Nove licne karte

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Manfred
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2007
    • 905
    • Beograd

Originally posted by zverko
    Apropo ove price... vidim da ima raznih misljenja pa zato ako vas ne mrzi, pogledajte ovaj film.

http://video.google.com/videoplay?docid ... 6122248802

btw, cip nema napajanje i preko nega nije moguce bukvalno pracenje tj lociranje ali sa svakim ocitavanjem ce se beleziti gde je osoba i legitimisana - "skenirana"

elem, poledajte filmic nemoj da vas mrzi...
    Au bre zverko, nisi valjda gledao ceo ovaj film???

Pa to traje 2 sata choveche i chisto je ispiranje mozga.

Sa pochetka deluje kao da je napravljen sa blagoslovom hriscanske pravoslavne crkve, a toliko se puta pojavljuju tri sestice, pentagrami i sekstagrami, kao i ostali djavolji simboli, da meni vise deluje kao da ga je napravio sam djavo.

Koja je krajnja poruka i pouka filma? Chini mi se da je daleko od one ideje o nedozvoljavanju "chipovanja", a pre navodi mlade nezrele osobe na mrznju celog sveta, odnosno vecine.

Nemojte pogresno da me razumete, izrazicu se veoma jasno. Ne mrzim nikoga, samo manje ili vise volim. Za chipovanje mislim da nije potrebno, daleko od toga, mislim da je krajnje nepotrebno. U Evropu ne moramo da udjemo, jer donosi vise zla nego dobra. I ako nam odobre vizne olaksice i shengen, ne verujem da cemo imati para da putujemo po istoj toj Evropi (govorim u ime vecine srpskog naroda, pojedincima svaka chast).

Drugar mi je otisao u Bech u septembu da studira i ocekivao je nesto bolje od ove nase bede, alkoholizma, narkomanije i poroka, ali se razocarao kad je video da je po zurkama tamo droga (heroin konkretno) mnogo zastupljenija, pa da se chak i u podzemnim prolazima i stanicama metroa fixaju narkomani.
    Koliko god svi evropski gradovi izgledali lepo na TV-u, uopste nije tako lepo i slatko ziveti tamo negde.

Podrzavam korak napred, ali smislen, potreban i razuman.
    Mislim da mi je ovo najduzi post ovde, nadam se samo da necu postati kao brick

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Samo se ti nadaj...

Ne znam chemu ovolika polemika?! Imacemo pasoshe "sa sve" chipom, a shto se LK tiche svako ce moci da izabere hoce li ili nece njegova LK nositi i chip. Takva lichna dokumenta izdaju se po inostranstvu vec godinama unazad i koliko god moralno upitno to moglo da bude, radi se o zapravo o potrebi modernog doba, takoreci. I ne znam shta je tu problem?

Mada, kad malo bolje razmislim, naslucujem koji su to razlozi zbog kojih bi pojedini radije da im se ne mozhe uci u trag tako lako...
      http://www.bmw.tv

Comment

• CLD
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2005
        • 1225
        • Belgija - ranije Luna-Chico

LK sa cipom ce biti obaveza u celoj EU, ne znam tacno do koje godine ce biti zamenjene obicne sa cipovanim. Ja imam i LK i pasos sa cipom i nema opcija kao sto pisete da biras sa ili bez cipa.

Comment

• CannoN
          CBC Senator XXL
          • 15.09.2007
          • 485
          • Beograd

Ako bude obaveza u celoj EU ja nemam nista protiv da i nas cipuju ali mi se ne bi svidelo da budemo izuzetak.

Comment

• nikolapanic
            CBC Senator XXL
            • 16.10.2005
            • 657
            • Petrovac

Sto volim ovakve mudre postove...nagovesti da se to radi drugacije, i sad neko posle njega treba da pita "a kako?"...jel' nije jednostavnije odmah reci sta se misli?
            LK lopovi i nce nositi ali mobilni nose uvek pa iako su razliciti brojevi,udje se u trag a oprema za prisluskivanje je jeftinija od one za satelitsko ili vec kakvo SF pracenje.
            Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Oni koji se izjasne za LK sa čipom dobiće ga, oni koji se izjasne za LK bez čipa, takodje će ga dobiti........
              Da li zaista verujete u ovo?
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Svaka drzava tezi da u sto vecoj meri kontrolise svoje "stado", medjutim samo totalitarna vlast moze da uskrati slobodu izbora-setite se sta se desilo u UK kada su pokusali da im uvedu cipove
                klizav je teren oko te teme.

da li je onda totalitarna vlast u UK kada je uskratila slobodu izbora i svim gradjanima uvela lične karte. što je bilo ne tako davno.

da li je totalitarna vlast USA koja hapsi po svetu i sa ili bez dokumenata "proveru" identiteta odradjuje u Gvantanamo konc logoru.
                ??

itd, pitanje je iz kog se ugla posmatraju stvari.

ako je meni kao gradjaninu koji ne ugrožava državu čip metod da lakše obavljam administrativne poslove, da se lakše kontrolišu dokumenta onda sam svakako za jer ima svrhe.

