Odluci Bog da stvori zivi svijet na zemlji,i prvo stvori lava i kaze mu: ti ces biti kralj svih zivotinja i zivjeces 15 god. lav ce ti njemu:nemoj Boze puno je,kaze Bog:dobro ajde 10 god., onda stvori magarca i kaze mu:ti ces da teglis,nece ti biti nimalo lako i zivjeces 40 god.,kaze magarac: nemoj Boze previse je daj i meni ko i lavu 10, i Bog se smiluje i da mu 10 god.,onda stvori psa,i kaze mu: ti ces da sjedis tamo gdje ti se kaze i jesces sta ti se baci,zivjeces 15 god.,kaze pas
uno je 15,ja bi 5, i uslisi Bog i njemu zelju,onda stvori majmuna i kaze mu:ti ces da skaces sa grane na granu i da se ludiras da bi zabavljao druge i zivjeces 15 god., kaze majmun: nemoj Boze,daj i meni ko i psu 5 god,i Bog da i njemu 5 god. na kraju stvori covjeka i kaze mu:ti ces da budes najpametniji i da vladas planetom i zivjeces 25 god.,kaze njemu covjek:malo je Boze,daj meni tegodine sto ostali nisu htjeli i ja cu biti zadovoljan, i bi tako,
zivio covjek 25 god. sve med i mlijeko,doslo lavovih 5 godina,jos bolje,vlada svakom situacijom,ma nema mu ravnog,e onda se ozeni i pocne da radi i tegli cegere sa pijace ko magarac i tako 30 god.,onda ode u penziju i zivi ko pas,sjedi tamo gdje mu se kaze i jede sta mu ko udijeli,onda dodju unuci a on skace ko majmun od stana do stana da ih zabavlja......

zivio covjek 25 god. sve med i mlijeko,doslo lavovih 5 godina,jos bolje,vlada svakom situacijom,ma nema mu ravnog,e onda se ozeni i pocne da radi i tegli cegere sa pijace ko magarac i tako 30 god.,onda ode u penziju i zivi ko pas,sjedi tamo gdje mu se kaze i jede sta mu ko udijeli,onda dodju unuci a on skace ko majmun od stana do stana da ih zabavlja......
Comment