Folije za zatamnjivanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

To za sva stakla ili ?
    Mene zanima samo za zadnja bocna.

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

To ne bi trebalo da bude vise od 70e za kvalitetne folije i profi ugradnju.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

u lumaru za kola 80-100? za karavana 120? sa atestom!
        A gde je taj Lumar?!

Adresa, site...???

@sri98:

Poshto sam ozbiljan da odradim te folije, ali sa veoma niskim stepenom zatamnjivanja (30-40% max), kao shto sam i napisao ranije, chachkao sam i po nekim drugim forumima... Tako sam na jednom od foruma (da ne reklamiram sad, ti cesh se vec prepoznati ) pronashao tvoj post gde si izneo svoje lichno iskustvo u vezi toga... Ako nije tajna, koliko je vremena proshlo od ugradnje, i dali/koliko si zadovoljan odradjenim poslom nakon te vremenske distance? Jesu li folije "izbledele" ili promenile boju? BTW: jesi li dobio tzv. "Yeti-atest" nakon ugradnje?

Za kvalitetan posao, po mogucstvu sa atestom, sam spreman da platim i malo vishu cenu ali da rezultat bude OK, chak i dugorochno...

PS. Ja sam prichao sa jednim chovekom iz MUP-a KM, rekao mi je da je postavljanje folija zakonom zabranjeno, ali da policija u manjoj ili vecoj meri to "precutno" tolerishe. Samo da se ne pretera, do 40% max uglavnom (znachi: uglavnom) ne prave probleme, ali sve zavisi na kog "naletish"... Da skidaju folije NE SMEJU, a ne smeju ni da teraju vozacha da to radi! U stvari smeju, ali onda taj vozach mozhe njima da napishe prijavu, a to znaju i plavci... Mogu da pishu kaznu, ili da teraju na tehnichki, a tu pomazhe atest. Ako su folije 30% max i ako atest to potvrdjuje, onda nema nikakvih problema. Vecina automobila u poslednjim godinama vec ima fabrichki tonirana stakla do 30%, ali to je ispisano (utisnuto) na samim staklima. E sad, ako se to radi naknadno, mora se imati atest koji ce to da potvrdi. Ako je tako, onda plavi nemaju nikakvih prava da zahebavaju. U suprotnom bi trebali da polupaju i sva fabrichki tonirana stakla na svim novijim automobilima... Znachi, to je zvanichna pricha "insajdera"
        http://www.bmw.tv

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Stavljene su pre dve godine, nema ni mikrona vazduha, nista nije izbledelo, izgleda kao je juce montirano. Ma neka ti opise neko drugi, videli su auto pre par dana.

Atest nemam jer je to u Glass Serviceu sporedna delatnost, pa se nisu mlatili sa atestima.

Ta prica za policiju je otprilke tacna. Kao zabranjeno, a niko ne zna po kom propisu.

Comment

A koji je prakticni postupak za skidanje folije (deblje)?

Sta treba uciniti, postoji li mogucnost da se ne odvoji sva vec da ostanu
            "ostrva" i sta onda ciniti? Jesu li potrebni posebni alati... itd?
            I jos, kako je nalepljena folija na zadnjem staklu, i kako se ona skida?

Comment

• r1cer
              CBC Senator XXL
              • 22.01.2006
              • 363
              • Beograd

Nije mi jasno kako folije mogu biti zabranjene ako nisu definisane zakonom o bezbednosti saobraćaja?? Evo šta kaže krivični zakonik, jes da ovo ne spada pod krivični zakon ali mislim da se može primeniti i u slučaju folija.

KRIVIČNI ZAKONIK
              OPŠTI DEO
              GLAVA PRVA
              OSNOVNE ODREDBE
              Nema krivičnog dela niti kazne bez zakona
              Član 1.
              Nikome ne može biti izrečena kazna ili druga krivična sankcija za delo koje pre nego što je učinjeno zakonom nije bilo određeno kao krivično delo, niti mu se može izreći kazna ili druga krivična sankcija koja zakonom nije bila propisana pre nego što je krivično delo učinjeno.

Comment

Gde u Beogradu kvalitetno zatamniti stakla?

