Sve zavisi kako gledate na to. Hrana je zatrovana, dodatno se trujemo duvanom, alkoholom i nezdravim životom. Svaki organizam je različit, neki će duže trpeti, a neki kraće.
Kao sa kolima, neko će voziti na krš gorivo, raditi mali servis kada auto stane itd... A neko će sve to raditi i pre nego što je predviđeno.
Ne razumem kako je moguće da više vodimo računa o kolima, a menje o sebi.
Ja lično izbegavam proizvode za masovnu upotrebu, jer je koncentracija sranja tu najveća. Jedna renomirana multinacionalka je slala ovamo određeni slatkiš, impulsni proizvod, koji su povukli u EU sa tržišta, pa slično je bilo i sa bebećom hranom.... Malo opreznosti nije loše.
Ovde je sve preobimno za čitanje pa ću reći nešto uopšteno,a moram nešto reći jer sam previše izfrustriran sa svime u ovoj državi.
Definitivno sve što jedemo danas u sebi ima nekog otrova,počevši od raznih konzervanasa,veštačkih boja,aditiva,emulgatora i ni sam više ne znam sve reči onoga što stavljaju u hranu,a i ta nazovi hrana je najnižeg kvaliteta.Ako je meso u pitanju onda je ono punjeno vodom sa nekom hemijom koja bi ga održavala,ako su mesne preradjevine onda su tu svi delovi koji ne bi trebali da se koristeči,papci,kljunovi,creva... Ako je u pitanju voće ili povrće onda je prihranjivano kojekakvim hemijama iznutra a isto tako prskano spolja... Sve to znamo ali džaba,jer ovo je jedna strašna "država" i ne postoji nijedna organizacija ili ustanova koja nije korumpirana... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Svi naši proizvodi se testiraju i to po veoma rigoroznim testovima. Stoji da nam nije prvi put, dešavalo se i ranije da proizvod koji je prošao našu kontrolu kvaliteta nije prošao neku ino kontrolu, što je posledica viših standarda testiranja i generalno većih ulaganja u istraživanja. Za vrednost naših ulaganja u istraživanja teško da bi mogao da rešiš išta bitno...
Isto tako nismo izuzetak, obzirom da se isti "pehovi" dešavaju i mnogo razvijenijim zemljama od naše.
Neki zaboravljaju a neki ne znaju da Slovenija ima popriličan "problem" sa pokušajima naših kompanija da uđu na njihovo tržište i generalno plasiranje naših proizvoda. Javno su u više navrata izjavljivali da nas ne žele i da se "bore" protiv toga! veoma "evropski" od njih zar ne!? u najmanju ruku ja lično ne bih uzimao njihove ocene zdravo za gotovo...
Da li neko moze nesto da kaze o proizvodima koji imaju na sebi zelenu jabuku
Code:
http://www.zdravahrana.org/
Imaju neke čudne kriterijume za odabiranje proizvoda ( štrudla medela - to je šećer sa ukusem nečega, bag začini, fitnes kobasica , tortilja čips ) i manje više svi ostali.
Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Koji bolesni um moze da deciji keks nazove "MLEVENI DECAK"?! Tako se valjda kaze na srpskom, jel da?
Proizvod je vrsta mleveni keks a zove de Dečak, sad što je dizajn pravio mali od palube ujaka od brata koji će u trećoj seriji ustvari biti sin, to je druga stvar pa je ispalo kako je ispalo...
Jaffa odlazi u q jer nema kome ne duguje bar 50 miliona dinara, a onda uplati 300k jednom u 2 meseca i čepi se za još samo dve nedelje. Npr. skrobari iz Pančeva su letos dugovali oko 80, ovi hteli na kolac da ih ponabijaju jer je tim parama trebalo isplatiti 150 stalno zaposlenih. A i nije neki keks, da se ne lažemo.
Više nas sputava izbor, odnosno mentalitet, jer bilo koji "normalni" prehrambeni proizvod košta najmanje 4 puta više od bilo kog domaćeg, pošto se usput ugradi i Kurta i Murta, inače, da smo samo 10% država kakva nismo, strani proizvodi za masovnu upotrebu bi smeli da budu max 15% skuplji od domaćih.
A najveći problem u proizvodnji prehrane i konditora je taj što odeljenja kontrole kvaliteta uglavnom imaju ovlašćenja i autoritet skoro kao čistačice, tj. samo smeju samo da konstatuju stanje i stave potpis + su prošle godine nekolike državne institucije za kontrolu i standardizaciju svega i svačega izbačene iz sistema finansiranja preko republičkog budžeta, pa sada izdaju fiskalne račune(a naplatu sanjaju po 3-4 meseca, u idealnom slučaju), te su unazađeni 20 godina momentalno i čekaju da se izglasa novi zakon koji će kao da ih preporodi.
Što se tiče mesnih prerađevina, valjda je svakome jasno o čemu se radi kada primeti da nema domaćeg proizvoda koji posle dva dana stajanja u frižideru ne posivi i ne izgubi apsolutno sve karakteristike osim mase.
Comment