lambo doors

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dutchman
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 741
    • Vracar centar sveta

Ako uzmemo u obzir da vrata moraju da se izvedu iz uslovno recheno vodoravnog polozaja ako znachi da treba na njih da se primeni sila , e sad malo srpske statike (koju nisam polozio pre pet godina na mashincu nego promenio fakultet...) ako je 10eura da delujem silom od 15 kila 15cm u vis a 40 eura 2 cm silom od 10kila, mislim da mi se ova jeftinija varijanta bolje statichki pokazala u praktichnom delovanju ...
    Prevelika slika u potpisu!

Comment

EDIT 014: Ne citiraj post iznad

Potpuno se slazem sa tobom . Vrata se ionako ne otvaraju sama vec moraju rukom da se otvore .Prica koju je Uros pricao stoji na mestu ako je mislio da se vrata automatski otvaraju mada ni tada se nebi otvorila sve i da se stavi amortizer od 10000 N . Imao sam prilike da vidim motorizovane modele vrata i to se radi pomocu hidraulike ili elektormotora . Tako da ono sto sam rekao da je amortizer od 300N dovoljan je tacno jer taj amortizer moze da drzi vrata u vertikalnom polozaju e sad sto je jaci amortizer lakse ce se otvarati ali koliko para toliko i muzike....

BTW statika je nauka koja se bavi proucavanjem sistema u stanju mirovanja (ili ako se ceo sistem krece konstantnom brzinom ) a ovde to definitivno nije slucaj(pre ce biti dinamika sistema ) . Ali razmatranje problema je bilo ok samo mi se cini da je zakljucak bio pogresan

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Da, dinamika tela u ovom slucaju, ali se staticki moze sasvim zadovoljavajuce resiti problem. Ja sam posmatrao nekoliko stanja vrata. Prvo je kada su vrata zatvorena, odnosno pre podizanja, drugo je negde na sredini hoda gde se moment vrata i moment amortizera poklapaju. Ako se stavi tako mali amortizer morace gotovo sva tezina vrata da se podize rukom a mislim da to nece biti nimalo jednostavno. U svakom slucaju ne bih voleo da cesto ulazim i izlazim iz takvih kola
        Dajte neku skicu te srake i podatke o vratima pa cemo tacno da vidimo kakav amortizer treba za sta. Ali mislim da je taj od 300N u svakom slucaju previse slab.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

Originally posted by Uros Piperski
          Ako se stavi tako mali amortizer morace gotovo sva tezina vrata da se podize rukom a mislim da to nece biti nimalo jednostavno. U svakom slucaju ne bih voleo da cesto ulazim i izlazim iz takvih kola
          Ne mislim da bi trebla bas toliko velika rucna sila za otvaranje vrata . Bas sam sad uzimao neke dimenzije sa mojih kola (Fiat Tipo )i izmerio sam i dosao do sledeceg zakljucka . Rastojanje od pretpostavljenog tezista vrata ( birao sam bas nerealno udaljenu tacku od oslonca cisto da bih tu uzeo neki stepen sigurnosti ) do tacke oko koje se vrata okrecu je duplo vece nego rastojanje od tacke gde je ucvrscen amortizer do te isste tacke oko koje se vrata okrecu sto znaci da amortizer od 300N u najpovoljnijem polozaju stvara dovoljan momenat da se podignu vrata od 15 kg (sto otprilike odgovara stvarnoj tezini ) E sad odnos izmedju rastojanja gde ja delujem rukom na vrata pri otvaranju i rastojanja tezista od tacke obrtanja je 4/3 pa je racunica prosta :Ugao koji zaklapa amortizer u pocetnom trenutku je 15 stepeni tako da pri otvaranju vrata treba dici 8 kg u pocetnom trenutku a posle mnogo manje (sto zavisi od tezine vrata i odnosa duzina ) sa dva amortizera od 300N se dobija da je u pocetnom trenutku potrebno dici 5.5 kg a sa amortizerom od 800N 3.5 kg . Odavde se vidi da je sa 800N veoma komforan rad . sa 300N ni ja bas nebih cesto ulazio u kola tako da barem za mene je najprihvatljivije 2x300N ( zbog toga sto cena amortizera raste eksponencijalno sa jacinom amortizera jer za par amortizera od 800 N treba 140EUR a 4 kom od 300N mogu da se nadju na otpadu za 2000din + sto necu morati da idem u teretanu ) E sad ovo sve vazi ako su vrata 15kg teska (mozda su ona cak i laksa ako je neko merio neka javi ) Sto se tice izbora amortizera dakle sve zavisi od snage vaseg bicepsa i dubine vaseg dzepa pa izaberite sami

