kako nas truju sa hranom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

To su istrazivanja, koja pomazu industriji da se usredsredi na nesto, sto nije samo podsticaj marketinga!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Čovek je svaštojed i genetski je programiran za konzumaciju svih vrsta hrane.Što se toga tiče manje smo izbirljivi čak i od svinja i pacova!
      U vezi sa tim postoji izreka koja slobodno interpretirana glasi:"Sve ono što te ne ubije čini te jačim!"
      Ovo se odnosi na sve ono što čovek iskusi u životu, uključujući i hranu!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• The Punisher
        CBC Senator XXL
        • 01.03.2006
        • 503
        • Beograd Wozhdovatz
        • Ford Taunus TC1

Da, to je rekao Fridrih Nice pre nekih 100 godina
        https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

U nekom skroz drugom kontekstu...

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Naravno Care, kad autor izreke nije imao prilike da jede ono što mi svakodnevno konzumiramo!

Comment

• HotDog
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 965
              • BSG 75 (011)

Ekšli, Čovek je biljojed koji se trudi da prebrzo evoluira u svaštojeda
              Zubi su nam "biljojedni", pljuvačka takođe, koja je alkalna (radi neutralisanja voćnih i sličnih kiselina) za razliku od mesoždera kao što je npr. moj pas =] , koji imaju kiselu pljuvačku da potpomogne varenje mesa već u ustima. Onda nam je želudačna kiselina slabija nego kod standardnih mesoždera, creva duža..Nemamo čak ni kandže, već samo glupe nokte

Al jbg, ponekad moraš da ispostuješ pretke koji su se toliko oduševili kad su stekli uslove da jedu runaste nosoroge sa sve runom

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Mislim da nam ocnjaci onda sluze da pokidamo sargarepu pre nego sta nam ona pobegne?!?!

Comment

• HotDog
                  CBC Senator XXL
                  • 06.05.2005
                  • 965
                  • BSG 75 (011)

gde ja znam, možda su nam se razvili od kada je izmišljen Uno i 011?

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Ovo sa biljnom hranom stoji za "A" krvnu grupu i donekle za one sa "AB" krvnom grupom.Medjutim moja "B" krvna grupa traži obavezno belančevine(meso, mleko, jaja i sl.) dok su oni sa "O" krvnom grupom skoro isključivi mesožderi, pa vi vidite gde ste!

Comment

• CLD
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2005
                      • 1225
                      • Belgija - ranije Luna-Chico

to oko krvni grupa nije toliko tacno koliko ljudi misle, inace ima proteina i u biljnim prozvodima.

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Originally posted by TETAK
                        Ovo sa biljnom hranom stoji za "A" krvnu grupu i donekle za one sa "AB" krvnom grupom.Medjutim moja "B" krvna grupa traži obavezno belančevine(meso, mleko, * cenzura_ovde nediskutujemo pijachne poslastice_cenzura * i sl.) dok su oni sa "O" krvnom grupom skoro isključivi mesožderi, pa vi vidite gde ste!
                        I kad keva sa O krvnom grupom dobije dete sa A grupom ispada da je tigrica rodila kravu zato sto ju je kresnuo jelen lopatar (biljojed)? 'Ajde ... molim te ....
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Glupo je o tome raspravljati, kada milenijumima jedemo meso, pa i da smo bili biljojedi, evolucija je ucinila svoje do sada!!!!

Comment

• The Punisher
                            CBC Senator XXL
                            • 01.03.2006
                            • 503
                            • Beograd Wozhdovatz
                            • Ford Taunus TC1

Ako se neko kasnije ukljucio u diskusiju a i da podsetim ostale, znaci, danas, sutra i prekosutra (26.,27. i 28.10.) se odrzava 2. Festival Zdravog zivota u SC Shumice na Vozdovcu, ulaz je slobodan, a program mozete da vidite ovde:

O ovim temama govore strucnjaci specijalisti, preporucujem da izaberete neko od predavanja i cujete direktno iz prve ruke odgovore. Mozete i da postavljate pitanja.

Pa da posle postavljamo manje pitanja "a sto bas ja, i sto bas meni ovo da se desi?" po pitanju zdravlja.
                            https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• boris58
                              CBC Veteran
                              • 19.02.2007
                              • 196
                              • Cacak

E sad jedno pitanje.
                              Zasto pojam zdrave ishrane mora automatski da iskljuci konzumiranje mesa i mesnih preradjevina, mleka i ostalih zivotinjskih proizvoda?

Jos bolji su mi ekstremni vegetarijanci koji su u stanju da me osude kao ubicu, ljudozdera zato sto jedem meso.

Covek zivi kao svastojed. Takodje da bi normalno funkcionisao mora da unosi sirok dijapazon supstanci koje su dostupne kroz razne oblike hrane.
                              srecom covek je obdaren i inteligencijom, kolkom - tolkom, da moze da uzme razne stvari i pretvori ih u hranu.

Licno volim da eksperimentisem i rado bih probao i przene skakavce ili tome slicno, kad bi nasao nekog da to lepo spremi. Sto da ne.

Glavni problem savremenog drustva lezi u cinjenici da se hranimo jako neuravnotezeno. Takodje vegetarijanizam mi deluje kao nezdrava ishrana upravo iz tog razloga. Meso jeste teze probavljivo, a to nije razlog da ga odbacimo.

Comment

• boris58
                                CBC Veteran
                                • 19.02.2007
                                • 196
                                • Cacak

E da,
                                posto vidim da imamo dosta strucnjaka za shranu.
                                zanima me vase misljenje oko testova intolerancije na hranu i tome slicno.

Comment

Working...
                                X