Pisi kako se atestira zatamnjeno staklo!
Folije za zatamnjivanje
Collapse
X
-
...
O tome pricam, staklo koje ima foliju NE MOZE da se atestira, takav je tada bio dogovor i koliko znam do danas se to nije promenilo. Mi odavno imamo instrument za merenje propustljivosti svetla na staklima, u to vreme smo ga jedini i imali ali znam da se ne upotrebljava jer je bio taj dogovor. Dakle jedino su dozvoljena fabricki zatamnjena stakla (koja su kao takva homologovana i imaju oznaku V. Primer "V E9 43R 00 0015"SEAT Klub Srbija
Comment
-
-
...
Ne mogu ti reci da li oni pisu bajke, samo sam rekao kakav je bio dogovor izmedju policije i centara za motore i vozila. Da li se nesto u medjuvremenu promenilo ne znam. Ali znam da mi nikada, nikome nismo izdali atest za zatmnjena stakla. Jel neko nekad dobio taj atest za folije od neke zvanicne ustanove, AMSS, Masinski fakultet...? Ako jeste ili je cuo da jeste neka se javi pa da vidimo kako ide cela prica oko toga.SEAT Klub Srbija
Comment
-
-
Ja imam zatamnjena stakla na fiat stilu i mogu da vam kazem da za 2 registracije niko mi nista nije do sada rekao od strane pandura...znaci niti su mi pomenuli da to nevalja da nesme ili da je zakonom zabranjeno. A pritom zatamnjenja su mi na svim staklima sem soferke 80%.
a radili su mi neki momci sa novog beograda i rade dojaja nemam ni jedan mehuric!!
Comment
-
-
Ajde da malo oživim temu.
U servisu gde sam ja radio stakla su počeli da rade sa providnim folijama. Iako to u suštini i nije zatamnjivanje kažu da je efekat isti kao i sa zatamnjenim staklima, odnosno da blokiraju sunčeve zrake u istoj meri kao i zatamnjena stakla.
Je li imao neko nekakva iskustva sa ovim?
Meni nekako deluje da je to tačno s obzirom da postoje i providne naočare za sunce.
Comment
-
-
Vuche, prosrchuj malo po bazi foruma, pisao sam gde sam svojevremeno ugradio folije na 318i, i ko mi je izdao taj "atest", odnosno o kakvom se papiru zapravo radilo. Mislim da sam bar dva puta odgovarao na isto pitanje i pisao iste odgovore, pa da se ne ponavljam ponovo...
Comment
-
-
Odeš u institut Vinča i tamo uradiš ispitivanja i ako folija zadovoljava kriterijume o prozračnosti dobiješ ga...
Mada ga meni nikada nisu tražili a zaustavljali su me xxx-puta.Samo nemoj da preteruješ sa zatamnjenjem i nemoj šoferku da diraš i neće biti frke
Comment
-
-
Poshtovani.
Danas me je zaustavio jedan plavi i napisao mi je kaznu za zatamnjena stakla. Po njegovoj prichi smeju da se zatamne samo 3 stakla(po tome zatamnim shoferku i prednja dva i ok je) i 30%. Naravno nisam hteo da mu potpishem i kad sam rekao da imam primedbu zaokruzhio je da nemam,a ja sam mu rekao da imam. Interesuje me kad je donet novi zakon o bezbednosti u saobratjaju i kako da se postavim na sudu kad me budu zvali?
Da dodam, atest iz vinche nemam, a stakla sam zatamnjivao u black glas-u i dao sam mu papir koji su mi dali sa datumom ugradnje i pechatom.
Unapred zahvalan.q;o)
Comment
-
Comment