Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
a ja trazim ovo:
This Feathered-tip Wash Brush from OXO gently scrubs away the toughest grime yet absolutely will not scratch fiberglass, gelcoat or clearcoat finishes. The soft, feathered bristle tips are as soft as natural boar?s hair at a fraction of the cost.
The handle is molded with OXO?s famous, soft, non-slip elastomer. This special coating protects your vehicle?s finish against accidental dings and the brush?s ergonomic shape perfectly fits the contour of your hand. I use this brush on the lower body panels of my cars to remove heavy soil. Even after several years of heavy use, the brush has never left a mark, swirl or scratch.
OXO-17007$9.99Injection is good,but I'd rather be blown!
Comment
-
-
Originally posted by DjoleA sta raditi kada pocne da otpada lak?
Da li mora da se skida boja skroz pa da se farba pa lakira ili moze nekako da se lak skine i prelakira ponovo?
Inace cest problem kod starijih Opela....
Da se vidi u kojoj meri je lak otpao, u kavom je stanju ostala povrsina (da li pretenduje otpadanju laka). Ovako napamet tesko da moze da se da neki konkretniji odgovor.
Moguce je saniranje takvih povrsina gde je otpao lak. Mesto gde nema laka se obrusi (zahvatis i malo od podrucija gde ima laka) i pripremi za farbanje (gitovanje itd). Zatim se nanosi boja (baza) a onda se prelakira kompletni deo gde se ostecenje nalazi. Recimo ako je ostecenje na haubi, farba se samo ostecenje sa blagim prelazom na obruseni deo gde je bilo
laka a onda se prelakira cela hauba.
Ukoliko takvih mesta na autu ima mnogo onda je bolje ofarbati
kompletan auto. Skidanje laka a da se pri tome ne osteti i bazna
boja, nije moguce.
Comment
-
-
Ja svoje automobile poliram kod Bate u Mirejevcu. (znas gde je).
Svaki auto do sada je odradjen maximalno korektno i profesionalno. Ni na jednom delu automobila ne ostavljaju tragove polir paste, a auto je nako poliranja kompletno opran i sredjen.
Ako nekome bude trebao broj telefona, okacicu sutra, jer mi trenutno "nije pri ruci".
Comment
-
-
@Ivan T:
daj telefon i ime firme, e da koliko si platio poliranje tvoje makine?
ja bi da malo usijam ovo moje mezimce a ne bih da radim sam posto su mi ruke otpale kada sam radio predhodni auto.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
---------------------------------------------------
Peugeot 406 '98 1800cc 16v LPG conversion
---------------------------------------------------
Comment
-
-
jedno pitanje....imam glofa 2 92 prva farba....ja sam ga polirao 2 puta nekom pastom na bazi silikona...i limari kad je bio na parcijalnom farbanju...ali poslednjih godinu i po stoji napolju i već se na žalost vidi..(ranije je bio garažiran)...elem...na nekim mestima(oko brava na primer) boja je spala do zaštite tako da se bojim da se farba istanjila i na ostatku auta......čitao sam ranije postove ali nisam sasvim siguran kojim sredstvom (koje nije abrazivno) može da se ispolira i zaštiti boja...
Hvala u napred...
pozz
Comment
-
-
cisto da se nadovezem na temu, evo vam extra foruma i linka vezano za poliranje. Chaos daj svoje misljenje.....
ljudi su odusevljeni sa porter cable poliserom, pa me zanima ima li ga kod nas...btw zna li neko kako se krecu cene polir masina a da nisu one ejnhil zute od 1000 din i 10000 obrtaja koje pale boju, a opet da nisu totalno profi tipa makita od 25000 din.
evo linka pa dajte misljenje:
Comment
-
Comment