fenomen

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • duma
    CBC Član
    • 10.01.2008
    • 16
    • sm

nije problem kod verglanja leti,moze i jedan,ali zimi mora oba...kao sto neko rece cim je jedan slabiji-povlaci struju diz drugog i nastaje komplikacija.Kod mene je problem sto elektricar ne moze da pronadje gde se gubi struja i posle par dana acu prazan i ne moze da zavergla.Solucija sa jednim jacim umesto 2 manja ne vredi jer nema mesta u koshu...ja imam jedan od 72 i jedan od 45(posto je sa leve strane manji prostor i ne moze da stane veci)
    neka prica ko sta hoce,meni se japanke svidjaju...zato i vozim samo japanca...

Comment

• duma
      CBC Član
      • 10.01.2008
      • 16
      • sm

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Samo jedan gubi struju ili oba ?

Comment

• duma
          CBC Član
          • 10.01.2008
          • 16
          • sm

oba...

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Originally posted by UkiMazda
            i posle, evo otprilike, 5 meseci, uspem da nadjem da je u pitanje svetlo u kabini , i naravno raskacim ga!Dobro, sad ostaje problem sto nemam nikakvo svetlo kad otvorim vrata, ali to mi je najmanji problem...
            Eto, covek uvek nadje resenje, sad, dal za 5 minuta ili 5 meseci(kao ja), nije bitno,al bitno da ga nadje!

Comment

• duma
              CBC Član
              • 10.01.2008
              • 16
              • sm

mislis,dakle da negde ima spoj pa me to zeza i izvlaci struju... desavalo mi se da mi kontrolne sijalice na tabli trepere ...ali sad vise ne...

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

vezani su paralelno
                onda radi na naponu od 24v
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• duma
                  CBC Član
                  • 10.01.2008
                  • 16
                  • sm

ne bi trebalo posto je to paralelna a ne redna veza...

Comment

• ivanlavsd
                    CBC Veteran
                    • 10.04.2008
                    • 107
                    • Smederevo

Redna veza daje veci napon na izlazu (napon od 24V), a paralelna daje vecu struju na uzlazu!

Comment

• duma
                      CBC Član
                      • 10.01.2008
                      • 16
                      • sm

znaci da nije napon u pitanju vec samo amperaza...gresim li...

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

NAZIVNI NAPON – elektropokretaca za vecinu putnickih vozila je 12 V. Samo u retkim slucajevima i kod zasebnih vozila on iznosi 24 V. Postoji i kombinacija od dva akumulatora po 12 V, gde je celokupna oprema 12 V, a samo alnaser radi na 24 V. U tom slucaju je potreban poseban relej za redno i paralelno povezivanje tih akumulatora.
                        na ovo sam mislio

skinuto sa www.autoelektricar.co.yu

Comment

• JNC
                          CBC Senator XXL
                          • 19.12.2006
                          • 1332
                          • Beograd

Nema on to, znaci dva akumulatora su vezana paralelno samo da bi dobio veci kapacitet, sve radi na 12V.

Comment

• duma
                            CBC Član
                            • 10.01.2008
                            • 16
                            • sm

upravo tako...a cini mi se i da ide sa oba acu na anlaser struja...

Comment

• JNC
                              CBC Senator XXL
                              • 19.12.2006
                              • 1332
                              • Beograd

Ta dva akumulatora ti se ponasaju kao jedan veliki, sa oba ide struja svugde, zato su i stavljena dva manja, nema mesta za vece, a treba ti dosta struje da bi motor mogao da vergla.

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

Malo uputstvo za otkrivanje gde nestaje struja.Skinuti + klemu i izmedju povezati ampermetar na pr opsega do 10 A(napomena nikako nemojte alanasovati dok je spojen)blokirajte tastere vrata i zatim vadite jedan po jedan osigurac dok ne otkrijet koje kolo vuce struju , inace struja cca do 300ma ne bi trbalo da bude uzrok tako brzom praznjenju akumulatora ,ako kvar nije u osiguranim kolima onda otkacite ialternator alnaser i eventualnu dodatnu opremu koju ste ugradili ,Obavzno proverite i struju punjenja ili bar napon koji treba da bude od 12,8 V do 14,2.
                                ovo je sa CBC... made by deki-74

probaj. Najgore je da kupujes novi akumulator, zbog neke sijalicice ili slicne gluposti.
                                Taj autoelektricar koji ne ume takvu stvar da otkrije ne treba da sebe naziva autoelektricarem. U Nishu ima radnja koja prodaje akumulatore i prodavci ga iznesu, postave, provere kais na alternatoru i uvek provere da nema skrivenih potrosaca (jer samo tako daju garanciju).

Comment

Working...
                                X