Comment

• Cepa D
            CBC Senator
            • 28.09.2005
            • 242
            • Cerak

Zbunili ste me skroz. Ljudi nije sve tako prosto i numerichki prorachunjivo, prvo kako god vi to napravili vrata ce se (u vertikalnom polozaju) uvek klimati jer im prosto dve ose otvaranja to dozvoljavaju, ako u Pimp my Ride lsd klimaju klimace i vama.
            Obavezno obratite paznju na to da ako stavite jak amortizer vrata ce se lako otvarati, chak i prelako (zakucavace) jer nema nishta da ih zaustavi, plus ce biti chudo zatvoriti vrata dok si u kolima, verujte mi na rech, imam ta vrata i moram da se obesim o njih da bi se zatvorila.
            NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• maki
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 878
              • Budva, CG

mislim da bi po velicini odgovarao amortizer od gepeka za bmw e36 limuzina ili kupe, za jacinu nisam siguran
              HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• Cepa D
                CBC Senator
                • 28.09.2005
                • 242
                • Cerak

Ne znam ljudi za amortizer, moj je velichine prosechnog daljinskog upravljacha, nije veci, a dize tezinu od 35-50 kg. Josh jedan problem vam je to shto recimo kod mene vrata teze samo 30 kila, pa se teshko zatvaraju. A morate rachunati da ce i drugi hteti na manje automobile stavljati kit.
                NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• mristicm
                  CBC Član
                  • 08.11.2005
                  • 23
                  • Beograd

gde kod nas mogu da nadjem LAMBO DOORS KIT za prednja vrata za skodu feliciu (ili u inostranstvu/internet) ...cena?i da mi neko ugradi

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Cena u Novom sadu ti je oko 700 evra sa ugradnjom znaci za oba vrata!
                    E sad telefon ce morati da ostavi Cepa ili Tijana ili ko vec zna Zmajev broj.Radnja traje oko 6-10 sati zavisi od auta!

I love my

Comment

• ljepoja
                      CBC Veteran
                      • 31.10.2005
                      • 110
                      • Futog

odgovara amortizer sto drzi haubu na vectri b !! sada snaga..ne znam koja je ali ladno bi mogla 2 komada da se upasu u jednu "sarku"

Comment

• Dutchman
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 741
                        • Vracar centar sveta

posle nove godine oko 300eura bez ugradnje... ali sa uputstvom...
                        Prevelika slika u potpisu!

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

Eto cika Dutch je sve resio!

I love my

Comment

• mristicm
                            CBC Član
                            • 08.11.2005
                            • 23
                            • Beograd

Originally posted by Kanarinac
                            Cena u Novom sadu ti je oko 700 evra sa ugradnjom znaci za oba vrata!
                            E sad telefon ce morati da ostavi Cepa ili Tijana ili ko vec zna Zmajev broj.Radnja traje oko 6-10 sati zavisi od auta!
                            pa nek mi ostave broj na rista.m@sezampro.yu

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Evo malo da obnovimo temu!

Ako niste znali pravilno je LAMBDA DOORS!!! (Srbija je najjaca zemlja na svetu)

NOVO U FANDJO RADIONICI

L A M B D A D O O R S
                              POKLONITE VAŠEM LJUBIMCU KRILA

Fandjo car

Jedini u gradu ugrađujemo LAMBDA DOORS na svim tipovima automobila po veoma povoljnoj ceni i u najkraćem roku.
                              Proverite zašto su Betmen i James Bond nama ukazali poverenje
                              http://www.fandjo.co.yu/
                              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Black Knight
                                CBC Senator XXL
                                • 13.10.2004
                                • 2020
                                • Novi Beograd, kicblo

evo ga crtez, program za CNC laser i dimenzije amortizera...pa da malo smanjimo monopol...

Maschinendaten C&C Laser

http://www.freefileupload.net/file.php? ... er_Pkw.cdr

http://www.freefileupload.net/file.php? ... er_Pkw.dxf

http://www.freefileupload.net/file.php? ... uer_Pkw.ai

---------------------------------------------

"Was brauch ich für den Umbau ?

2 x Spezialscharniere

2 x Gasdruckdämpfer

ca. 16 x Schrauben für Scharniere (13x M 8 x35mm)

ca. 12 x Unterlegscheiben für M 8

ca. 8 x Kabelbinder

ca. 20 x Stecker für Kabelverlängerung

ca. 5 m Kabel 1Polig schwarz zum verlängern

Viel Erfolg beim Umbau"

Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

Working...
                                X