Nasi snovi VS realnost svakodnevnice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PINHEAD
    CBC Senator XXL
    • 30.03.2005
    • 373
    • BG, Vidikovac

Ok, ok...sta ste se uhvatili za dva mesta. Ne znam da li sam se jednom ili moooooozda dvaput u zivotu parkirao na dva mesta, nije to bila poenta, nego sam samo hteo da kazem da vrlo cesto preventivno moras da nastupas kako bi sprecio neke stvari.....

odosmo u totalni off.......
    EI9, EJ9, EK9......

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

Originally posted by PINHEAD
      ...preventivno moras da nastupas kako bi sprecio neke stvari...
      Npr. kad parkiram u garazi, uvek gledam da ili budem do zida [ tada da sa bar jedne strane nema ko da me zakaci ], ili da budem na prvom parking mestu u nizu, tako da opet niko ne moze da stane sa jedne strane...ili, ako bas nigde nema takvog mesta, onda stajem izmedju skupljih automobila, i racunam da ce vlasnik paziti taj svoj skup auto...

Al' zaista mi nije jasno...zar ti ljudi ne shvataju da ako me ogrebe na parkingu, ogrebace i svoj auto....Ako ga je bas briga za moj auto, zasto bar svoj ne cuva...

Comment

• Kabi
        CBC Veteran
        • 22.08.2006
        • 113
        • Novi Sad

Originally posted by Jesse Jane
        @Student Bravo,lep post.
        Kod mene je situacija malo sjebana..
        Kupio sam auto ,doduse odlican,ali koji mi se i svideo i nije,zato sto nisam mogao da podnesem da kupim polovan jer bi ga cale odrzavao u nekom slj servisu a ne u ovlascenom i zato sto ne bi hteo da mi plati kasko ,a ovako mora..
        Na auto trosim nekih 80% svojih para,napominjem auto mi je nov i trosim novac samo za gorivo..
        Auto mi je pretvrd i stvarno ume da zamara kada previse vremena provodim u njemu,mada to je izrazeno samo kada sam po gradu i guzvi,a stvarno mnogo prelazim..
        Nemam gde da ga parkiram na faxu pa molim ljude da ga stavim na trotoar i da me oni zagrade da ne moze pauk da me odnese..
        Na kom god javnom parkingu parkiram pravim kolonu zbog malog okretaja volana,plitkih guma..
        Stalno traazim 2 mesta za parking pa parkiram na oba da me ne bi neko odvalio vratima..
        Nemam gde da ga parkiram ispred zgrade,ubise me veliki ivicnjaci,svako vece ga parkiram kod devojke,jer ja nemam gde,pa pesacim kao biiiip! 20 minuta do kuce.... svako jutro... svako vece ....
        A da bih ga parkirao ....
        Moram da nadjem dobar parking za moj auto da bih morao da udjem u rikverc,pa da probudim nju da mi otvori vrata,uzmem kljuceve od drugog auta koji moram da pomeram da bih mogao moj da parkiram,pa dok nadjem parking za njega,pa da moj uteram,pa da me udari kapija zbog vetra i da mi slomi lajsnu i ogrebe sve zivo ,pa da zatvorim kapiju,pa vratim drugi auto...
        Pa kad provedem sa likom u perionici 2,2.5 sata dok lickamo auto,stignem kuci sav srecan sto sam ga oprao kako zasluzuje a keva mi zatrazi da je odvezem kod ujaka koji zivi u ulici u kojoj ,mislim da imam k&n bi mi riknuo motor od 2 prolazenja i raspao se ceo trap kada bih prosao sa brze od 30km/h... Od prasine i rupa..
        Pa kad vezbam mesec dana pre preuzimanja auta da bih mogao kako treba da stanem u sedista...
        Pa kad mi cale od 120 kila,koji je aljkav do 00,zatrazi auto,koji inace moj auto NE MORA da vozi jer ima svojih 12 automobila, pa ga vergla 3 puta na start buttonu,pa busenje patosnice petom dok ulazi,pa krkljanje menjaca,pa gazenje dok je hladan,uuffff,pa mu ja ne dam auto..
        Neverovatno puno stvari sam se odrekao...
        Ali nista, NISTA od ovoga nije bitno,kad ja njega operem,dospem koji dinar corbe,zagrejem lepo,pa ugasim muziku , telefon,odvezem se negde skroz van grada,i vozim seeeeeee kao covek.
        Kunem vam se da i pored svega ovoga mi ovaj auto nekada toliki osmeh izmami na lice,pa se posle smejem sam sebi...
        Zajebano je kada imas ovako nesto,a to ,makar kod mene licno,ne mozes da priustis..
        Mogu samo da mislim kako je Jominiju koji ima i zenu i dete...
        Ali bih opet sada ovo isto odlucio.. Mislim..
        Makar ga nisam kupio za poziranje i hvatanje ribica,i to mi je neka uteha...
        Ne mogu da shvatim da te auto toliko opterecuje i da mu toliko robujes...razumem ja to sve,taj osmeh kad ga zavrtis do 8k,al opet sta si sve nabrojao ovde,uf...al kad bolje razmislim..sta ti je ljubav prema svom autu
        pozz

Comment

• Jesse Jane
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 355
          • Zemun

Znaci nemas pojma koliko jos toga ima...
          Poenta price je da nista nije bitno ,ali NISTA,dok uzivas u stvari koju najvise volis..
          Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Jedan od načina za naš "bolesni" deo ekipe je parkiranje malo ukoso na parking mestu tako da nije nužno da zauzmeš dva mesta, ali oni drugi kako god da parkiraju mora da budu nešto dalje od vašeg automobila.Drugi recept je parkiranje vozila u "dobrom društvu", što znači izmedju dobrih vozila i na kraju ostavljanje vozila na najudaljenijem mestu parkinga gde(he,he,he) nikome živom ne pada na pamet da parkira!
            Prilično blesavo, a ???

