kabal vs adsl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

kabal vs adsl

aj ko iz iskustva da mi pomogne u odabiru.

posto vec 2 godine koristim adsl preko sezama, 1mbit mi je paket sad, jako sam zadovoljan, ne puca veza, korisnicki servis je perfektan, ali posto mi i buraz preko rutera na drugom kompu, paljenjem torrenta ubijam konekciju skroz.

e sad, kakav je sad kabloviski preko sbb, posto imam mogucnost sad i za kabal su mi uveli, jel puca veza, neka losa iskustva itd ? za istu cenu je adsl 1024/128 i sbb 512/256 + 1mbit hub ..
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Ne cackaj nista dok radi dobro. Nece ti biti bolje na kablu, NAT-ovana ip pa ce brat da ti sizi zbog torrenta a i brzina je manja. Bolje probaj da smanjis broj konekcija i da ogranicis brzinu za torrente, mozda ti resi problem.
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Kanarinac
      CBC Senator XXL
      • 08.10.2004
      • 2870
      • BG,Weedikovac

Pazi na adslu nemash lokal dok na kablovskoj sbb imash.Samim tim ne opterecujesh spoljni net,a sve shto imash na torentu imash i na lokalu hubu Gusari.Da nema tog lokala bilo bi svejedno ali ovo je prednost.A da i u najjeftinijem paketu download preko lokala ide oko 60kb/s.

I love my

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Ma kakav kablovski net,imao sam ga ali adsl je zakon
        Bolje ne menjaj ti nista
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Ja imam kablovski vec skoro 5 godina i nikakve probleme nisam imao.Nilo je na pochteku ali sada je ok,ne zhalim se.Chak su prekidi postali veoma retki.Ali opet kazhem da nema lokala bilo bi mi apsolutno svejedno dal je kabl ili adsl

I love my

Comment

• krstin
            CBC Senator
            • 14.09.2007
            • 223
            • Novi Sad

Ja sam imao kablovski kod kds-a, a sad imam adsl kod telekoma.
            Nikad se vise ne bih vratio na kablovski, to govorim za kds, sbb je bolji.

Sto se tice prednosti i mana, adsl je jeftiniji, mozes da skidas sa rapidshare-a bez cekanja...
            Cable ima bolji upload i imas lokalni net na njemu...

Comment

• Marcus
              CBC Senator XXL
              • 19.10.2007
              • 631
              • Novi Beograd - B62

Imam kabl nesto jace od godinu dana i samo je jednom bilo nekih problema na par dana... inace je sve ok, a paket mi je 512/128 i torenti idu konstanto oko 58-60 kb/s.. Jedina mana je sto moj kabl nema hub, al jbg...

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

znam sve, samo mi je pitanje dal i dalje sbb ima svojih bagova i kakav im je korisnicki servis, tj. jel su jebivetri i dalje ?

meni bi trebao samo zbog huba, jer mi to vrsi posao maks. a inace sam adsl radi fenomenalno, ali nikakve zamerke nemam, sem eto sto nema huba
                nisam ni sam pametan sta da radim, sa adslom nemam problema, tj proverena stvar, a ovo je ipak malo egzotika, jer se dosta ljudi zale na isti, ali me mami hub opako

Comment

• JaMaL
                  CBC Senator XXL
                  • 14.04.2007
                  • 448
                  • JaMaL

Ovako koristim sbb vec dugo takodje se dopisujem sa njihovom podrskom vec dugo...

Mogu ti ovako reci jel sam do sada dosta upoznao nacin rada sbb-a... dakle vecina ljudi nema problema sa njima... sve radi korektno, nema pucanja veze sem retko vikendom kasno nocu kada nesto rade ili rano ujutru... jednom mesecno tipa...

Ako ne rade... kao sto u nekim delovima grada imaju problema... onda nece skoro to popraviti jer vecina stvari kad im ne radi zavisi od trecih lica... njihova oprema je ok... i sve je ok na default podesavanjima i to radi, kada ne radi... onda vec ne znaju to da nameste uglavnom... pa ljudi imaju po 400 ping itd... packet loss itd... sta god... pa se muche par meseci i onda odustanu od sbb-a...

Dakle moj savet ti je... ako ti net vec radi ok.. ne diraj... sbb nije toliko dobar... cak ni kada radi kako treba... hub... onako... ja sam licno prestao da ga koristim, torent lokalni vishe koristim i on je stvarno ok...

Na drugu stranu... ako imas nekoga u svojoj zgradi, ili u nekoj okolnoj ko ima sbb... vidi kako kod njega radi... tako ce i tebi raditi... jer im je mreza takva da su podeljeni na nodove... ili rachve... ako ne radi kod tebe u komsiluku nece nikome u kraju raditi kako treba... i to je to...

