Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • simella
    CBC Član
    • 06.06.2008
    • 62
    • Beochin

Re: Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

@ile:Hvala druze na lepoj zelji.
    Kad vidim sta ti radish lepo legne pohvala s tvoje strane.Ev jos koji primer,samo su loshie slike

I yugowina moje cure:

Metalik rad,kabrio drugara suvlasnika polirke:

slikano posle smirgle;

I na kraju GSi kao ogledalo.Sad ga hebu lajne na branicima,morace da ih prekreci,ruze mu avto

Comment

• ile
      CBC Veteran
      • 15.03.2007
      • 101
      • Reading UK

Vrlo lepi radovi im jos jedna potvrda da svaki auto ako je lepo cist , odrzavan i na kraju fino poliran moze izgledati odlicno. ne mora to biti bog zna kako skupa masina da bi lepo izgledao. svaka pohvala za jugice:-)

Inace, moram nesto da ti kazem ali to je samo moje misljenje . g3 je jako dobra, ali ostra pasta i skida poprilicno laka. A, takodje je i g6 dosta teska. Ja nekako kada krenem da radim auto uvek pokusavam da sa sto manje abrazivnim pastama zavrsim posao. kod matorih kola farba je cesto i dosta meka, pa i nezni g10 da dobre rezultate :-). Ima jedna pasta iz fareklinog programa koju sam skoro probao i odusevio se. zove se total dry use. ne trazi vodu. dosta skida, ali se celokupno poliranje moze samo na njoj zavrsiti. ne treba ici posle nje na g10. moze direktno na zastitni vosak. i jos nesto mnogo lepo vezano za total je da prasine maltene nema. cujem da je ima po bg-u po farbarama. ovde se prodaje u kilo pakovanjima i kosta oko 20 funti, ali vredi. Srecno :-)

Comment

• simella
        CBC Član
        • 06.06.2008
        • 62
        • Beochin

Hvala na savetima ,uvek su dobro dosli od iskusnijeg.
        Probacu da pronadjem total.Vise me zanima jesi cuo gde ima po novom sadu nego po bg-u .
        Ako negde zapnem,znam koga da pitam sta sad
        E a sta raditi sa sveze farbanim autom i posle koliko vremena da bude kako valja?zanima me za akrilnu boju

Comment

• radebgyu
          CBC Senator
          • 03.02.2009
          • 244
          • Beograd

Evo i ja da se ukljucim malo u razgovor.Imam LANCERA 2000 metalik srebrna kupio kornjacu i onu vibro masinu(Womax Mašina za poliranje W-WP 140) mlatio se dva dana i nista nisam uradio.Nevidi se bas nista samo malo kad padne kisa voda klizi sa njega.Dali sa na srebrnoj metalik inace moze videti neki napredak?
          http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• BaneT
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 562
            • Beograd

može Rade, ali se slabije vidi rad na svetlijim bojama, tamne boje su odlične da se vidi koliko može da se uradi dobro posao.

Comment

• ile
              CBC Veteran
              • 15.03.2007
              • 101
              • Reading UK

Originally posted by radebgyu
              Evo i ja da se ukljucim malo u razgovor.Imam LANCERA 2000 metalik srebrna kupio kornjacu i onu vibro masinu(Womax Mašina za poliranje W-WP 140) mlatio se dva dana i nista nisam uradio.Nevidi se bas nista samo malo kad padne kisa voda klizi sa njega.Dali sa na srebrnoj metalik inace moze videti neki napredak?
              postovacu ti par aslika popodne i savete kako da to postignes.
              moram sad na posao,
              izvini:-)

Comment

• ile
                CBC Veteran
                • 15.03.2007
                • 101
                • Reading UK

Originally posted by radebgyu
                u principu moze, ali kao sto je vec receno nisu tako drasticne promene. ne bih voleo da me shvatis pogresno, ali ta masina sa dve rucke sa strane stvarno ne moze ispraviti nikakve ogrebotine. minimum je nesto ovako:

ja sam skoro ( proslog leta ) polirao vrlo lep pug 407 i evo par slika. sija se prilicno, ali i sa same slike se nevidi toliko fino kao uzivo.

radio sam ga 3m ultrafina pastom ( nije imao nikakve ozbiljnije ogrebotine , pa je to bilo dovoljno), nakon cega sam ga presao akrilnom zastitnom pastom koja se ovde zove carlack68 nano systematic care, a potom i veoma dobrim voskom collinite 845. i sada nakon godinu dana sija se veoma fino.

problem je sto je na nasem trzistu izbor preparata povelik, ali je medju nima malo onih koji stvarno vrede. ima gomila stvari koje bih ja preporucio, ali dzaba kad ih se ne da naci.

ako neko slucajno putuje u USA ili Englesku , najbolje paste za rad sa oscilatornim masinama kao sto je ova na slici gore su poorboys world ssr 2.5 i nakon nje ssr1 ili pro polish. ta firma poorboys je bas specializovana za paste za oscilatorne masine.
                pozdrav svima

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

@ile
                  I koliko kod tebe košta takav tretman? Pitam čisto informativno, pošto vidim da nisi u Srbiji.
                  Kad bih znao nekoga u Srbiji da tako detaljno radi, ne bih žalio keš, ovako se cimam da mi još nešto i ne upropaste.