Comment

• Trajkovic
                  CBC Član
                  • 20.04.2005
                  • 37
                  • Leskovac

@ada
                  u lumaru za kola 80-100€ za karavana 120€ sa atestom!
                  licno mislim da je ovo smesna cena. Ljudi pa te folije kostaju oko 200 dinara pakovanje (dva pakovanja su dovoljna za prosecan auto).

Namestanje folije je jednostavno kao i zamena tocka.

Staklo se opere i isprska vodom (moze da se doda malo tecnosti za pranje sudova, provereno). Onda se odreze folija (najbolje je da ziletom izrezete po rubu stakla, a zatim spustite za 2 mm) i istiska voda izmedju stakla i folije. Istiskivanje se radi sa gumenom spaklom, a ne onom plasticnom koju dobijete uz foliju (ostavlja ogrebotine sa unutrasnje strane)

To bi bilo ukratko!

P.S. Nisam siguran da policija priznaje taj atest
                  Be inspired - SIEMENS

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Nije to bas tako jednostvano montirati, pogotovo na staklima sa oblinama. Ne traje to bezveze kod profesionalaca po par sati.

Uostalom, probaj, pa ces videti.

Comment

• Trajkovic
                      CBC Član
                      • 20.04.2005
                      • 37
                      • Leskovac

Probao, ali na svom Opel kadetu (dok sam ga imao)... Nisam rekao da se namesta za 5 min, ali moze za jedno popodne... ipak je cena od ~100e mnogo...

OK, neka servis napise koliko je to radnih sati i koliko kosta radni sat...
                      Be inspired - SIEMENS

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Mozda je mnogo, ali svuda se placa kvalitet prizvoda i ugradnje.

Comment

• fantom
                          CBC Senator
                          • 24.06.2005
                          • 218
                          • Subotica
                          • Fiat 500, StreetKa

A i lumar folije nisu bas toliko ni jeftine,mislim da materijal za jedan prosecan auto kosta oko 50 eur,a i oni skidaju u 99% stakla prilikom zatamljivanja
                          Ja sam kod mene skinuo sva stakla i zatamnio folijom sa pijace,al je posle nekoliko dana izbacila par tackica koje me zesce nerviraju,tako da ipak savetujem kupovinu kvalitetnih folija
                          Old school...

Comment

• DTI LET
                            CBC Senator XXL
                            • 13.08.2006
                            • 374
                            • Novi BGD

Bitno je samo da se vozi i malo pre zaustavljanja gospode sa lizalicom spuste oba prednja prozora,ukoliko nije noc(a sto se tice interventne nije bitno dan,noc)

Kod mene su 3 layer Lumarove i profi je odradjeno al zato i kosta,plus sto nigde nema navodnih "tackica" tj vazduha a ja prezadovoljan
                            www.opelclub.rs

Comment

• shonsy
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 1391
                              • London/Beograd
                              • Honda CBR 125R

Uradio sam pre dve godine zatamnjivanje stakala (pogledajte avatar) i nijedan jedini baloncic se nije pojavio. Radio sam kod momka, cini mi se da se zove Uros, sa Batajnice. Imam jos njegov broj ako nekm treba. Meni je naplatio 90 eura, a inace se bavi vecim projektima( poslovni prostori itd.), kola radi usput. Svi koji su videli, a nesto se razumeju u to, su rekli da je bas profesionalno odradjeno. Oprobacu se i ja u tome...Navatao sam druga sa starom skodom, ima skroz ravna stakla, tako da ce se vezbati. Sigurno cu postaviti na forum slike i opis, ako neko hoce moze i da nam se pridruzi...svasta ce se raditi na tom skodilaku! jedva cekam!
                              Sto se plavih tice, mene su cesto cimali za to ali sam samo jednom dao 500din, u svim ostalim slucajevima su me pustali. Da sam na mestu ovih koji tek hoce to da urade, pre bih dao 40 eura po staklu za pecenje, samo prednja, a zadnja bih zatamnio folijom. Onda mi panduri ne bi nista mogli!
                              Pozdrav

Comment

• Laki GSi
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2006
                                • 2426
                                • Beograd-Vozdovac

Ti bi ni sad u principu panduri ne mogu nista osim da te drkaju jer ne postoji u zakonu kazna ili nesto slicno za zatamljena stakla.
                                Sledeci put im trazi da ti napisu kaznu za to pa da vidis kako ce da stanu i tuzno da gledaju,ko krava mrtvo tele
                                Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

Working...
                                X