poliranje farova

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

Odg: poliranje farova

Moji prvi farovi su ispali kao ovi sto si postavio. Ne znam gde je problem, dal u smirglanju ili pasti. Isao sam 800,1000,1500, 2000, 2500 pa 3m FC+ pa Sonax polish& Wax

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Odg: poliranje farova

Potrebno je početi sa najmanje p600 mada ja kad radim počnem sa p400 i sa njom ispeglam sve nepravilnosti i oksidaciju. Svakom sledećom samo skidam riseve od predhodne da bi se dobila što finija površina. Meni koji sam ih ispolirao da im više ne znam broj, i sad je potrebno po sat pa čak i tri sata pripreme po faru ako je u katastrofa stanju i ako je npr potrebno skinuti rupice od kamenčića da bi došao do same faze poliranja. Od pripreme sve zavisi. Ako ja far u početnoj fazi oksidacije može se početi nekad i sa p1500 sve zavisi od fara i tad se far može završiti i za pola sata.

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Da malo oživim temu A6 V6
        p.s. i dalje nemam fotoaparat slike su lošijeg kvaliteta (nokia 300) a bilo oblačno pa sam se namučio sa slikama.

Last edited by slobodank; 17.09.2012, 09:57.

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Bmw jednog cbc-ovca

Comment

• zdushan
            CBC Veteran
            • 21.08.2012
            • 129
            • Beograd
            • Toyota Corolla E12 1.6 vvti

Jedno pitanje, ako moze.
            Postoji li neka "fabricka zastita" na faru, koja se prvim poliranjem skine? I da li ako postoji, posle prvog poliranja dolazi do brzeg matiranja fara? Istina ili mit?

http://www.toyotaclub.rs/forum/index.php

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Ne postoji nikakva fabrička zaštita u vidu nekog završnog sloja koji je otporan na vremenske uticaje. Ono što postoji su zaštite u vidu voskova i polimera i na dosta voskova piše "use as headlight protection" a pojedini proizvođači čak imaju serije voskova namenjene samo farovima. Svako od Vas može da sačuva svoje nove farove ako bar dva puta godišnje izvoskira odnosno održava svoje ispolirane farove.

Comment

• Zeljkamp
                CBC Početnik
                • 02.10.2009
                • 2
                • Beograd
                • BMW 318i N42 & Yamaha FZ6n

Samo da pohvalim Slobodana za vise nego detaljan i kvalitetan rad ! Ja sam prezadovoljan!

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Hvala

Comment

• nikola grujic
                    CBC Početnik
                    • 09.10.2012
                    • 7
                    • Bolec

Cao ljudi. Ja sam nov u ovoj prici. Radio sam to poliraje vec jednom sa drugarom na njegovoj 307. ici i ispalo je ok. Bili su zuti. Medjutim, neki dan smo pokusali da odradimo farove na mojoj ibizi, 2002-2009, i nismo zadovoljni... Nisu bili zuti, ali kad sam ugradio xenone, trebalo ih je ispolirati, jer su imali dosta tackica po sebi...
                    E sad, sta je problem, vecina tih tackica se skinulo, da kazem 80 posto, ali kada smo ispolirali far, ostao je mutan... Auto je bio opran, far ociscen. Poceo sam sa 400, zatim 800, 1000, 2000 i 2500. Sa stalnim kvasenjem fara. Far je bio skroz neprovidan... Nije mi jasno u cemu je problem... Jedino mi pada na pamet da nije do paste, od proslog leta nam je ostala, mozda je prezimila negde u hladnom, ili bila izlozena na suncu... Ili sam toliki baksuz da imam neku posebnu plastiku fara... Polir pasta je Blue Magic Headlight Lens Restorer. Ako neko uopste vidi ovo, i zna sta bi moglo biti, neka mi pomogne... Postavicu i slike u toku dana... Hvala unapred...

Comment

• b_samardzic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 1557
                      • Smederevo

Sa 400 na 800 nece da moze. Tu ste napravili propust verovatno. Moze sa 800 al da bas trljate zato bolje da ste sa 600 pa sa 800 a 1500 isto tako izmedju 1000 i 2000.

Comment

• WEST 014
                        CBC Senator XXL
                        • 17.08.2010
                        • 862
                        • Valjevo
                        • Audi A4

Treba ti smirlga 2500 pa 3000 da bi ispao bolji, i dobra pasta. Mozda je propala ta kojom si radio.

Comment

• slobodank
                          Moderator
                          • 26.11.2007
                          • 1338
                          • Stara Pazova
                          • Fiat Idea 14.16v lpg

Originally posted by nikola grujic View Post
                          Cao ljudi. Ja sam nov u ovoj prici. Radio sam to poliraje vec jednom sa drugarom na njegovoj 307. ici i ispalo je ok. Bili su zuti. Medjutim, neki dan smo pokusali da odradimo farove na mojoj ibizi, 2002-2009, i nismo zadovoljni... Nisu bili zuti, ali kad sam ugradio xenone, trebalo ih je ispolirati, jer su imali dosta tackica po sebi...
                          E sad, sta je problem, vecina tih tackica se skinulo, da kazem 80 posto, ali kada smo ispolirali far, ostao je mutan... Auto je bio opran, far ociscen. Poceo sam sa 400, zatim 800, 1000, 2000 i 2500. Sa stalnim kvasenjem fara. Far je bio skroz neprovidan... Nije mi jasno u cemu je problem... Jedino mi pada na pamet da nije do paste, od proslog leta nam je ostala, mozda je prezimila negde u hladnom, ili bila izlozena na suncu... Ili sam toliki baksuz da imam neku posebnu plastiku fara... Polir pasta je Blue Magic Headlight Lens Restorer. Ako neko uopste vidi ovo, i zna sta bi moglo biti, neka mi pomogne... Postavicu i slike u toku dana... Hvala unapred...
                          Da i ja nešto reknem i pomognem ako mogu
                          Uz dužno poštovanje a vezano za izbor paste, ja nikada ne bih dao pare za to. To je hobi pasta koja nema dovoljan cut i koja može pomoći samo u slučajevima početnog stanja oksidacije (moje mišljenje). Ako je prezimila napolju ona je gotova i možeš je baciti. Da li koristite polir mašinu ili radite ručno? Ako radite ručno ne bih bio u Vašoj koži. Postavi slike da bi mogao da ti dam neki savet. Koliko si vremena posvetio pripremi?
                          Last edited by slobodank; 10.10.2012, 10:26.

Comment

• nikola grujic
                            CBC Početnik
                            • 09.10.2012
                            • 7
                            • Bolec

Moguce da je do toga, ja se slazem i mislim da bih trebao da nastavim sad sa 2500, 3000, pa opet probam dqa poliram... Radili smo od 15-20 min po faru, bez masine... Koju mi pastu za poliranje preporucujete? Stavicu slike vcrs

Comment

• nikola grujic
                              CBC Početnik
                              • 09.10.2012
                              • 7
                              • Bolec

Mislio sam 15, 20 minuta sa svakom smirglom po faru. Ne igleda to tako lose, ali nije kako se ocekibalo. Evo pa procenite. Tel. je slikano, nije bas uverljivo, ali vidi se...

Comment

• nikola grujic
                                CBC Početnik
                                • 09.10.2012
                                • 7
                                • Bolec

slike 1

Last edited by nikola grujic; 10.10.2012, 21:49. Reason: slike 1

Comment

Working...
                                X