Treba napomenuti da bi vecina nas, kada bi vozili motor pa automobil na nekoj stazi, postigao daleko bolje vreme sa automobilom jer da bi se iz motocikla izvukao maximum, moras biti profi vozac! Siguran sam da je na 402m 10 puta teze voziti motor nego automobil, ali osecaj ubrzanja, brzine i uopste voznje na motoru je :kadr
Ziva istina. Vozio me je stric na nekom ''Kawasakiju 600cc'' i verujte da mi se smrzlo ***** u gacama. Nikada vise nisam seo na motorcikl, cak ni na skuter. Vozio sam se u ''zverima'' i nije me bilo prpa ali na ''Sakiju''
Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
E sad, lično, uvek kada razmišljam o uživanju u vožnji preferiram motocikl već zbog one "treće dimenzije" u vožnji koja je u automobilu nepoznata.Ubrzanja koja pominjemo, potpuno se drugačije doživljavaju na bajku kao i sama brzina!Motocikl je u svim uslovima vožnje agilniji, atraktivniji i zahteva zaista celog čoveka, odnosno mašina i čovek postaju zaista jedno!I još nešto, najbolji vozači automobila(ne mislim obavezno na profi trkače) su u najvećem broju slučajeva ujedno i motociklisti!Onaj ko vozi isključivo automobil nikad neće steći onaj osećaj za vožnju na žilet, pod kojom podrazumevam vožnju na ivici mogućnosti vozila i savršeno precizno kočenje bez ABS-a ili sa njim sve jedno!
Ko ne razume filozofiju vožnje motocikla ili ne pristaje na nju, neka zaboravi da postoje dva točka.....naravno sa motorom izmedju!
Comment