Nasi snovi VS realnost svakodnevnice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

i ne..nemoj mi prići..

može mi se dići ..

NHF morao sam
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• PINHEAD
      CBC Senator XXL
      • 30.03.2005
      • 373
      • BG, Vidikovac

Jednu stvar si ispustio....Jomini ne prodaje auto zato sto zeli, nego zato sto je primoran.

Nemam ja nista protiv da "bacim u djubre" igracku kad mi dosadi. Ali sta ako mi nije dosadila a primoran sam da se rastanem od nje?
      EI9, EJ9, EK9......

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Opet propushtash moju poentu...

Jomini VEC IMA IMPREZU, on je vec ISPUNIO svoj dechachki san. Prochitaj njegov potpis ponovo

Kazhem, mozhda imam malo optimistichniji pogled na ovo od vecine, jer zaista ne shvatam ovo kao neku tragediju. Kapiram zashto prodaje auto, ali to nece ni u kom sluchaju ponishtiti niti "izbrisati" chinjenicu da je on DOZHIVEO svoj dechachki san.

Neshta shto mnogi drugi nikada nisu, i nece za sebe moci da kazhu, ili napishu u bilo kakvom potpisu... Ta chinjenica pravi ogromnu i sushtinsku razliku izmedju njih i jomini-ja
        http://www.bmw.tv

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875
          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Hm, overspeed, mislim da mogu da se slozim sa tobom u svakoj recenici. Zaista si u pravu. Ako ispunis ono sto zelis teraj dalje. Sada nesto razmisljam, ja sam jarko zeleo da imam SVOJ auto. Vectra je bila taj prvi aumobil za koji sam ja davao svaki dinar da bi bio savrsen, bio je relativno modernog izgleda da jednom manom slabim motorom. Nesrecnim spletom okolnosti, ali interesnatno bas kada mi je dosadila i kada to nije bio vise onaj san, slupao sam auto i verujete ni jednog trenutka mi nije bilo krivo. Znam da sam drugu rekao e sada cu da kupim E30 ili E34 i to bez 2.5 L ne razmisljam, a znam da cu da proklninjem dan kada sam ga kupio zbog registracije. Ali ljudi, kada sam seo u sadasnji auto ne nesto posebnog stanja i vrhunskog izgleda, ali zvuk i par potezanja........pa 10 dana mi osmeh nije silazio sa lica. Celu mesecnu zaradu sam spiskao na benzin (plin tad nisam ugradio jer nisam mogao da se odvojim od auta) i sledeci mesec sam bio na hlebu i vodi. Devojka je htela da me ubije, ali sta da radim kada volem!!! Da iskradao sam se nocu (samo ne znam od koga) i isao da obrnem jedan krug po gradu Sada jos ima zelju da skupim pare da ga utegnem limarijski kako ja zamisljam da ga provozam posle toga jos metar dana i slobodno neka ide na prodaju, kupujem juga i pocinjem da skupljam pare za nesto drugo. Sto se mene tice ja sam sa kolima zavrsio. Mada
          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• mishkom
            CBC Senator XXL
            • 07.08.2007
            • 591
            • N/A
            • N/A

A shta mislite, koliko je onih koji nikad ne uspeju da ostvare nijedan svoj san, koji ceo zhivot provedu u nadanju, ochekivanju, a nikad ne ostvare bash nishta od toga? A takvih ima, jako puno,
            E vidis ja takve ne gledam, niti obracam paznju na iste, gledam one koji imaju vise od mene, koji su bolji od mene, koji su u bilo kom pogledu bolji od mene, e tu pucam, ljubomora, bes i stalno radim na tome dok ne budem bolji od svih njih zajedno tako da imam one koji me vuku. Nadam se samo da cu uvek imati nesto sto ce me pokretati...

Sto se tice sna, npr.isao sam ja u muzicku skolu nisam pipao klavir, knjigu nista, nikad vezbao i kupe meni u 3cem razredu klavir, meni to bilo interesantno ja vezbao kao lud, te godine, nakon samo mesec dana vezbanja 3ce mesto na okruznom, sledece godine prvo , nakon toga nikada vise nisam svirao, samo ponekad "narodnjake" u druztvu i to je sve...

Ona je josh uvek lepa, on vishe nije toliko zaljubljen.

