Fiat tužio kinesku firmu zbog plagijata

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

@ eon
    ne slazem se da su japanci ikada bili klatastrofa, vec mislim da su imali jako dobar odnos cena-kvalitet. kako su gradili imidz, tako su podizali i cenu i kvalitet. korejanci su druga prica.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• V-Tec
      CBC Senator XXL
      • 30.06.2006
      • 1615
      • Beograd
      • '89 Civic d16a6

Originally posted by Zeljoni
      Ma Brick ne kažem da nisi u pravu samo:

Moraju oni još da uče, ne sumnjam uopšte da će naučiti ali reci mi iskreno da li bi seo u ovaj auto.

Pozz
      Nisi gledao prvu stranicu thred-a!

Evo jos:

Kina kada bude pocela da proizvodi kvalitetne i sigurne automobile, pola njihove populacije ima da pogine u ovim dresinama!
      shuto-expressway.com

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Kinezima netreba 20 godina da nesto nauce. Oni vec znaju sve. Znaju da naprave auto siguran i da na testu dobije 5 zvezdica. Medjutim taj auto bi kostao 30.000 EUR-a a BMW 35.000 EURA ista klasa. E ako je to razlika ja bih se uvek nategao za tih 5000E....
        https://t.me/pump_upp

Comment

• Bansha
          CBC Veteran
          • 09.01.2006
          • 101
          • Kragujevac

xexe, ja ipak mislim da su kinezi malo brljivi i da ipak ne znaju da naprave auto. a ovo za 5000 eur si u pravu
          gledam one crash testove sad bas su stoka, igraju se sa zivotima ljudi. pa yugo je bezbedniji a pravljen pre 25 godina.
          Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Kad su Kinezi pravili barut, čitali i pisali mnogi narodi su razmišljali da li je zemlja ravna ploča. Stara civilizacija koja je preživela, ovih 80 godina koliko su ih davili je malo u odnosu na ukupnu istoriju.
            Šalju satelite u vasionu, imaju inter rakete a ne znaju da naprave kola, jok Zastava zna...

Imaju plan za sledećih 500 godina i treba da smo srećni dok idu po planu.

Izmedju istog kvaliteta BMW i Kina auta ne može biti razlika samo 5000E iz razloga cene rada koja učestvuje u svemu. Mora biti veća i srećom ili nesrećom kod njih to još nije u planu.

Što se kraš testova tiče, pre 20 godina su svi vozili ista ili gora kola po tom pitanju sa ovim kineskim i manje se ginulo nego danas u daleko bezbednijim kolima. Mislim na naše prostore tako da to nema veze sa tim nego sa saobraćajnom kulturom.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• AlexRS
              CBC Senator
              • 27.10.2007
              • 234
              • Borca

Neznam za vas ali ja nisam video jos nijedan kvalitetan kineski proizvod, uzmite za primer ovu robu u 70 bloku pola stvari je neupotrebljivo zbog kancerogenih boja i ekoloskih standarta i cega vec... pa ako nemogu da izvinite normalne gace da naprave kako ce onda auto!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ako tako gledamo oni treba da su izumrli pre mnogo godina, nešto tu neštima
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

siromastvo se previse rasirilo. 1% covecanstva trazi kvalitet, svi ostali bi da prodju sto jeftinije. to radja vise problema ali ne za Kineze i njihovu privredu vec za onih 1%, koji su pred izumiranjem.

ovde u Srbiji imas da kupis vise kategorija kvaliteta proizvoda:
                  1. original za koji ce da te oderu ko macku (gle burzuja trazi original) i cenice ga ko da je vredniji od zlata gram za gram. recimo 100 veverica.
                  2. original (al zamalo) koji ce da ti uvale kao original a malo je jeftiniji (cisto da ne posumnjas da je fush). naravno iz Kine. cca 80 veverica (a platili ga 10 u najboljem slucaju)
                  3. mala privreda iz neke Palanke. (u stvari i to je iz Kine) cca 40 veverica.
                  4. original ali polovan (ovo je mozda i najbolji izbor) cca 30 veverica.

onih 99% se odmah zalepe za trecu kategoriju, naravno. srecniiii... sledecih 2 meseca. a posle zavera cutanja kad dodju na forum...
                  .

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Originally posted by AlexRS
                    Neznam za vas ali ja nisam video jos nijedan kvalitetan kineski proizvod,
                    Pogledaj samo sta sve imas u stanu, sta imas od garderobe, obuce.....