Moras naci nekoga kod sebe u okolini i pitati ga kako to radi... i tako ti je najbolje da proveris... ja npr. nemam problema nikakvih ovde kod mene u centru... drugar na karaburmi u jednom kraju se psuje sa njima vec godinu dana... a drugi drugar koji je 1 km dalje ali na drugom prikljucku nema nikakvog problema vec 2 god...

Comment

• P.S.Steva
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2007
                    • 955
                    • Beograd

I ja sam imao kablovski net (ikom) i krs su,sada koristim adsl preko telekoma i najjaci su A drugar je isto do skora imao kablovski sbb i on je poresao na adsl telekoma...Kaze da po par dana nije imao net,ali su mu uvek na kraju meseca produzili za toliko koliko dana nije imao....
                    Opel Vectra A restajling 1.8i 95'

Comment

• mugos
                      CBC Senator XXL
                      • 18.09.2007
                      • 555
                      • BG/sada Novi Beograd

Sestrin klinac je sa ADSL-a prešao na kablovski i kaže da je mnogo bolje, igra WOW po par sati dnevno.
                      Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Aki
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2006
                        • 1133
                        • Beograd
                        • Yugo 1603, Yugo 1301

Koristim SBB cable vec nekih godinu i po dana. Veza je konstantna i ne puca, tj. jako jako retko. Ako se i desi, traje min-dva. Najveca prednost je hub i par domacih hub-ova na kojima mozes naci ama bas sve. Torente i ne koristim... nema potrebe. Lokal je mnogo brzi, dakle nista ne gubis time sto ti je spoljni net sporiji od adsl-a. Za 1350din. mesecno imas najjeftiniji FLAT paket od 256/128kb/s i lokalom od cini mi se 512/256... uglavnom dovoljno. Sto se tice korisnicke podrske malo su smradovi ako treba nesto fizicki da se podesi/popravi, ali ovako mozes sve resiti telefonom. U sustini, svi su oni monopolisti na svoj nacin, pruzaju slicno, a mislim da je lokal i bolji upload dovoljan razlog za izbor kablovskog interneta, ali iskljucivo SBB-ovog.
                        "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                        - Lousie Smith

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sbb ima svojih bagova i kakav im je korisnicki servis

SBB je verovatno najgora firma ikada u istoriji na Balkanu a i šire po pitanju korisničkog servisa.
                          apsolutna nula, plus su skloni da kradu novac ako se uplaćuje preko računa. obrazloženje je da je takva politika firme, u više navrata praksa.

što se tehnike tiče, SBB kako je već rečeno uglavnom ne ume da se izbori sa sistemom zajedničke antene pa kako zateknu stanje tako i ostane dugo vremena.

o najavi radova i najavi prekida ne obaveštavaju unapred.

uglavnom ako radi net radi i ako nešto ne radi to onda i ne radi a oni ne znaju šta bi sa time.

u samom principu kablovski je bolji od Adsl-a već u tome što ima manji gubitak na tzv overhead-u odnosno kablovski ima veći efektivni protok za isti nominalni.
                          256k na kablu nije isto što i 256k na adslu.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• veXon
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2006
                            • 571
                            • Beograd, Vozdovac

ubedljivo najveca mana adsl-a je to sto je asinhron, i upload ume da bude veliki problem, imam priliku da testiram razne provajdere, ali neprofesionalnost sbb je stvarno iritirajuca!

Comment

• mishio
                              CBC Senator XXL
                              • 29.05.2007
                              • 1204

@jim_mojo, zivim u kuci i dal verujes jedini u krugu od km sigurno sam dobio sbb kablovsku tv i to preko nekog lika tako da nemam gde proveriti

sto se ostalog tice, to je to kao sto sam i cuo, imaju tu cudnu politiku da nisu preterano zainteresovani da budu profesionalniji, i to furaju, kao da im je dosta korisnika.

@brick naravno, kablovski je generalno bolji, od kvalitetnije opreme i manjih gubitaka itd, jos ovde ima i hub, nije to ono sto mene brine, nego da ne moram da se svadjam svakih 5 dana jer mi net radi ocajno, i da moram da pustim svoj port za adsl pa za par meseci da krene sbb da kara pa ne mogu bas tako da se vratim
                              ali taj hub me mami mamu mu, drugar na vozdovcu mi stalno skida vece fajlove preko 10gb sto je preko torrenta jos ako je malo stariji neke serije itd. uzas zivi, hub to za par dana opusteno skine ..

uglavnom adsl ima svoje prednosti kao i sbb, sve jasno, mene samo brinu sto su olos od firme

Comment

Working...
                              X