi Sad
    • GP 1.9 JTDM Sporting

Haha, citao sam tog sto pominjes, posle se kao ispravio, ali i dalje je bila glupost.

Ovog sam nasao na fiat-lancia forumu. I zaista se potrudio, ubedljiv je...ali se preracunao. Najbolje je sto on kaze da je to probao!!!

Comment

• Goran
      Moderator
      • 06.10.2004
      • 535
      • Vrbas

za druge manje vise, najgore kad sebe ubedis
      Originally posted by Dora
      Banovao me Goran
      Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• XM_V6
        CBC Veteran
        • 18.01.2014
        • 119
        • Zrenjanin
        • Citroen XM V6 12V

Objasnjava moj cale jednom seoskom majstoru da mu motor dobija prebogatu smesu. U pitanju je neki kineski skuter...
        Na kraju pop**di i kaze "motor ti se predozirao! Razumes li sad?!"

Comment

• XM_V6
          CBC Veteran
          • 18.01.2014
          • 119
          • Zrenjanin
          • Citroen XM V6 12V

na tuning styling forumu sam nasao temu "V6 Ili I6 (inline - Redni) Motor"

evo dela postova

Veliki pozdrav svim ljubiteljima adrenalina . Ovako, ja se drzim americke izreke "bigger is better", pa stoga ne dolazi u obzir 2.0 sa vrlo jakom turbinom itd. Ja vise volim 6-ake. Mene interesuje sledece: Da li je bolje uzeti v6 ili I6 (trenutno mislim na opel-ove motore, a oba imaju 24v i oba su od omege, samo jedan od A, a drugi od B, stim sto je redni 3.0, dok je V 2.5-uz malo rada 3.0 , a manja registracija). Naravno i obrazlozenje ako ga imate.
          Onda video sam u nekoj od prethodnih pitanja moje, pa bi se samo nadovezao na njega, a to je: sta treba da uradim da bi mogao da stavim da svaki cilindar ima svoj izduv.
          Pa onda, da li ima poboljsanja ako se stave npr. 2 ili 3 pumpe za gorivo u rezervoar sa regulatorima na 5bar pritiska. Ako ima poboljsanja onda mi trebaju prakticno 2x K glava ali za 3 cilindra. Sto je verovatno tesko naci. Da li postoji neka alternativa, mislim da sam nesto napravis.
          Da li je negde kod nas moguce izliti blok od celika, jer on trpi mnogo mnogo vece opterecenje.
          Da li termini TwinTurbo i BiTurbo imaju isto znacenje, ako nemaju onda znam sta znaci TT a BT ne znam.
          Da li je bolje imati standardnu turbinu koja se pokrece na izduve ili onu koju pokrece radilica, ali pazite ovo drugo nije supercharger nego bas turbo. Ameri prave.
          Da li postiji i teoretska sansa da se u obicnu pa npr 24v glavu (kod I ili u 2x 12v glave kod V) nekako "ubaciti" (razbusiti) ili sta vec jos jedna svecica kako bi se dobio Twin Spark. A kad smo kod svecica, video sam na lamborghiniu cinimi se da je bio V10 motor i tamo svaka svecica imala svoju bobinu. Koliki udeo to ima na snagu motora.
          Sta je bolje npr. 15-ice felne sa 65 gumom (dajem bezveze dimenzije) ili 17-18-ice sa 40-50 gumom (ono prvo bi trebalo da izgleda kao na matorim amerikincima, a ovo drugo ovaj novi fazon) sa sirinom negde 245 nazad a 215 napred...
          Ja imam Opel Mantu iz 1972. Trenutno, ali samo trenutno motor 2.0, koji ne dolazi u obzir za ubuduce. Auto je kod limara, tamo sirimo rubove, sredjujemo limariju, pravimo nosace za hladnjak(e) itd necu da duzim da ne bi smarao... Sustina je u sledecem da mi treba pomoc, jer od svega ovoga sto vas ovde pitam zavisi kako ce dalje lim da se radi.
          Da jos jedno pianje. Sta znaci suvi karter jer sam video to kod nekog da li bese lamborghinia ili ferrarija ne secam se.
          Inace studiram masinac (I godina) a dalje cu verovatno za smer uzeti SUS motore.... Mora da sam vas ubio sa ovim svim gore navedenim... Unapred zahvalan

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Au...

Comment

• XM_V6
              CBC Veteran
              • 18.01.2014
              • 119
              • Zrenjanin
              • Citroen XM V6 12V

Bas tako, i ja sam to rekao

Comment

• TheWickerMan
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2007
                • 791
                • DE
                • AR Giulietta TCT

Moze link za ovu temu ?

Comment

• XM_V6
                  CBC Veteran
                  • 18.01.2014
                  • 119
                  • Zrenjanin
                  • Citroen XM V6 12V

V6 Ili I6 (inline - Redni) Motor - Tuning automobila - Tuning & Styling Forum Srbija

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

a tema je stara 7-8 godina . imas takve teme i ovde iz tog perioda. a imas i omladinu koju to interesuje,mada je toga dosta manje nego pre 10 i vise godina.
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• XM_V6
                      CBC Veteran
                      • 18.01.2014
                      • 119
                      • Zrenjanin
                      • Citroen XM V6 12V

Nema veze sto je stara tema, to je tragi-komeNdija
                      Jesi li procitao koje on ima ideje?

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL