Čovek je svaštojed i genetski je programiran za konzumaciju svih vrsta hrane.Što se toga tiče manje smo izbirljivi čak i od svinja i pacova!
U vezi sa tim postoji izreka koja slobodno interpretirana glasi:"Sve ono što te ne ubije čini te jačim!"
Ovo se odnosi na sve ono što čovek iskusi u životu, uključujući i hranu!
Ekšli, Čovek je biljojed koji se trudi da prebrzo evoluira u svaštojeda
Zubi su nam "biljojedni", pljuvačka takođe, koja je alkalna (radi neutralisanja voćnih i sličnih kiselina) za razliku od mesoždera kao što je npr. moj pas =] , koji imaju kiselu pljuvačku da potpomogne varenje mesa već u ustima. Onda nam je želudačna kiselina slabija nego kod standardnih mesoždera, creva duža..Nemamo čak ni kandže, već samo glupe nokte
Al jbg, ponekad moraš da ispostuješ pretke koji su se toliko oduševili kad su stekli uslove da jedu runaste nosoroge sa sve runom
Ovo sa biljnom hranom stoji za "A" krvnu grupu i donekle za one sa "AB" krvnom grupom.Medjutim moja "B" krvna grupa traži obavezno belančevine(meso, mleko, jaja i sl.) dok su oni sa "O" krvnom grupom skoro isključivi mesožderi, pa vi vidite gde ste!
Ovo sa biljnom hranom stoji za "A" krvnu grupu i donekle za one sa "AB" krvnom grupom.Medjutim moja "B" krvna grupa traži obavezno belančevine(meso, mleko, * cenzura_ovde nediskutujemo pijachne poslastice_cenzura * i sl.) dok su oni sa "O" krvnom grupom skoro isključivi mesožderi, pa vi vidite gde ste!
I kad keva sa O krvnom grupom dobije dete sa A grupom ispada da je tigrica rodila kravu zato sto ju je kresnuo jelen lopatar (biljojed)? 'Ajde ... molim te ....
Ako se neko kasnije ukljucio u diskusiju a i da podsetim ostale, znaci, danas, sutra i prekosutra (26.,27. i 28.10.) se odrzava 2. Festival Zdravog zivota u SC Shumice na Vozdovcu, ulaz je slobodan, a program mozete da vidite ovde:
O ovim temama govore strucnjaci specijalisti, preporucujem da izaberete neko od predavanja i cujete direktno iz prve ruke odgovore. Mozete i da postavljate pitanja.
Pa da posle postavljamo manje pitanja "a sto bas ja, i sto bas meni ovo da se desi?" po pitanju zdravlja.
E sad jedno pitanje.
Zasto pojam zdrave ishrane mora automatski da iskljuci konzumiranje mesa i mesnih preradjevina, mleka i ostalih zivotinjskih proizvoda?
Jos bolji su mi ekstremni vegetarijanci koji su u stanju da me osude kao ubicu, ljudozdera zato sto jedem meso.
Covek zivi kao svastojed. Takodje da bi normalno funkcionisao mora da unosi sirok dijapazon supstanci koje su dostupne kroz razne oblike hrane.
srecom covek je obdaren i inteligencijom, kolkom - tolkom, da moze da uzme razne stvari i pretvori ih u hranu.
Licno volim da eksperimentisem i rado bih probao i przene skakavce ili tome slicno, kad bi nasao nekog da to lepo spremi. Sto da ne.
Glavni problem savremenog drustva lezi u cinjenici da se hranimo jako neuravnotezeno. Takodje vegetarijanizam mi deluje kao nezdrava ishrana upravo iz tog razloga. Meso jeste teze probavljivo, a to nije razlog da ga odbacimo.
Comment