Obidji bilo koju brand prodavnicu i vidi gde je sta napravljeno. Mislis da se svi delovi nekog NIKE ili SONY proizvoda prave u SAD i Japanu, a u Kini samo sklapaju?

BTW, krenuli su i u svemir, pa ako znaju da naprave takvu letelicu, valjda znaju i 'ebeni auto.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• HEMI 426
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2005
                      • 1833
                      • Novi Sad -United States of Liman

pazi sri, sada si se dotakao ozbiljne teme...

naime, postoje sledece kategorije :

1. nacije koje prave kola
                      2. nacije koje prave kola i idu u svemir
                      3. nacije koje prave kola i idu u svemir i spustile su se na mesec a planiraju i na mars

koje su to nacije:

1. manje vise cela eu i jos par zemalja
                      2. kina i rusija a i indija razvija space program
                      3. amerika

zakljucak:

nacije koje prave kola i koje su se koncentrisale na to su pametne nacije a nacija koja pravi kola i slece na mesec je superiorna nacija. nacije koje prave kola i lete u svemir ne rade ni jedno ni drugo kako treba. Dokazi su ocigledni...

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

HEMI....jedna tema je pre par sati "ukinuta", jer se stvari shvataju preozbiljno, a mnogima je pun qurac svega i svačega, pa takve teme prerastu u ozbiljnu svadju. Biće da nam je dovoljno toga i nije nam potrebno...

Nemoraš da nam dokazuješ i izvodiš teoreme o superiornosti amerikanaca u odnosu na ostatak SVETA. Znamo da ih voliš, kao i njihove automobile, tako da nema potrebe to ponoviti u svakom postu. Počeće nekome opet da smeta i eto opet svađe sa početka priče.

Neznam zašto sam ovo napisao, ali neškodi...
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• HEMI 426
                          CBC Senator XXL
                          • 23.12.2005
                          • 1833
                          • Novi Sad -United States of Liman

vidis, to ima smisla...
                          post je namenjen zezanju srija ali ako ce da odvede pricu u drugom ( nezeljenom ) pravcu, slobodno ga brisi...

Comment

• bojanTI
                            CBC Senator XXL
                            • 04.01.2006
                            • 870
                            • Pancevo

A i taj mesec mi je mlogo sumljiv...

Da se ipak vratimo na temu... Vecina sigurno nema predstavu kolika je vaznost autorskih prava i kao neko ko ima dosta veze sa tim mogu da kazem da je pravo intelektualne svojine jednako kao i pravo bilo koje druge "materijalne" svojine i svugde u normalnom svetu se to postuje, a za kradju se ide u zatvor, a to sto vecini tu nema sta "opipljivo" da se ukrade, govori samo o stanju nase svesti!
                            Malo me je sramota da ispravljam Doru, ali samo cu da se osvrnem na jednu stvar vezanu za to da nema vise sta da se izmisli, hmmm...

Autorsko pravo za kompoziciju iznosi cetiri takta, sto znaci da ako u tih cetiri takta (sto dodje u 90% slucajeva pola refrena) u dve numere najdemo isti materijal, neko je nekoga pokrao! Ako uzmemo u obzir da je jedna kompozicija sadrzana u nekih 32 do 40 taktova (ciji materijal se posle ponavlja u toku izvodjenja dva ili tri puta) vrlo je jasno koji je procenat toga sto mora da se razlikuje ne bi li bilo originalno, znaci preko 90% kompozicije mora biti originalno ne bi li svi bili srecni i zadovoljni!

Ne mora da je u tim odnosima i za auto industriju, to jest dizajniranje automobila, ali ove dve Pande lice mnogo vise nego tih "dozvoljenih" 10%!

Da se osvrnem na jos jednu stvar vezanu za strajk radnika filmske industrije u Holivudu, a to je da od DVD-a koji kosta oko 15 dolara oni sada traze da im bude placeno 16 centi za razliku od dosadasnjih 8 po prodatom primerku, hmmm, neko bi pomislio dramoseri nikad nisu zadovoljni, ali nije tako!