Inače, M@rio zaista voli tog mustanga i......... ako bude dobar dobiće ga za rodjendan..... uz jedan mali uslov, a to je da ga sam registruje, održava i "poji"!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

moj san..........................auto iz MAD MAX-a(tj.njegov)
              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• M@rio
                CBC Veteran
                • 13.07.2007
                • 166
                • Čačak-Beograd(studiram)

Volim, stvarno volim, ali lakse je nahraniti puk vojske nego tog Mustanga.

Tetak ipak divlji konj ostaje u mojim snovima, odnosno NEDOSTIZAN
                If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Heh.. gde bi mi kraj bio kada bi izmislili nesto na 4 tocka cemu servis kosta 50/200evra (redovni/veliki) ima 300ks po toni i trosi 5l/100km

p.s. ne racunam karting
                  work in progress

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Super je ta teorija Brick, samo zavisi iz kog ugla posmatras
                    posmatraš iz jedinog mogućeg ugla, iz ugla realnosti urbanog života.

taj koji da 15,000 evra na novi auto mora da bude spreman da ili A kasko osigura i plaća unapred svaki mogući rizik makar se nikada i ne dogodila šteta, i to po žestokoj ceni.
                    ili B, da auto od 15,000 eura shvati kao običnu limenu stvar, kao trošak predmeta potrebnog za urbani život.

može i da se nervira, obigrava oko auta, zamišlja i izmišlja metode zaštite auta...koje su sve do jedne neefikasne za duži vremenski period.
                    jer ponavljam, u gradu uvek se nadje neko negde u nekom trenutku da napravi neku štetu.

to može da bude lom drveta, ili pad ledenice zimi, ili nekakve političke demostracije ili nekakve divlje horde tzv navijači, ili neki narkoman kome baš smeta eto auto, itd itd...

da ne nabrajam zaista mali milion stvari se dešava svakoga dana u gradu, samo je pitanje ko od nas je tog dana bio na tapetu.

ako neko želi da odvoji 15,000 eura (manje ili više) za novi auto onda je nužni i neophodni uslov za novi auto da ima garažu i nikada ne koristi nigde javni parking nigde u gradu, da bi imao osećaj zaštite.

na zapadu, vlasnik unajmi vozača koji brine o autu i stalno je tu.
                    on je čuvar, i pazi ga na javnom parkingu.

jedna sitnica kvari idilu, to košta, plata, porezi, itd na tog šofera, odnosno šefersku ekipu od više ljudi ako je auto nužan 24 sata.

postoji i varijanta taxi, sav rizik je tada prebačen na drugo vozilo i drugu osobu, mana je što i to extra košta po predjenom km.

jednom rečju, za problem zaštite auta na javnom mestu ne postoji rešenje.

to je prosto tako, prihvatiš i tretiraš auto kao limenu kantu, koje god da je marke, modela, cene koštanja.

ili kasko osiguraš.

meni su nedavno skinuli, ukrali antenu sa sve zajedno postoljem.
                    negde na javnom mestu, ne znam tačno gde.

time mi je napravljena šteta od oko 150 evra.

da se nerviram, nema svrhe. sutra je novi dan

prosto to je cena urbanog života a nemanja garaže.

ne robuješ autu kao što ne robuješ liftu ili autobusu GSBa, prihvatiš rizik i živiš sa tim.

realnost je često surova i nema popusta. svi mi smo na tapetu rizika.

ja samo kažem da zlonamerno postupanje i inat, ma koga po pravilu ne rešava problem u pozitivnom smeru, a da opšta praksa na taj način takodje ne rešava probleme.
                    i na kraju nije ništa manje rizično ako se unapred svi postavimo "tvrdo", agresivno i bezobrazno.

imovina nije time ništa više bezbedna ili manje ugrožena.
                    jednom, neko, jednom prilikom i pored agresivnosti i svega ipak ošteti....

i vrtimo se u krug.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

@pinhead.
                      sad sam se setio psiho relaksacije za pitanje očuvanja auta. (šala)

7 dana parkiranja u Parizu, i videćeš kako su naši ljudi baš kulturni, baš pažljivi i nežni prema autima po parkinzima

malo šale, ali zapravo je zbilja.
                      nepisano je pravilo da ako ti zatreba malo poguraš branikom auto ispred- iza tebe da bi se lakše u-is- parkirao.

to se kod nas uglavnom ne dešava, još uvek mada vidjam i to ponekada.

i mene su nekoliko puta tako poguravali branikom na parkingu, ovde kod nas.

ili stanu pored tebe sa dostavnjakom, otvore širom ona zadnja dupla vrata i odu da raznose robe...a košava duva li duva, i mlatara onim vratima naokolo...
                      vidjeno xx milion puta.

ili udarac na parkingu, u vožnji, u užim ulicama po spoljnim ogledalima...uobičajeni doživljaj.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

work in progress

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Pravilo 1. Nikad ne kupovati polovan auto korišćen u BGD

Pravilo 2. Nikad, ali nikad, ne kupovati polovan auto korišćen u Parizu!

Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• M@rio
                            CBC Veteran
                            • 13.07.2007
                            • 166
                            • Čačak-Beograd(studiram)

Pravilo 3.Nikad ne kupovati auto uvezen iz Italije.
                            If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• gille
                              CBC Senator XXL
                              • 24.09.2006
                              • 593
                              • Belgrado

I mene su danas malo gurnuli na parkingu tako da ću ovih dana da obiđem plastičara aka branikdžiju... ili da sačekam da neko gurne i od napred, pa o istom trošku da krpim i farbam oba branika

Comment

Working...
                              X