Comment

• ile
                    CBC Veteran
                    • 15.03.2007
                    • 101
                    • Reading UK

Evo nivoa korekcije koje oscilatorna masina moze obaviti na sivoj metalik boji

to je po meni veoma dobro. rotaciona moze jos malo dalje , ali je ova maltene skroz bezopasna za razliku od rotacione.

ovde je jedno vrhunsko uputstvo na engleskom za poliranje orbitalnim masinama, sto se direktno moze primeniti i na poliranje oscilaronim jer im je princip isti

http://www.detailingworld.co.uk/forum/i ... ishing.pdf

evo i jednog kolege entuzijaste u radu sa oscilatornom masinom

ovaj model deluje ok, a verujem da ga ima u srbiji
                    http://einhell-uk.co.uk/index.php?id=2& ... =22&gp=227

Comment

• radebgyu
                      CBC Senator
                      • 03.02.2009
                      • 244
                      • Beograd

Hvala ilie!!!Kod nas u Srbiji to je problem sto neznas sta da uzmes koju pastu za poliranje i akrilnu zastitnu pastu.Meni su preporucili g3 ili g10 pastu za poliranje sa vodom.Kasd sam otisao kod ovih sto sredjuju kola oni rade sa nekim Grckim polir pastama i oni su mi rekli da moj auto je ok ali da nemogu da izvuku te ogrebotine zato sto je to od "leda" koji je neko skidao sa kola.Inace ja sam kupio auto pre 5,6 meseci pa sam u "euforiji" sve ma interesuje od izgleda pa do lakog tuninga vidim da si veoma upucen pa me interesuje sta bih mogao da uradim sa svojim autom.Inace ranie sam vozio Corsu 86g pa sam se na njoj malo ucio.
                      http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• ile
                        CBC Veteran
                        • 15.03.2007
                        • 101
                        • Reading UK

Originally posted by Car
                        @ile
                        I koliko kod tebe košta takav tretman? Pitam čisto informativno, pošto vidim da nisi u Srbiji.
                        Kad bih znao nekoga u Srbiji da tako detaljno radi, ne bih žalio keš, ovako se cimam da mi još nešto i ne upropaste.
                        Zavisi od stanja povrsine laka, trazenog nivoa korekcije, velicine auta, i slicno.
                        primera radi za auto starosti oko pet godina i pranog na cetkama treba dosta rada da bi dobro ispao . pocinje sa nekoliko faza vrlo zestokog pranja, pa skidanja vezanih povrsiskih necistoca glinom, skidanja skorenog katrana sredstvima na bazi ksilena. pa ide zapunjavanje sitnih udaraca od kamencica bojom kako ne bi bili puno uocljivi. nakon toga po susenju te boje auto se jos jednom blago opere i poliranje moze da pocne. u zavisnosti od dubine i ucestalosti ogrebotina, kao i tvrdoce laka metodom probanja odredim kojom pastom i kojim jastukom cu raditi i tu obicno ide jedna grublja pasta, pa za njom fina pasta, pa zatim neki akril tipa carlack68 i na kraju vosak tipa collinite 476, 845... za auto velicine a4,a6, passat, 407, jag x-type, s-type, merc c,e, bmw 3,5 ovakav tretman kosta oko 200 do 250 funti.
                        to je stvarno crnacki rad i cesto se zapitam da li je moguce da nema nesto lakse od ovoga ( narocito kad stavim prst na celo i setim se da imam 8. stepen strucne spreme) :-) Ja ovo u principu ne radim cesto posto mi to nije profesija. to mi je vise kao hobi posao koji radim vikendima i slicno. ovde u engleskoj ima i firmi koje se ovim nivoom ulepsavanja automobila bave. oni u principu rade isto to samo za duplo vise para. to je i razumljivo jer oni imaju velike troskove pocev od objekta pa na dalje.

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Hvala na detaljima ile. Iz tvog opisa stvarno i deluje kao crnački posao.

Comment

• ile
                            CBC Veteran
                            • 15.03.2007
                            • 101
                            • Reading UK

Kad smo kod crnackog rada ispricacu vam jedan stos kome se uvek slatko nasmejem .

Imam ovde jednog dobrog prijatelja iz zapadno africke drzave Gane. Cesto radimo zajedno u laboratoriji i on meni kaze da znas igore, radim kao crnac i placaju me kao crnca

Comment

• BaneT
                              CBC Senator XXL
                              • 09.12.2005
                              • 562
                              • Beograd

dobar ile

jeli koliko ti vremena ile treba za jedan auto.......u proseku, bez korekcije sa markerima

p.s. jeli da te pitam ferakle kakav je kad padne na plastiku? jel imaš probelma sa skidanjem ako ne primetiš odmah?

radim sa siapol i zanimljivo nema apsolutno nikakvih problema kad mi kapne na plastiku.

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

Originally posted by ile
                                Kad smo kod crnackog rada ispricacu vam jedan stos kome se uvek slatko nasmejem .

Imam ovde jednog dobrog prijatelja iz zapadno africke drzave Gane. Cesto radimo zajedno u laboratoriji i on meni kaze da znas igore, radim kao crnac i placaju me kao crnca
                                imas u temi sa video clipovima ovo

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                                X