Samo da zavrsim sa tim da sam ja na osnovu autorskih prava za proslu godinu dobio nesto manje od 6 000 dinara, dok bi za istu stvar u Hrvatskoj (gde autorska prava rade mnogo bolje, ali i dalje slabije nego svugde u svetu) dobio nesto oko 2 000 eura, a u Evropskoj uniji i Americi nesto preko 5 000 eura! Da ne pominjem sta je, kada i za koga radjeno...
                            Hmmm, pa samo slusanje muzike u liftu se u Americi naplacuje $400 mesecno, sracunajte koliko liftova imaju veliki poslovni centri, pa sve to ide autorima... Covek koji je napisao:"Jingle bell..." posle svoje smrti 100 godina dobija novac na ime autorskih prava, a svima je jasno koliko se puta pusta i izvodi, uh...

Ovo je kradja i tu nema price, e sad sta ce biti sa Kinezima i kako ce se stvari odvijati je jedna sasvim druga stvar, mislim da je poenta u (opet) Dorinoj izjavi o starosti njihove drzave i civilizacije, a sa druge strane mnogo je daleko stvaranje imena od tih par slova koja cine naziv njihovih proizvoda...
                            In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pola stvari je neupotrebljivo zbog kancerogenih boja i ekoloskih standarta i cega vec

a ti si ti pouzdano utvrdio ili je rekla baba Vanga gledanjem u kineski pirinac

od stvari koje imam a u nekom delu spadaju u tehniku ili alat, 95% je kineska proizvodnja, ono resto je Vijetnam, Malezija,, Japan, Banglades...

i od toga 99% je vrlo kvalitetno, odlicno funkcionise, visok standard izrade potvrdjen tokom niza godina intezivne upotrebe.

naravno, ne snabdevam se na divljim mestima sa imitacijama kineske robe vec kupujem na odgovarajucem mestu (sa sve sertifikatima, garancijom, ambalazom, uputstvom za upotrebu itd sto spada u jedan novi ispravan proizvod) i najcesce i platim odgovarajucu cenu koja je slicna robi i inace uobicajena.

evo bas juce, sa paznjom sam razgledao kineski bambus panelni parket. perfektno izradjen postupkom karbonizacije, zavrsna obrada odlicna, pakovanje odlicno, dizajn odlican, cena srednja.

itd, itd.

te price o kancerogenim kineskim proizvodima da su tacne, vec bi pomrlo na milione samih Kineza a tek ljudi sirom planete, do sada bi se vec potvrdile u praksi...

ako imam ispred sebe kineski i italijanski/nemacki proizvod iste cene, velika je sansa da je kineski proizvod kvalitetniji i bolje napravljen, i velika je sansa da je taj italijanski ili nemacki proizvod takodje kineski samo sa dodatnom nalepnicom da zavara kupca i nizeg kvalitativnog ranga.

nedavno sam odradio jedan poslic za jednu stranu trgovacku firmu, koja se bavi parfemima, kozmetikom i tako to (inace francuska firma i francuski brend).

kada ono sve, bukvalno sve, sto oni prodaju pod svojim francuskim imenom je kineski proizvod, doslo u povelikim kutijama gde je kristalno jasno napisano ko je i gde proizveo "francuski" parfem
                              naravno, kupci se pokusavaju uveravati da je dobro zato sto je kao francusko a Francusku nije videlo ni na postanskoj marki
                              iz prve ruke..

da ne pricam o odeci i obuci navodno evropskih marki i brendova koja nije videla ni E od Evrope kao kontinenta a kamoli proizvodnje.

pre par dana sam kupio u prodavnici, ne na pijaci na divlje, jako udoban dzemper 100% vuna. ima naravno sertifikat.
                              i gle, proizveden u Bangladesu.
                              to sam tek pogledao kada sam stigao kuci i poceo da citam sertifikat, deklaraciju i tako te papirice.

uopste me ne zanima geografija, kvalitet mi je dovoljni pokazatelj da li je vredno mog dinara ili da zaobidjem....

da ima bofl robei iz Kine, ima kao sto je ima i iz EU, i to nazalost sve vise se nailazi na pad kvaliteta evropske proizvodnje.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

ne bih se bas slozio da je sve u kini fush posto imam malo drugacije iskustvo sa kineskom robom. jednostavno kao sto je nekad bilo u turkoj ili u novom pazaru. ima robe I , II i III klase tj kolko para tolko muzike a druga je stvar sto cak i ta robe I klase kosta daleko manje tamo nego ovde ili bilo gde u svetu. a sto se auto industrije tice, zivi bili pa videli za koju godinu...
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                                X