Pa da, to je problem sto neko primecuje i uvidja to, a nekome je to normalno. Brak posle nekog vremena postane nesto ustaljeno, dosadno, zato sto to tako mora i ne znam ti ni ja sta. Kad nesto ne ide, prekidam, a verujem da su se svi vencali iz najbolje namere, voleli maksimalno, klinci, e u tom periodu najcesce nastaju problemi, i sto je najgore oni su materijalne prirode zbog ove ****ne drzave

Volite se ljudi
            Ako verujes, onda nema straha
            I Pomusaj da podneses ono sto ne mozes da podneses, i voli...

To su samo neke recenice koje su mi sad pale na pamet sta li je meni, idem da spavam

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

Ovde u Americi nije tesko imati taj san cak i sa 16-17 godina pod uslovom da budes spremam raditi samo za kola. Nadjes part-time posao posle skole, zaradis nekih $400-$500 mesecno i to je dovoljno za mesecnu ratu.
              Dok sam isao u high school (srednja skola) upoznao sam dosta nasih ljudi koji su tako radili. Niko se od njih nije zalio, vozili su kola koja su hteli i to radeci samo 4-6 sati nekoliko dana u sedmici. Koliko je to pametno ne znam ni sam jer nisam bio u toj situaciji. Imao sam posao, ali sam imao solidan auto i nisam ni planirao da kupim neki novi.

E onda mi se jako poceo svidjati 1998-2002 Lincoln Navigator, on je preko noci postao moj san. I leto 2003 bio sam definitivno odlucio da ga kupim, naravno polovan posto je nov bio $48,000. I preko leta nadjem posao u Wal-Martu i odlucio sam sta ustedim za leto to cu dati u kesu, a ostatak uzeti na kredit.
              Medjutim, moj posao je bio nocna smena. Celo leto bi radio po celu noc i onda ujutro i popodne isao na college (fakultet). I posle nekoliko meseci sam imao neke $4,000, ali sam dobro razmislio da li je Navigator vredan svega toga. Problem nije bio dati tih $4,000, problem bi bio otplacivati mesecne rate narednih 5 godina.
              I odustao sam od toga. Navigator je i dalje moja zelja, ali nisam spreman da radim samo za kola sto bi bio slucaj sa Navigatorom u prethodnih 5 godina da sam ga kupio. Jer i dalje sam isao na college, nema sanse da bi mogao raditi puno radno vreme, tako da bi prakticno radio samo za mesecnu ratu.

Nikad mi nisu smetali oni koji stede svaki cent da bi kupili neki skup auto sa kojim ce doci u Srbiju da se pohvale. To je njihov izbor i neka rade sta hoce, ako im ne smeta da rade samo za kola to je njihova stvar.
              Ja licno to nikad nebi uradio. Volim automobile, rado bi posedovao mnoge, ali ne ako cu raditi 40 sati sedmicno samo da isplatim kola. Nijedna kola nisu vredna toga.

Comment

• jovan30
                CBC Senator
                • 07.05.2006
                • 322
                • Beograd

Fina tema.
                Ono sto mi odmah bode oci kod svih autoforuma (ali i drugih foruma "neceg materijalnog" kao naprimer HI-FI ili kompjuterski orijentisanih) je to da velika vecina daje za to vise nego sto mogu realno da priuste.

Sta hocu da kazem.

Vecina vozi auto na krajnjem maksimumu svojih mogucnosti. Ja ne razumem kada neko da poslednji dinar ustedjevine da bi kupio auto.

Ja sam tek sada posle skoro 10 godina rada uspeo da vozim auto kakav zelim.

Vecina ljudi koje znam bi sve i odmah, a to je pogresno razmisljanje.
                Neko recimo ulozi celu ustedjevinu od 10-15000 eur u auto, a radi za 300 eur. Zar nije pametnije tih 10-15000 ili vise ili manje uloziti u neki posao, u nesto konkretno od cega cete zaradjivati, i posle kroz neko vreme sebi priustiti mogucnost da ostvarite decacke snove. Zar to nije bolja varijanta?
                Primecujem da se ovde na forumu u proseku voze bolja kola nego sto je realno slucaj u drzavi, ali ne mogu da se otmem utisku da je deo tih automobila kupljen "za poslednji dinar", odricanjem od svega, i na kraju... sta bude... ja takvim zivotom ne mogu da budem zadovoljan.
                Ja razmisljam malo drugacije, ustedjevinu ili nasledstvo ili slicno uloziti prvo u posao a sa tim poslom zaraditi za lep zivot, a ne sutra da ispadaju problemi sa zenom oko registracije i goriva.

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

...a, zasto investiciju u kupovinu auta automatski smatras za bacene
                  pare ?
                  I, zasto ulaganje 10-15.000 eura u neki posao, automatski smatras za dobitak ?
                  Tako izgleda po tvojoj prici...

