Naj naj, AntiVirus

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sn00py
    CBC Senator XXL
    • 15.08.2005
    • 851
    • Belgrado

Koristim NOD32 vec neko vreme [cca 2god] i sasvim je ok...

BTW ako moze neko da mi pomogne, s vremena na vreme mi zabode neki rundll32 fajl i zaglupi procesor na 100%, ako uspem da otvorim task manager i da ubijem taj fajl sve bude ok, ako ne patim se jedno 10-15min dok ne uspem ovo isto...

BMS team

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Moze se pitanje i drugacije formulisati, koliko dugo niste formatirali disk. Ja evo vec pune dve godine, a ranije to nikako nije bio slucaj. Definitivno sam morao svaka tri do sest meseci da nanovo instaliram Win. Koristim NOd32 i potpuno sam siguran da prelazi preko dosta prljavstine, ali dok ja to ne osecam u radu onda nema problema. Osetljive stvari ne drzim na kompu to se odstampa ili nareze.

Comment

• level3
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2006
        • 857
        • BGD, V.B. Karaburma

Eto ja nisam preinstalirao 2 god. i sad radi ko Pentljikava II-ojka.
        www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• M626
          CBC Senator
          • 12.01.2006
          • 200
          • Beograd, Konjarnik

Originally posted by zverko
          @M626: odkud znas da NOD ne prepoznaje gomilu virusa? gde ti to zalazis po netu pa nakupis gomilu u roku od 24h?

odgovor na tvoje pitanje je recimo da ima masina pod NODom kojij je podignut sistem pre 3 godine i dan danas savrseno radi pored surfanja, igranja i ostalih gluposti. tako i danas sa novom masinom. siguran sam da nemam virus posto comp radi savrseno, ne stuca, ne koci, ne resetuje se i sto je najn bitnije, niko od ljudi sa kojima sam u kontaktu na bilo kakav nacin (P2P, messenger, e-mail, etc...) se nikada nije pozalio da je pokupio nesto od mene na bilo koji nacin i u bilo kom obliku.
          Pitanje je bilo sa smajlijem pa ga tako treba i shvatiti

Pre nekih mesec dana sam nabasao na par virusa, bili su u nekom .exe fajlu a nisam imao aktivan antivirus u pozadini (istekao licence key). U roku od par minuta ceo sistem se sjebao, jednostavno je prestao da reaguje na bilo sta.
          Srecom pa je tu bio racunar od devojke pa sam mogao da sredim stetu koliko toliko.
          Nadjeno je par virusa koje je KAV registrovao ali nije mogao da ih dezinfikuje dok je NOD sa druge strane prijavljivao da je sve u redu.
          Sta posle ovoga da mislim o NOD-u?
          Da je brz, jeste, da ima redovne definicije, ima... ali morate priznati i da nije bas najpouzdaniji moguci antovirus.

Poz
          Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• engine
            CBC Član
            • 24.03.2007
            • 58
            • Srbija, Beograd, Banovo Brdo

Originally posted by M626
            @engine
            Instaliras sistem, drajvere i programe, napravis image. Posle par dana instaliras jos nesto... pa opet jos nesto... i tako se nakupi programa.
            Skupe se virusi i slicne tvorevine, uradis format c:, vratis image i sta onda? Svaki put ponovo kreces da instaliras ono cega nemas u image-u?
            Da ne pominjem dokumente, slike, muziku (koje mozda ne drzis na drugom disku)...

