od kako sam dosla u Beograd studirati, sam se ulenjila u pisanju i zao mi je da vam nisam vec i pre pisala. Imam puno novosti. Predlazem vam, da lepo sednete pre nego nastavite s citanjem. Ne smete citati dok ne sednete, u redu?
Ovde mi je lepo. Fraktura lobanje koju sam imala, kad sam skocila kroz prozor sobe jer je izbio pozar dok sam na zlicu upaljacem topila heroin, se je zalecila. Samo sam dve nedelje bila u bolnici i sada vec dobro vidim, glavobolje imam samo povremeno. Sreca, da je moj skok kroz prozor video dezurni na obliznjoj benzinskoj pumpi i odmah je pozvao hitnu pomoc i vatrogasce. Bio je vrlo ljubazan i posetio me je u bolnici. Po povratku iz bolnice nisam imala gde otici (soba je bila potpuno izgorela), pa me je pozvao k sebi. To je vrlo prijatna soba, iako je u podrumu. On je vrlo dobar momak i nas dvoje smo se ubrzo zaljubili i planiramo vencanje. Datuma jos nismo odredili, i ako bi vencanje bilo pre nego se bude vidjelo, da sam trudna. Da dragi roditelji, trudna sam.
Znam koliko zelite, da imate unuke i njima darujete istu paznju i ljubav kao sto ste je meni, kad sam bila dete. Datum veneanja jos nismo odredili, jer nismo mogli obaviti predzenidbene analize krvi radi nekakve infekcije, koju ima moj dragi, pa sam je i ja dobila od njega. Znam, da cete mojeg momka primiti u porodicu s otvorenim rukama. Iako nije skolovan, ali je vrlo ambiciozan. Uprkos tome, da nije belac i da je muslimanske vere znam, da vasa uvek izrazena strpljivost nece dozvoliti, da bi vam to smetalo.
Eto, sada, kad ste saznali sve te novosti, mogu vas utesiti, da nije bilo nikakvog pozara, frakture lobanje, nisam bila u bolnici, niti nisam noseca, niti imam aids, niti momka uopste. Istina je, da sam pala na ispitu iz matematike i fizike i moracu ponavljati godinu. Zelela sam samo, da bi cinjenice videli u pravom svjetlu.
Dolazi muskarac doktoru i kaze:
Doktore, ja imam problem, ali morate obecati da se necete smejati!
Naravno da necu! Ja sam profesionalac, za vise od 20 godina koliko
radim, nisam se nasmejao pacijentu!
U redu - kaze muskarac i skine gace.
Doktor ugleda najmanju "muskost" koju je ikada video. Uprkos obecanju,
pocne se smejati, najpre tiho, a zatim sve glasnije, do suza. Nakon
nekoliko minuta uspe se pribrati i obrise suze.
Uzasno mi je zao... - izvinjava se doktor - ne znam sta mi bi, nece se
ponoviti. Dobro, recite u cemu je problem?
Muskarac pogleda doktora tuznim pogledom i rece:
Natecen je...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vratio se ciga iz Prvog svetskog rata. Jedino on u celoj mahali dobio
orden. Pitaju ga ostali cigani kako je dobio orden. Prica ciga:
Posalje me vojvoda Stepa u izvidjanje. Znate, to je u vojsci
najvaznije. Prodjem ja kroz jednu sumu i izadjem na proplanak. Kad tamo,
Austrijanac. Sta cu, kud' cu, nisam mogao da se sklonim, nego izvadim
sablju i odsecem mu nogu...
Sto bre, nogu? - pitaju ga drugi cigani.
Pa glavu nije imao...
Dosao covek kod doktora i kaze: Imam problem doktore, izgubio sam culo ukusa i moc pamcenja. mozete li mi pomoci?
Doktor: Naravno. Sestro, dajte lek pod sifrom G-27.
Sestra ode, donese lek.
Doktor: Uzmite sad ovaj lek i zvacite. Covek uze onaj lek, stavi ga u usta i poce da zvace, tek ce: Doktore, ovo bre govna !!!
Doktor: Dobro, dobro smirite se...bitno da smo izlecili culo ukusa. Dodjite sutra u isto vreme da vidimo sta cemo sa pamcenjem.
Dodje covek sutra i udje kod doktora. Doktor pozva sestru: Sestro, donesite lek pod sifrom G-27. Na to ce covek: Pa doktore to opet govna !!!
Doktor: Eto, sad smo resili problem i sa pamcenjem.
Tako mi svih zmija Vi niste normalni. Pa na ovu zimu i promrzlotinu Vi zmije spominjete To bi bilo Lezi a bjezi - kad bi moglo ikako
I mi se vamo smrzavamo a jos je najtoplije .... mogu misliti kako je tek kod ostalih, hladnijih
Tako mi svih zmija Vi niste normalni. Pa na ovu zimu i promrzlotinu Vi zmije spominjete To bi bilo Lezi a bjezi - kad bi moglo ikako
I mi se vamo smrzavamo a jos je najtoplije .... mogu misliti kako je tek kod ostalih, hladnijih
eto sam juce doso sa planine gdje je bilo konstantno -6-7, ovdje mi je hladnije,nemogu nikako da se ugrijem
Comment