Kome se daju tih 150e? Jel postoji neka regulacija o stepenu propustljivosti svetla? Koliko sam shvatio ni zadnja stakla vise ne smeju da budu zatamljena?
Meni su pre neki dan pretili da ce da mi zaplene auto posto sam odbio da skinem folije. Trazio mi je da skinem tablice, a vozilo navodno ide na policijsku zaplenu zato sto je "neispravno".
Naravno od ovog nista nije bilo, a prethodila je neka svadja tako da verovatno ne cimaju svakog oko toga.
pronadji na ulici neki Volvo npr.
svaki ima serijski fabricki sva stakla zatamnjena.
jedino je soferka zatamnjena u dva nivoapo intenzitetu (gornji deo je vise zatamnjen).
sve je naravno atestirano fabricki, i vazi za ceo svet atest/ homologacija.
i gomila drugih auta/marki i modela se fabricki isporucuje sa svim zatamenjnim staklima.
to je praktivno standardna isporuka zadnjih 15tak godina u svim klasama.
nekada je Zastava imala na modleu 101 zatamenjena stakla u ponudi (Mediteran model).
kod Volvoa osim sto su zatamnjena stakla imaju i UV filter u sebi kao i jos neke dodatne osobine, tj radi se o klima staklima.
sasvim druga prica su obicna stakla preko kojih je nabacena plasticna folija.
to je daleko losije resenje, i ne primenjuje niti jedna fabrika automobila.
nas Fadip iz Beceja je pravio neku takvu foliju svojevremeno...
nekada je Zastava imala na modleu 101 zatamenjena stakla u ponudi (Mediteran model).
Tog sam ja imao. I bila su neka kao tonirana stakla u zelenkastoj boji.
Ne pricamo mi o tome, vec bas o crnim staklima sa folijom.
Danas skoro svaki auto ima to sto si ti rekao za Volvo-a i Zastavu
A Zastava je auto ??
shala
Nemaju bash sva kola tonirana stakla kolko sam ja primetio.A kolko vidim ima neko ko peche stakla pa bude ko fabrichki samo predstavu nemam ko i koliko koshta to igranje.
pronadji na ulici neki Volvo npr.
svaki ima serijski fabricki sva stakla zatamnjena.
jedino je soferka zatamnjena u dva nivoapo intenzitetu (gornji deo je vise zatamnjen).
sve je naravno atestirano fabricki, i vazi za ceo svet atest/ homologacija.
I naravno, na staklima i pise tinted
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Ja imam folije na oba juga, nesto mi spomenuli par puta, ali... kao da njima prvo folije zapadnu za oko od celog juga.
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
imam i ja na jugu sva stakla zatamljena i vizir 20cm vozim tako vec godinu dana isao i na more,veoma cesto me zaustvljaju panduri sto saobracajci sto interventna nikada mi niko nije rekao nista za folije a poprilicno su tamne.
Sinoć idemo na neki rodjus u Futog i tek što smo ušli u jednu od ulica direkt na njih izletimo.Spušten moj prozor dok uzimam dokumenta i izlazim iz kola kao i uvek.
Sad tu Murivoje pita gde ,šta ,kako,pojas.....i kao ajd da dunemo.
Rekoh ajmo i dok smo otišli do Tačke po aparat ceo auto se vidi sa suvozačeve strane da je zatamnjen i tamo vamo on ništa ne pita za folije nego samo za pojas ,pošto naravno nisam naduvao. I tako tako reč po reč aj kao drugi put ću te da pišemo za pojas .
Hvala i doviđenja.
Mogao je za stakla,za plin,za pojas,za ne orginalnu tablicu ali nije.
Hoću da kažem da mnogo zavisi i od toga kako se postaviš prema njima.
Comment