Imam ortaka koje je ranije praktikovao da reinstalira ceo sistem svake dve nedelje u zelji da mu masina bude uvek u tip-top stanju. Naravno, posle par meseci se smorio i shvatio da postoje antivirusni i drugi programi za odrzavanje sistema... =]
            Pre nego sto napravim image instaliram sve najbitnije programe koji mi trebaju, koje koristim svakodnevno i njih vratim nazad. Znam da se nakupi, ali sta je 10 minuta za svez sistem, i posle jos 10-ak za install(jel tesko kliknuti dva puta na install.exe i par puta na next?)?! Dokumente, slike, muziku, sve drzim na d: iz razloga sto je c: nestabilan. Naravno, ima ljudi koje to mrzi, ali mislim da je mnogo gore muciti se sa nekim AV/FireWall programom nego jednom u 2-3 meseca odraditi "obnovu" sistema(a da se razumemo, iskusniji korisnici ne navlace lako viruse i spajvere, meni sistem cak opstane i po godinu dana). Sve je stvar licnog izbora, ovo je moje misljenje. Zaboravio sam da dodam jos jedan vid zastite, koji smatram da je bolji od AV/FW programa-virualizacija. Programi koji pokrecu virtualne OS-e(mogu dva/vise razlicitih na istu masinu) u okviru jednog racunara, pri kome je jedan pravi, regularan, a drugi virtuelan, zamisljen, ne postoji fizicki na hard disku, vec se pokrece kao program u okviru ovog pravog. Sve sto se u njemu desi ne desava se ovom pravom, i kad se zarazi i uspori, uradis unmount i mount-ujes ponovo novi sistem Naravno, ovo jos uvek probam, nisam ga apsolvirao, ali ideja je fenomenalna.

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

koliko dugo niste formatirali disk.
              cek cek da se prisetim, tamo negde od 2000. te godine, nije jos 10 godina ali se nadam da ce dogurati bez problema

na laptopu samo jednom, crko Toshiba disk i morao biti zamenjen za novi.
              od tada, bice jedno 2 godine nije formatirano (ili ista radjeno).

radi ko novo, i jedno i drugo..

moj jedini problem je e mail, i kako se osloboditi spam-a.
              dnevno i po 10-15 komada mi stigne najmanje, ja bih zeleo da to redukujem na prihvatljivih do 5 dnevno.
              jos uvem ne znam kako tu neman utamaniti, a da radi automatski bez potrebe da ja manuelno intervenisem i brisem.

u zadnje vreme i oglase su poceli da mi trpaju razne firme u mail, jel se to jos nekome dogadja ( a nije trazio da mu salju, nije se prijavljivao ) ?
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Windows Live Mail, za par nedelja nije dan jedini spam mi se nije provukao u Inbox, od najmanje 50-ak mailova koji mi dnevno stizu.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

I dalje odgovorno tvrdim da je moj najbolji
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ovaj WLM sto je predlozio @206 opisno deluje zanimljivo.
                    upravo instaliram, pa cu proveriti efikasnost u mom slucaju.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

NOD

Comment

• HACKER
                        CBC Član
                        • 23.10.2007
                        • 88
                        • Beograd

Nod 32 2.7 provereno dobar,a 3.0.414 tek proveravam ali mi i on deluje o.k.Znaci definitivno NOD 32!!!
                        WHEN LIFE DOESN'T MAKE SENSE - WE ALL BE LOST IN TIME LIKE TEARS IN RAIN

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Da je neki računarski forum pa da napravim takmičenje, dobijete zaraženi cd, flash disk i mail, ko ima flopi i disketu, pa koji antivirus preživi, tek onda bi videli koliko su nesavršeni... (doduše neke stvari zavise i od procesora (execute disable), chipseta, routera)
                          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                          11.04. 0:12 #2
                          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Pa htedoh reci upravo to...kako uopste znate da neki antivirus radi extra posao? Uzmite skenirajte ceo disk NOD-om, pa instalirajte neki zaista dobar, pa uradite sken ponovo, bice iznenadjenja...
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Probisvet
                              CBC Senator XXL
                              • 07.06.2005
                              • 423
                              • FRANCUSKA

http://www.01net.com/telecharger/window ... 13198.html
                              Probao moj sin ovaj i kaze da je dobar cak bolji od nekih poznatijih.

Comment

• dekideki
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1914
                                • Beograd

@brick:

koristi gmail. otvori nalog na njemu i neces imati problema sa spamom. filter im je najjaci ubedljivo. prednosti npr. da uvek sa bilo kog racunara koji ima net mozes proveriti postu su toliko korisne a ima ih jos. chat sa korisnicima koji su online, ogroman prostor za mailove, svi mailovi su vec provereni na viruse (kad smo vec kod toga) itd...

poz.
                                .

Comment

Working...
                                X