čip radi čipa, je besmislen ako organizacija administracija ostane ista i radi na isti način.

sa druge strane, država i treba da prati gradjane i da shodno tome brani (po sili zakona i obaveza) većinu gradjana od manjine koja bih da ih maltretira, teroriše, napada, krade ili bilo šta.

naravno da država treba da brani gradjane i od same "države" tj pojedinaca u državnom aparatu koji se odmetnu na drugu stranu zakona.

ne razumem ni u čemu je problem nositi sa sobom LK, niti je težina niti veličina...valjda subjektivni osećaj.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• CannoN
                  CBC Senator XXL
                  • 15.09.2007
                  • 485
                  • Beograd

čip radi čipa, je besmislen ako organizacija administracija ostane ista i radi na isti način

To je poenta brick.

Treba nam nezavisno sudstvo, korenita reforma policije i DB-a, reorganizacija drzavnog aparata tj. smanjenje i optimizacija administracije pre nego taj cip ima bilo kakvog smisla.

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Svojevremeno je moglo, verovatno i dalje moze, da se dobije sopstveni dosije iz DB-a. Ako su uspeli da sakupe ogromnu kolicinu informacija o pojedincima koristeci metode koje vec koriste, zamislite koje mogucnosti otvara tagovanje sa RF cipom...

Ne kazem da ce biti tako, samo kazem kakve mogucnosti otvara...
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

ma bice tako 100%

gde god udjes prodjes i dodjes pratice komp gde si bio.. placanje u keshu polako nestaje i bice sve prebaceno na kartice a kasnije i na chip.. znaci videce i shta i gde kupujes(huverova fora sa platnim karticama) i tako

Comment

• TETAK
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3034
                        • Čačak, Srbija

Blago nama!
                        Šta to može da smeta poštenom čoveku?

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Pa da ga drzava tako postenog kontrolise na svakom koraku da ima sta da mu prilepi kad zatreba...nek' se nadje kakva prljavstina ili spisak navika, zlu ne trebalo...
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Smeta sto je postenje pod velikom prisilom, kao logor s velikom ogradom... Hajde da instaliramo i brojace u WC solje da bi drzava znala i koliko puta kenjamo... negde se mora povuci granica.

Licno mi ne smeta nista sto mi (na neki nacin) olaksava zivot, ali sto je mnogo - mnogo je...

Nemam sta da krijem, ali mi prija mogucnost da mogu nesto i da sakrijem (u domenu privatnosti i u okvirima zakona), ako pozelim ...
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• bax76
                              CBC Senator XXL
                              • 07.11.2006
                              • 605
                              • BG

Pa kad vide interesovanja obicnog coveka, potrosaca, mogli bi da ga zatrpaju raznim spam metodama direktnog marketinga.
                              Najskuplja stvar u dobu informatike, je INFORMACIJA. Sta mislite zasto Google onoliko vredi?

Comment

• TETAK
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3034
                                • Čačak, Srbija

Ništa ne razumem, odjednom vam više odgovara da vas policajac legitimiše na ulici u odnosu na sistem gde bi vaš "potpis" bio registrovan na odredjenoj lokaciji.Mada ni "old fashion" legitimisanje nije na odmet, tek toliko da se utvrdi da niste nekome dali vašu lk na "šetanje" dok vi na nekom drugom mestu činite čuda!
                                Setite se i mogućnosti da na ovakav način možete da dokažete i svoj alibi, mada će tek po ugradjivanju čipa pod kožu sve biti kako je zamišljeno!Neće vam trebati ni lk, ni platne kartice, ni pasoši.....samo prodjete pred skenera i gotovo!Naravno autorizacija bi za npr. glasanje ili obavljanje kupovine, bila preko mapiranja mrežnjače oka......jednostavno zar ne?

Comment

Working...
                                X