Inace, ja verujem iskreno da bih mogao da se "skrasim" sa STI-jem ili sa Micom Evolucijom, kao automobilima za "svaki dan"
Posle toga, zaista mislim da bi sve drugo bilo izivljavanje. Mozda gledam naivno na te automobile, obzirom da ih ne poznajem, ali smatram da su poprilicno prakticni automobili - 5 vrata, gepek, performanse......jedino cena odrzavanja al boze moj, nadam se da cu napredovati u zivotu za toliko da jednog dana mogu da ih priustim sebi i u smislu posedovanja i u smislu odrzavanja...
U potpunosti se slazemo, to je i jedan od razloga sto je WRX ovako dugo kod mene, obicno cesce menjam kola.
1. ide dobro, sjajno lezi i generalno su performanse odlicne. Pri tome, extra je zanimljiv
2. dignut je dovoljno da me lezeci i ivicnjaci ne smaraju previse, ali pet tvrd da ispuni tacku 1.
3. 4 vrata i gepek dovoljni da idem na more i planinu sa njime, potrosnja na otvorenom putu ide ispod 9 litara sto ga cini super putnom masinom. Naravno, i tada je zabavan .
4. info o njemu, servisu i odrzavanju ima svuda, ako vec nema delova, makar uvek saznam sta se desava. Delova ima u USA, a ebay nije bio nikad blizi nego sada.
5. poslednje, ali svakako ne najmanje bitno, pouzdan je i trpi svo maltretiranje koje mu priustim, sto ponekad nije zanemarljivo.
U svakom slucaju, sjajan auto. Imao sam priliku i ideju da odem na STI, ali to je vec ..... mislim previse. Slicno je sada i sa EVO na koji me drugar lozi, nije toliki problem doplata (par k evra) koliko kasniji troskovi i moguci problemi..
A kad smo vec u ovoj temi... san... naravno GT-R i to R32 ili R34. Samo da nadjem nacin da ga uvezem, nelegalne kombinacije me ne zanimaju, a obzirom da nije video euro standard, moze da bude problem. No.. jednog dana... jednog dana..
[quote="neshaoctUlaganjem u neki posao, niko ti ne daje garanciju da ce taj posao biti profitabilan[/quote]
A ko garantuje da mi neko nece ukrasti auto ili da necu doziveti udes sa totalkom?
Eh, ima ovde kod mene u Auto-Čačku jedna Oktavija A-5 2007 godište koju vlasnik prodaje sa predjenih 10-tak hiljada km, a od opreme ima sve što neki perverznjak može da zamisli i što Škoda ugradjuje.Motor, naravno 1,9 TDI(crveno I).Lik je auto posebno poručio i platio ga 37000 evra.Sada se prodaje za 25000 evra sa naznakom hitno.E, sad da imam lovu, da dodam preko moje Oktavije(koju bi bez problema uzeli u račun) bila bi moja!
Ali, uvek postoji to, ali, upao sam u neku adaptaciju kuće tako da taj auto mogu samo da gledam......................
Ja npr.,tj. mi, smo uvek gledali pri izboru auta da budemo u mogucnosti da taj auto odrzavamo redovno originalnim delovima,da uvek ima dobre gume, da ne trosi mnogo... Bitnije mi je da uvek mogu da sednem u auto i da se odvezem gde hocu i kako hocu nego da vozim auto vikendom kada izlazim i sl. Da kazem da keva i ja prelazimo godisnje 40-60k, zavisi od potreba na poslu.
Ja sam poslednjih par god radio preko leta u Grckoj 2-4 meseca, a poslednje 2 god 2 posla svaki dan sto je u praksi znacilo 16-20 sati RADA dnevno na nogama, plus voznja do posla i nazad... I tako 60-75 dana konstantno, bez dana pauze. Mladost... Ustedeo sam neke pare i u dogovoru sa mamom odlucimo da kupimo prvi put u nasim zivorima nov auto.
I tu su opet prevagnule potrebe i mogucnosti- kupio sam dizela sa srednjim paketom opreme a za iste pare sam mogao da kupim jaceg benzinca sa najjacom mogucom opremom... Opet mi je bolje da se vozim kao covek i da mi nije (finansijski) tesko da skoknem zbog ribe do NS,SA ili ZR nego da uzivam u koznim sedistima i hromiranim rucicama a da pritom pazim kako pritiskam gas.
To je neko moje razmisjlenje...
Opet, podrzavam ljude koji ce se odreci neke udobnosti zarad svog povremenog uzitka, ali ne podrzavam niti razumem ljude koji kupuju takva auta zbog poziranja u kaficima i sponzorusa a da pritom popiju jedno pivo za celo vece jer nemaju za vise jer su nasulu 500din corbe, itd,itd.......
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
@Student Bravo,lep post.
Kod mene je situacija malo sjebana..
Kupio sam auto ,doduse odlican,ali koji mi se i svideo i nije,zato sto nisam mogao da podnesem da kupim polovan jer bi ga cale odrzavao u nekom slj servisu a ne u ovlascenom i zato sto ne bi hteo da mi plati kasko ,a ovako mora..
Na auto trosim nekih 80% svojih para,napominjem auto mi je nov i trosim novac samo za gorivo..
Auto mi je pretvrd i stvarno ume da zamara kada previse vremena provodim u njemu,mada to je izrazeno samo kada sam po gradu i guzvi,a stvarno mnogo prelazim..