Ulaganjem u neki posao, niko ti ne daje garanciju da ce taj posao biti profitabilan... Sta ako izgubis pola tih para, jer se ispostavilo da posao bas i nije isao dobro, pa si brze-bolje resio da se izvuces i sacuvas bar deo para... Jel' to nije moguci scenario ?
                  Pa, cak i oni poslovi koji donesu profit, to sigurno ne rade odmah u prvom mesecu...
                  Kupovinom auta [ za svoje pare, a ne na kredit ], nisi izgubio...
                  Te pare su i dalje tu, samo su pretvorene u drugi oblik...

Naravno, tokom godina taj auto ce izgubiti deo
                  vrednosti [ osim ako nije Golf 2 1.6D ]...ali to se dogadja i sa svim ostalim potrosnim dobrima...

Comment

• jevtic
                    CBC Senator XXL
                    • 26.11.2006
                    • 729
                    • beograd

moj san
                    ex - fabia 1.9 tdi
                    golf 2.0 tfsi

Comment

• PINHEAD
                      CBC Senator XXL
                      • 30.03.2005
                      • 373
                      • BG, Vidikovac

a......planiras da opljackas neki kazino u Vegasu?
                      EI9, EJ9, EK9......

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Meni auto mozda ne zaradjuje, ali definitivno utice na moje performanse.
                        Nista mi toliko sigurno ne podize raspolozenje (izvinjenje devojci i svim drugarima ) kao sedanje u auto i desetak km zanimljive voznje.

Provod, sex, prica, igranje, film, kucni ljubimac... sve to moze da me podigne (mnogo vise od kola) ali i da me s**** ocas posla (posebno neko zensko ).
                        Ali...10 minuta u sedistu za volanom i ja imam osmeh na licu.

Defitivno se isplati uloziti u ono sto volis, a na ovom forumu je to vecini automobil.
                        work in progress

Comment

• Laki GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2006
                          • 2426
                          • Beograd-Vozdovac

@jevtic

Svaka cast,san je skroz perverzan!

Ovako nesto kad bih sanjao mislim da bi se upisao u snu
                          Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• PINHEAD
                            CBC Senator XXL
                            • 30.03.2005
                            • 373
                            • BG, Vidikovac

...hmmm......Uzelac, znas sta je bedak, kad ti auto ima "karakter". Kao sto je slucaj kod mene.......onda te jedan dan odusevi a drugi dan bi ga sutnuo u reku....sta ces, osetljivi atmosferci sa malom kubikazom i konjazom, sve se primeti, i vlaznost vazduha, i brzina vetra, i vazdusni pritisak...kao penzos
                            EI9, EJ9, EK9......

Comment

• Uzelac
                              CBC Senator XXL
                              • 03.12.2006
                              • 1717
                              • munZe

Originally posted by PINHEAD
                              ...hmmm......Uzelac, znas sta je bedak, kad ti auto ima "karakter". Kao sto je slucaj kod mene.......onda te jedan dan odusevi a drugi dan bi ga sutnuo u reku....sta ces, osetljivi atmosferci sa malom kubikazom i konjazom, sve se primeti, i vlaznost vazduha, i brzina vetra, i vazdusni pritisak...kao penzos
                              Ih, svaki ga ima, mada se na WRX-ov ne mogu pozaliti. 99% vremena je cvrst i istrajan, bas kakav mi treba .

A sad... poneki nepoznat zvuk ili stucanje uz vec cuvenu CEL lampicu... svako od nas ima lose trenutke. Srecom su kratkog veka i potpuno benigni. Makad su do sada bili, kuc kuc
                              work in progress

Comment

• PINHEAD
                                CBC Senator XXL
                                • 30.03.2005
                                • 373
                                • BG, Vidikovac

Inace, ja verujem iskreno da bih mogao da se "skrasim" sa STI-jem ili sa Micom Evolucijom, kao automobilima za "svaki dan"

Iako su mi ti automobili trenutno i dalje wet dream, smatram da ih ne bih prerastao.

Posle toga, zaista mislim da bi sve drugo bilo izivljavanje. Mozda gledam naivno na te automobile, obzirom da ih ne poznajem, ali smatram da su poprilicno prakticni automobili - 5 vrata, gepek, performanse......jedino cena odrzavanja al boze moj, nadam se da cu napredovati u zivotu za toliko da jednog dana mogu da ih priustim sebi i u smislu posedovanja i u smislu odrzavanja...
                                EI9, EJ9, EK9......

Comment

Working...
                                X