Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BaneT
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 562
    • Beograd

a sto je igracka. Pa obavlja posao...objasni, jesi li gledao ostatak foruma. Meni se svidelo zato sto PC nevrti samo u krug nego ima i teg na pola vratila, sto mu daje disbalans, odns. excentricne krugove pravi, znaci kao rukom samo 1000x brze. koju ti masinu koristis?

Reci mi kako se pokazao ferakl- neznam kako ga tacno zovu, ali mislim na onaj sto otklanja krugove na boji nastale usled pranja sundjerom i krpom

Comment

• dovlax
      CBC Član
      • 27.09.2005
      • 26
      • New Now

da podelim moje iskustvo sa vama kako povratiti sjaj autu. imate neku sonax pastu u limenoj kutiji dobijete i sunđer za nanos iste i lepo idete deo po deo na autu nanosite sa tim sunđerom i posle može i sa onom hobi polir mašinom a možete i ručno kao ja sa peškirom ili nečim sličnim da obrišete i auto se sija kao nov. nemam sada kod sebe tu pastu ali je slikam pa da vidite.auto je crvene boje(obična) i bio je sav pobeleo a sada je kao nov skoro mislim da je to najevtinija varijanta pošto pasta košta oko 500 dindži a vaš rad skoro ništa
      vidimo se kasnije sa slikama

Comment

• dovlax
        CBC Član
        • 27.09.2005
        • 26
        • New Now

evo kako izgleda, nisam se setio da slikam kako je izgledalo

evo paste

Comment

• clio
          CBC Član
          • 02.08.2006
          • 14
          • Novi Sad

Sonax-ova pasta je jako dobra za povratak sjaja na autu, a mana joj je sto kratko traje tj stoji na autu posle 2-3 pranje auta se skine, ali za skidanje ogrebotina je KEVA ona PREVENT pasta iz madjarske!
          Clio 1.2, BMW 1802, Twingo 1.2, Mercedes E320... Want more???...

Comment

• Black Knight
            CBC Senator XXL
            • 13.10.2004
            • 2020
            • Novi Beograd, kicblo

e Chaos secas li se mene, evo videh ovu sliku pa me podseti na moja kola...

jel moguce popraviti ove koncentricne krugove, i ogrebotinice:

Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• The Punisher
              CBC Senator XXL
              • 01.03.2006
              • 503
              • Beograd Wozhdovatz
              • Ford Taunus TC1

Prilikom pocetnog uklanjanja skorele prljavstine sa lima nitro razredjivacem, nesvesno sam probao i na plasticnom braniku koji je dobio belicast prelaz. Koje sredstvo da iskoristim da povratim boju braniku i da ga malo osvezim?
              https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Vlada_nbgd
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2005
                • 1066
                • Novi Beograd/Topcider
                • ford focus sport pack

E sto tice branika i ja trenutno nesto experimentisem.Meni su izbledeli nefarbani delovi branika i dobio sam savet od limara/lakirera da ih posle svakog pranja prskam onim sprejem za kokpit,naravno branici treba da budu suvi.Po njemu ce branici potamneti posle jedne potrosene boce.Nista te nekosta da probas,ja sam vec jedanput prskao pre 10 dana i za sad izgleda super.
                FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Ch@os
                  CBC Veteran
                  • 02.11.2005
                  • 173

@Black Knight

Ovi koncentricni krugovi nastaju usled loseg-nestrucnog poliranja ili lose tehnike pranja auta i narocito su vidljivi kod tamnijih boja.
                  Kad je pranje auta u pitanju, karoseriju auta treba dobro isprati od prasine i peska sa puno vode i vecim pritiskom pa tek onda pristupiti pranju samponom i sundjerom. Naravno, pranje automobila na "cetkama"
                  apsolutno izbegavati.

Ovo se popravlja, naravno poliranjem ali kod nekog ko je strucan i ko to zna.

@The Punisher
                  Postoji sredstvo za ciscenje branika od raznih anomalija nastalih poliranjem i slicnim akcijama kao sto je bila tvoja a zove se
                  Plastic restorer, proizvodi ga CarSystem. Na zalost ovog sredstva
                  trenutno nema kod uvoznika tako da se ocekuje nov uvoz negde
                  sredinom septembra.
                  Slicno nesto ima i u TurtleWax-u ali moram sutra da pogledam tacan naziv i da se raspitam da li ga ima i gde.

