Zezanje [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

upravo sam pitao drugara iz Sarajeva

on i kolega kazu da je covIJek, a njegove 2 koleginice kazu da je covJek

EDIT: ne kazem da niste u pravu, uvek me smaralo neko preterano petljanje sa gramatikom, posebno gramatikom ostalih republika, ali cisto govorim iz onoga sto sam cuo svojim usima

a u pravu si prolupali da ne moze da se kaze mLJeko, a govori se
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Njih dve su pratile na casovima, a oni su igrali bilijar, jeli burek i bleyali po ulici ...
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Da, Sarajlije su oduvek bile poznate po tome da strogo postuju gramaticka pravila...oni bre ne razlikuju Č i Ć, a kamoli nesto komplikovanije od toga...

Cuo sam ja Sarajlije da peglu zovu pIJEgla, "sat" im je "sahat", "meko" im je "mehko" i tako dalje...

Osim toga, ijekavski govorim ceo zivot, trebalo bi i ja da znam ponesto o tome

Evo malo na tu temu:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V6Ia15riHRw[/youtube]
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

heh,ok, nisam znao da ti govoris ijekavski

u tom slucaju respect, nisam bio mjerodavan za ovu raspravu

a inace, govor u bosni je stvarno netacan na svakom mogucem koraku

btw, direktorka (direktorica ) od ovog ortaka je potvrdila da se kaze covjek, a njoj treba verovati
          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Prodajem Skodu FeHliciju boje truHla visnja
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

Originally posted by 206
              Da, Sarajlije su oduvek bile poznate po tome da strogo postuju gramaticka pravila...oni bre ne razlikuju Č i Ć, a kamoli nesto komplikovanije od toga...

Cuo sam ja Sarajlije da peglu zovu pIJEgla, "sat" im je "sahat", "meko" im je "mehko" i tako dalje...

Osim toga, ijekavski govorim ceo zivot, trebalo bi i ja da znam ponesto o tome

Evo malo na tu temu:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V6Ia15riHRw[/youtube]
              e koliko su oni bili ispred svog vremena...i sve je na kraju tako bilo
              mali off:
              postoji li jos uvek 3K?
              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

preuzet sa neta, ali je bruka

Dođe Mujo kući uveče pijan k'o letva, i zavuče se pored Fate koja je već spavala. Kad se probudio video je čudnog čoveka kako stoji pored kreveta noseći dugu belu haljinu.
                • Ko si ti? - upita Mujo.
                • Ja sam Sveti Petar!
                • Jel' to znači da sam ja mrtav?
                • Da!
                • Ali, imam još toliko razloga za život, nisam se oprostio od porodice... Moraš me poslati nazad i to odmah.
                • Možeš se reinkarnirati, ali postoji kvaka. Mogu te poslati nazad ali samo kao psa ili kao kokošku.
                • Onda bolje kao kokošku pošto znam da ima farma odmah blizu moje kuće.
                Sv. Petar pljesne rukama, pojavi se svetlost i Mujo se nađe prekriven perjem kako kljuca okolo po dvorištu. Dođe petao do njega i pita Muju:
                • Šta, znači, ti si nova ovde, jel' uživaš prvi dan ovde?
                • Da, super je, ali imam čudan osećaj iznutra - kao da ću eksplodirati.
                • Ma nije to ništa. Nemoj mi reći da nikad nisi snela jaje? Ako nisi, samo se opusti i pusti da sve ide svojim tokom.
                I Mujo se opusti i posle par trenutaka izleti jaje. I obuzme Muju milina jer je po prvi put osetio materinstvo. Kad je sneo drugo jaje, obuzeo ga talas emocija i znao je da je reinkarnacija u kokošku nešto najbolje u životu što mu se moglo desiti... Ikada!!! Osećaj je bio fenomenalan i taman kad je hteo da snese i treće jaje oseti udarac u potiljak i čuje Fatu kako viče:
                • Probudi se, ***** ti materina pijana, sreš po krevetu...

Comment

• skyline
                  CBC Senator XXL
                  • 31.07.2007
                  • 3149
                  • Cacak

@X9 - nema 3K vec duze vreme

Comment

• nijebitno
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2006
                    • 629
                    • Modrica

Osim toga, ijekavski govorim ceo zivot, trebalo bi i ja da znam ponesto o tome Smesko
                    NHF, tema je i onako zezanje, a pravopis ti je na visokom nivou.
                    Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ipak jeste, jer na Forumu pisem ekavski, a to sto sam rekao da GOVORIM ijekavski nema veze sa onim kako sta pisem, zar ne?

"Ijekavski" je oznaka narecja, i tako se pise
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• skyline
                        CBC Senator XXL
                        • 31.07.2007
                        • 3149
                        • Cacak

, udavih se od smeha

Comment

• Laki GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2006
                          • 2426
                          • Beograd-Vozdovac

Dobili panduri pezoe posle keceva i sad ne smeju da im daju svima da ih voze tek tako vec moraju da idu na neki test o poznavanju kola i za to su odredili samo 13 kandidata.I sad na testu komandir objasnjava kako se resavaju testovi i napomene da slucajno neko ne prepisuje jer ce biti odmah oboren. Dobiju pitanje da navedu neku marku kola koju znaju i za koju su culi pa prvi napise Jaguar.Drugi gleda,gleda pa mu se ucini da je ovaj napisao januar pa on napise februar,treci napise mart.....
                          I sad doso red na ovog 13-og i sta ce on mucenik napise SRECNA NOVA GODINA!
                          Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• doc Leon
                            CBC Član
                            • 07.11.2007
                            • 52
                            • Jajce

Originally posted by prolupator
                            @sky: 206 je u pravu .. jedno je narijecje, drugo knjizevni jezik sa ukupnoscu svojih pravila.

Kako postoji mleko, mlijeko i mliko tako ne postoji mljeko ... ili bar ne bi trebalo postojati, pa ni u Bosni ...
                            upravo tako, u Bosni je VARENIKA a ne mlijeko hehe
                            a što se tiče Č i Ć, malo se varate za Bosnu,inače najveće greške su u Hrvatskoj što se tiče toga, a koliko znam Sarajlije su uvijek pričale drugačije nego ostali bosanci,ali su im Č i Ć jača strana,bio sam dolje na akademiji pa znam...
                            tek kad sam se ozenio shvatio sam sta je sreca...
                            ali tad je vec bilo prekasno
                            http://www.foto-video-micko.blogspot.com/ check it out

Comment

• doc Leon
                              CBC Član
                              • 07.11.2007
                              • 52
                              • Jajce

a što sr tiče toga s dodavanjem slova H gdje i ne treba, to jedino muslimani tako govore. kaHva, saHat, meHko, laHko... al to nije za ovu temu
                              poslije rata dodje ti Hrvat u Sarajevo i kaze konobar mozeli jedna KAVA. kaze konobar nemoze. konta on konta,kad se sjeti da je to druga zemlja,drugi jezik... konobar, moze li jedna KAFA? Ma nemoze,jesam ti rekao. konta on opet konta... sjeti se da ima dosta muslimana tamo, i opet on - konobar, moze jedna KAHVA? a konobar a jesi dosadan, ne moze, nema vode!!!
                              tek kad sam se ozenio shvatio sam sta je sreca...
                              ali tad je vec bilo prekasno
                              http://www.foto-video-micko.blogspot.com/ check it out

Comment

• skyline
                                CBC Senator XXL
                                • 31.07.2007
                                • 3149
                                • Cacak

hahhaa, doobarrr

Comment

Working...
                                X