Folije za zatamnjivanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Folije za zatamnjivanje

Secam se priche od proshle godine u vezi zatamnjivanja stakala folijama... Ono: da li sme, koliki procenat zatamnjivanja je dozvoljen, panduri smaraju, cheka se zakonska uredba, nema konkretnih odrednica u ZOBS/ZBS, bla bla...

Zna li neko kakva je situacija sad? Konkretno:

1. Da li je u medjuvremenu konkretno i koncizno zakonski odredjeno i regulisano da li i koliko (procentualno) smeju biti zatamnjena stakla? Shta je sa shoferkom?

2. Da li u sluchaju zatamnjivanja treba dobiti i atest? Podrazumevam da se zatamnjivanje odradi u nekom servisu gde ljudi koriste kvalitetnu foliju i znaju shta ce sa njom =]

3. Koji servis u Bg je za preporuku, znachi da rade sa kvalitetnim folijama (3M, Llumar {li kako se vec zove} i sl), i da su iskusni u svom poslu? Neka lichna iskustva?

Konkretno, interesuje me "blago" zatamnjivanje (30-50%), nikakva "ogledala" ili zift-folije za pro*eravanje, vec blago "toniranje" tek za malo termichke zashtite, leto samo shto nije "raspalilo"...

10x
    http://www.bmw.tv
  • Danilo
    CBC Senator XXL
    • 02.10.2004
    • 908
    • Beograd, Dorcol

1. U Srbiji nista nije zakonski uredjeno po tom pitanju, jos uvek, za razliku od CG u kojoj jeste. Ista je mogucnost da ce te policija malteretirati kao i da nece.

2. Veoma je pozeljno imati atest koji ces poturiti pod nos pandurima ili degenima u plavim mantilima na tehnickom pregledu. Teoretski, taj atest bi trebao da izdaje institut u Vinci, ali je to Yeti. Svi znaju da postoji, a niko ga nije video...

3. Licna iskustva nemam, jer uvek folije stavljam sam na svoja i tudja kola (sto i nije neka mudrost, samo treba imati zivaca), ali sam cuo da jako profesionalno, sa kvalitetnim folijama i po OK cenam radi Centar S.
    www.blindmanmotorsport.com

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

gde bese taj Centar S? ja sam cuo za neke momke na zvezdari kao i da rade super i imaju veliki izbor folija. ja bi isto uradio moj auto kao i overspeed posto su mi stakla vec tonirana i dosta potamne kada je jako sunce ali bih voleo da ih zatamnim bar jos jedno 20%. samo ne znam kako je za voznju nocu sa zatamnjenim staklima. soferku ne bih nikako dirao.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Pricao sam sa deckom koji je na meganu zatamnio stakla 70% i kaze mi da nocu otvara prozor i izbacuje glavu kako bi mogao da se uparkira, jer drugacije nikako ne moze.

Comment

• Danilo
          CBC Senator XXL
          • 02.10.2004
          • 908
          • Beograd, Dorcol

kod moje devojke je bilo oko 70% i nocu se malo teze videlo, ali ne bas toliko. Ja sam na Yugu imao nesto tamnije, i imao sam isti problem...
          Preporucujem do 50%.

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Predpostavljam kada kazes nocu da se teze videlo da pricas o ulicama koje imaju pristojno osvetljenje ?

Comment

• Danilo
              CBC Senator XXL
              • 02.10.2004
              • 908
              • Beograd, Dorcol

Pa ne bas... Po velikim i dobro osvetljenim bulevarima nema problema, veci su problem mali dorcolski sokaci i slicno.

Mada... Kako je staklo na vratima bilo dosta zatamnjeno, a u uglovima table su tada bili zvucnici sa srebrnom maskom preko, na staklu se tacno na delu kroz koji gledam retrovizor stvorio odraz te srebrne gluposti. Jos je ceo enterijer bio crn, a mogu misliti kako je kada je svetliji...
              E kako sam ovo napisao, svaka mi cast...

Comment

• r1cer
                CBC Senator XXL
                • 22.01.2006
                • 363
                • Beograd

Ne preporučujem centar s, meni su se na više mesta pojavili mehuri i iako sam reklamirao nešto su mi kao sredili međutim i dalje imam mehure na par mesta. Folije nisu skroz crne boje već onako malo vuku na plavo pa verujem da to posle 5 godina postane ljubičasto.

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

glavni problem nije pri osvetljenom putu nego pri nekom zavucenom bez ulicnog svetla....ja se secam da zamalo nisam navukao auto na bankinu jer nisam mogao da ocenim put.....sto svetlije mislim da je 15 -30 % najbolje
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Na to sam i pokusao da skrenem paznju

Comment

• Danilo
                      CBC Senator XXL
                      • 02.10.2004
                      • 908
                      • Beograd, Dorcol

Originally posted by r1cer
                      Ne preporučujem centar s, meni su se na više mesta pojavili mehuri i iako sam reklamirao nešto su mi kao sredili međutim i dalje imam mehure na par mesta. Folije nisu skroz crne boje već onako malo vuku na plavo pa verujem da to posle 5 godina postane ljubičasto.
                      Pa vidi, ako se dobro secam, oni prodaju SunGuard, ne?

Ti si verovatno izabrao neku nijansu koja vuce na plavo...

Comment

• r1cer
                        CBC Senator XXL
                        • 22.01.2006
                        • 363
                        • Beograd

Izabrao sam najsvetliju nijansu što imaju i boja je na svakoj ista, mislim jeste to crno i ne može baš tako lako da se vidi ali kada se malo više zagledaš...

Comment

• r1cer
                          CBC Senator XXL
                          • 22.01.2006
                          • 363
                          • Beograd

Al moram da pohvalim te sunguard folije što se tiče letnjih uslova znači automobil iako su najsvetlije folije zadržava sunce i drži auto barem 30% hladnijim nego što bi bilo da nema folija.

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

I koliko kostaju folije i ugradnja u CentruS?

Inace najbolje je imati folije kao sto ima Sri98...tek toliko da zastiti od sunca.
                            Power of dreams !!!

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

u lumaru za kola 80-100? za karavana 120? sa atestom!
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
                              X