nije problem kod verglanja leti,moze i jedan,ali zimi mora oba...kao sto neko rece cim je jedan slabiji-povlaci struju diz drugog i nastaje komplikacija.Kod mene je problem sto elektricar ne moze da pronadje gde se gubi struja i posle par dana acu prazan i ne moze da zavergla.Solucija sa jednim jacim umesto 2 manja ne vredi jer nema mesta u koshu...ja imam jedan od 72 i jedan od 45(posto je sa leve strane manji prostor i ne moze da stane veci)
fenomen
Collapse
X
-
Originally posted by UkiMazdai posle, evo otprilike, 5 meseci, uspem da nadjem da je u pitanje svetlo u kabini, i naravno raskacim ga!Dobro, sad ostaje problem sto nemam nikakvo svetlo kad otvorim vrata, ali to mi je najmanji problem...
Eto, covek uvek nadje resenje, sad, dal za 5 minuta ili 5 meseci(kao ja), nije bitno,al bitno da ga nadje!
Comment
-
-
NAZIVNI NAPON – elektropokretaca za vecinu putnickih vozila je 12 V. Samo u retkim slucajevima i kod zasebnih vozila on iznosi 24 V. Postoji i kombinacija od dva akumulatora po 12 V, gde je celokupna oprema 12 V, a samo alnaser radi na 24 V. U tom slucaju je potreban poseban relej za redno i paralelno povezivanje tih akumulatora.
skinuto sa www.autoelektricar.co.yuOriginally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Malo uputstvo za otkrivanje gde nestaje struja.Skinuti + klemu i izmedju povezati ampermetar na pr opsega do 10 A(napomena nikako nemojte alanasovati dok je spojen)blokirajte tastere vrata i zatim vadite jedan po jedan osigurac dok ne otkrijet koje kolo vuce struju , inace struja cca do 300ma ne bi trbalo da bude uzrok tako brzom praznjenju akumulatora ,ako kvar nije u osiguranim kolima onda otkacite ialternator alnaser i eventualnu dodatnu opremu koju ste ugradili ,Obavzno proverite i struju punjenja ili bar napon koji treba da bude od 12,8 V do 14,2.
probaj. Najgore je da kupujes novi akumulator, zbog neke sijalicice ili slicne gluposti.
Taj autoelektricar koji ne ume takvu stvar da otkrije ne treba da sebe naziva autoelektricarem. U Nishu ima radnja koja prodaje akumulatore i prodavci ga iznesu, postave, provere kais na alternatoru i uvek provere da nema skrivenih potrosaca (jer samo tako daju garanciju).Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
Comment