Comment

• The Punisher
                    CBC Senator XXL
                    • 01.03.2006
                    • 503
                    • Beograd Wozhdovatz
                    • Ford Taunus TC1

Ako nije problem, moze i na PM, javi kad bude bilo i gde da se kupi.
                    Thnx.

Comment

• Ch@os
                      CBC Veteran
                      • 02.11.2005
                      • 173

@The Punisher

Evo nekih TurtleWax proizvoda sa kojima mozes
                      srediti branike:

1) Trim Clean (sprej-boca)
                      cisti i restaurira sve spoljne pa i unutrasnje povrsine
                      od plastike, vinila i gume.

2) Black Chrome (tecnost)
                      polir crne boje za branike, gumu i vinil.
                      Obogacen polimerima i pigmentom. Otklanja necistoce
                      mrlje, manje ogrebotine i vraca crnu boju. Visemesecna
                      zastita. Ujedno i moja preporuka ako su ti branici crne boje.

Ovu kozmetiku potrazi u AUTO-SPORT, Kirovljeva 15, Banovo Brdo
                      Tel. 558-287, 552-932

Comment

• The Punisher
                        CBC Senator XXL
                        • 01.03.2006
                        • 503
                        • Beograd Wozhdovatz
                        • Ford Taunus TC1

Branici su mi braon boje, matirani (sitno hrapavi), nisu onako glatki na dodir, kola krem bela, a branici i unutrasnjost braon, kombinacija do bola.

Ovaj prvi Trim clean mi vise zvuci ko Kokpit sprej, jel se varam?

Comment

• Ch@os
                          CBC Veteran
                          • 02.11.2005
                          • 173

Nije klasican Kokpit sprej jer se koristi i za spoljne
                          plasticne delove.

Comment

• Blackeyed
                            CBC Senator XXL
                            • 06.07.2005
                            • 402
                            • Novi Sad

Ja sam pre par meseci kupio SONAX Plastic Restorer Gel exterior ( http://www.sonax.com/sonax-e/katalog_pr ... uct=210100 ) . Znaci nije bitno koje je boje plastika jer je to transparetni gel. Lako se nanosi i efekat je sjajan. Ne skida se posle prvog pranja moze da drzi duze.

Sta je problem? Posle nanosenja cini mi se da branici postanu blago naelektrisani pa lako privlace prasinu. Treba malo sacekati da se to sve osusi jer ce te pokvariti utisak.
                            "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

Originally posted by Blackeyed
                              Juce sam opet testirao na na jednom delicu COLOR BACK. Rezultat je odlican! Pored njega je bio deo gde sam isprobavao samo pastu i COLOR BACK je vidno bolje povratio sjaj.
                              Kada sam upitao prodavca da li posle COLOR BACK treba da primenim ORIGINAL pastu rekao je da nema potrebe nista da se primenjuje posle COLOR BACK. Jel mogu nesto zeznuti ako posle primenim ORIGINAL pastu?

Nemam osecaj koliko treba da trljam sa ovim COLOR BACK-om. Trljao sam dok se nije polako poceo susiti i onda sam skinuo ostatak sa suvom krpom. Jel se to tako radi?....
                              Hmmm... Isprobao sam Color Back i totalno sam nezadovoljan efektom. Boja na Alfi je crvena i pigmentisala je vremenom u neku verziju karmin crvenobordo.

Sve sam radio po uputstvu, ali prvo shto sam primetio je da se Color Back jako sporo sushi, a zatim po skidanju osushenog sloja ostavlja sitne tachkice bezh boje (te boje je i sadrzhaj color back-a).

Zatim, na samoj farbi automobila i dalje ostaju pegice koje su se vremenom nahvatale od predpostavljam (lipe, bora itd...). Sad se razmishljam da li prvo ici sa nekom abrazivnom pastom pre Color Back-a kako bih uklonio pegice i ogrebotine od nestruchnog pranja?
                              ... Ili neshto trece..?

P.S. Black Chrome (tecnost) odlichno odradjuje posao na crnim branicima, samo je ponekad potrebno preci povrshinu vishe puta. Sve u svemu, on je dobra kupovina.
                              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Ch@os
                                CBC Veteran
                                • 02.11.2005
                                • 173

Ukoliko se pojedini sastojci odvajaju u samoj smesi (secuju) postoji
                                mogucnost da je preparatu istekao rok trajanja. Neki preparati secuju
                                i ako im nije istekao rok i dovoljno ih je samo dobro promuckati.

Sto se tice uklanjana smola sa drveca, insekata i katrana tu
                                koristite Bug&Tar Remover (TurtleWax).

Comment

Working...
                                X