Nemam gde da ga parkiram na faxu pa molim ljude da ga stavim na trotoar i da me oni zagrade da ne moze pauk da me odnese..
Na kom god javnom parkingu parkiram pravim kolonu zbog malog okretaja volana,plitkih guma..
Stalno traazim 2 mesta za parking pa parkiram na oba da me ne bi neko odvalio vratima..
Nemam gde da ga parkiram ispred zgrade,ubise me veliki ivicnjaci,svako vece ga parkiram kod devojke,jer ja nemam gde,pa pesacim kao ****** 20 minuta do kuce.... svako jutro... svako vece ....
A da bih ga parkirao ....
Moram da nadjem dobar parking za moj auto da bih morao da udjem u rikverc,pa da probudim nju da mi otvori vrata,uzmem kljuceve od drugog auta koji moram da pomeram da bih mogao moj da parkiram,pa dok nadjem parking za njega,pa da moj uteram,pa da me udari kapija zbog vetra i da mi slomi lajsnu i ogrebe sve zivo ,pa da zatvorim kapiju,pa vratim drugi auto...
Pa kad provedem sa likom u perionici 2,2.5 sata dok lickamo auto,stignem kuci sav srecan sto sam ga oprao kako zasluzuje a keva mi zatrazi da je odvezem kod ujaka koji zivi u ulici u kojoj ,mislim da imam k&n bi mi riknuo motor od 2 prolazenja i raspao se ceo trap kada bih prosao sa brze od 30km/h... Od prasine i rupa..
Pa kad vezbam mesec dana pre preuzimanja auta da bih mogao kako treba da stanem u sedista...
Pa kad mi cale od 120 kila,koji je aljkav do 00,zatrazi auto,koji inace moj auto NE MORA da vozi jer ima svojih 12 automobila, pa ga vergla 3 puta na start buttonu,pa busenje patosnice petom dok ulazi,pa krkljanje menjaca,pa gazenje dok je hladan,uuffff,pa mu ja ne dam auto..
Neverovatno puno stvari sam se odrekao...
Ali nista, NISTA od ovoga nije bitno,kad ja njega operem,dospem koji dinar corbe,zagrejem lepo,pa ugasim muziku , telefon,odvezem se negde skroz van grada,i vozim seeeeeee kao covek.
Kunem vam se da i pored svega ovoga mi ovaj auto nekada toliki osmeh izmami na lice,pa se posle smejem sam sebi...
Zajebano je kada imas ovako nesto,a to ,makar kod mene licno,ne mozes da priustis..
Mogu samo da mislim kako je Jominiju koji ima i zenu i dete...
Ali bih opet sada ovo isto odlucio.. Mislim..
Makar ga nisam kupio za poziranje i hvatanje ribica,i to mi je neka uteha...
Gomila ljudi krene u pricu sa autom sa neverovatnim entuzijazmom...pogotovo ako uspe da priusti sebi ili da mu priuste auto koji je zeleo....
Ali onda krece jedno, drugo, trece.........pocne da se nervira, pa pocne da ludi, pa pocnje da kulira, jer ce stvarno odlepiti, provali kako trosi ogromnu kolicinu vremena i novca i zivaca na auto.....i onda mu pukne film i kaze dodjavola sve.....i onda se seti da ga makar opere jednom u dva meseca i to jeto...do mehanicara ode samo kad nesto rikne, sredi ga po najjeftinijoj ceni sa najjeftinijim delom..... i tako.
A da ne pricam o varijanti kada covek krene da cacka i radi nesto oko auta, styling / tuning. To je tek sex u guzu....
Ja sam trenutno u drugoj fazi, odnosno fazi gde polako pocinjem da pravim racunicu i preispitujem se koliko mi je razumno i racionalno to sto sam naumio....da li da stedim jos nekoliko godina pa kupim brzi / bolji auto, a pitanje broj dva je da li bih mogao da podnesem takav auto ( konkretno, mastam o Civic EP3 odnosno 7 generacija typeR ) ili da se igram sa ovim....ne znam...
Nekim danima bih sebi nalupao samare, a nekim danima me ponese cela prica i istresao bih i zadnji dinar iz dzepa za auto.....
Ja sam trenutno u drugoj fazi, odnosno fazi gde polako pocinjem da pravim racunicu i preispitujem se koliko mi je razumno i racionalno to sto sam naumio....da li da stedim jos nekoliko godina pa kupim brzi / bolji auto, a pitanje broj dva je da li bih mogao da podnesem takav auto ( konkretno, mastam o Civic EP3 odnosno 7 generacija typeR ) ili da se igram sa ovim....ne znam...
.
Stalno traazim 2 mesta za parking pa parkiram na oba da me ne bi neko odvalio vratima
teško da će to sprečiti nekoga da ošteti auto ako ima takvu želju, a mislim da je nekolegijalno to što sa namerom oduzimaš jedno pakring mesto drugima.
verujem da i ti ne voliš da neko namerno zauzme 2 mesta i tako tebi onemogući parkiranje...
sa druge strane, u današnjim uslovima auto je predmet, stvar obična, koja je podložna svakakvim uticajima sa strane i prosto nema svrhe od pokušaja promene okruženja.
hoću da kažem, ne vredi gubiti živce radi pokušaja održavanja auta u salonskom izgledu kada u praksi ne postoje takvi salonski uslovi.
naša opšta kultura se pokazuje i po odnosu prema tudjoj imovini i poštovanju iste. auto je samo jedan od primera
Comment