Folije za zatamnjivanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Originally posted by Darkopop
    Kojim chlanom, stavom i tachkom u tom zakonu?
    Mnogo me pitas... Dao je neko svojevremeno c/p ovde na forumu za to, ali je to bilo toliko davno...

Imaju te "providne" folije koji sprecavaju UV zracenje, uopste nije losa stvar, jer stiti, a ne drndaju te panduri.

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

Ja sam mislio da stakla na novijim vozilima vec imaju UV zastitu,gresim?
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

E sad zavisi zasto stavljas folije da li zbog uv zastite(mene licno boli qrac za zastitu ali posto je ima u ponudi onda sto da ne ) ili zbog malo ovo-ono budzing smyling....
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Darkopop
          CBC Senator
          • 17.09.2008
          • 213
          • Stara Pazova

Dragi moji ja sam se raspitivao i goooglao i saznao sam sledetje.

- Napisana mi je kazna po chlanu 229 stav 1 tachka 34. Za one koji nisu prochitali zakon (ja jesam taj deo) to se odnosi na neispravne uredjaje. A u nastavku su ti uredjaji definisani. Volan, trap i gume, ali se folije i stakla nigde ne pominju tako da je kazna veliki 8===B.

- U zakonu nigde nije specifirano da nesmeju folije da se lepe, ali nigde nepishe ni da smeju pa ljudi (chitaj panduri) mogu svakako da ga tumache.

- U skorom futuru tje se doneti neka uredba kojom tje OVLASHTJENI servisi dobiti licencu i atest, pa tje svako ko ugradi folije motji da ode u neki zavod koji poseduje aparat za merenje zatamnjenosti stakla i propusnost UV zrachenja i izvadi atest za folije montirane na autu. Ukoliko ste sami montirali folija sa Budze onda neznam kakav je postupak.

- Ukoliko nekom budu pisali kaznu za zatamnjena stakla nikako nemojte potpisivati "zapisnik" jer se u tom sluchaju slazhete sa onim shto je ovlashtjeno lice (opet chitaj pandur) nashkrabao. Samim tim oni se netje usuditi da vam to poshalju na kutjnu adresu.

Ove informacije su proverene(ALI postoji mogutjnost nekoh greshaka).
          q;o)

Comment

• kalibaR
            Moderator
            • 03.04.2006
            • 352
            • Beograd
            • AE86 rolle, Eclipse 1G

Ništa se ti ne sekiraj, dobićes čestitku sigurno
            Traži suočenje sa pandurom, spomeni taj član, reci sudiji da te je drndao za stakla, a pisao to,...
            obaveštavaj šta se dešava

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

Obavestavaj nas, obavezno
              Power of dreams !!!

Comment

• Darkopop
                CBC Senator
                • 17.09.2008
                • 213
                • Stara Pazova

Svakako, to nam je svima obaveza.
                Nije se josh rodio pandur koji tje me zaje*ati.
                q;o)

Comment

• Keketarac
                  CBC Senator XXL
                  • 01.09.2007
                  • 588
                  • Novi Sad
                  • Seat Ibiza 1.2 TSI

Originally posted by Keketarac
                  Danas na tehnickom :sipuga

Stigao neki papir iz MUP da vozila sa nefabricki zatamnjenim staklima koja nemaju homologaciju (ono E na staklu) ili atest na foliju i ugradnju, ne mogu da prodju tehnicki pregled.

Obisao sam nekoliko tehnickih pregleda u NS, i svi su me vratili odmah sa vrata, i na kraju sam kod druga zavrsio posao ali sam ostao duzan da mu u ponedeljak odnesem fotokopiju atesta, posto mi je lik koji je ugradjivao folije (u pitanju su Llumar) uzeo podatke i rekao da ce u ponedeljak biti gotov papir.

Da li neko zna o cemu se radi? Sta je to novo u zakonu, a nije ga bilo do sada? 3 godine se vozim ovako i niko ni rec nije rekao, pa sam malo zatecen.....Da li da spremam spahtlu za struganje ili da se opustim?

A na sajtu AMSS sam video da u CG nisu dozvoljena ama bas nikakva zatamnjenja i da ce sva takva vozila odmah biti iskljucena iz saobracaja i da ce im se oduzeti tablice!

Comment

• Darkopop
                    CBC Senator
                    • 17.09.2008
                    • 213
                    • Stara Pazova

Jesu li ti oni pokazali taj papir?
                    Sutra tju itji kod predsednika AMSS-a u pazovi pa tju prichati sa njim o tom papiru, ako uopshte i postoji.
                    q;o)

Comment

• Keketarac
                      CBC Senator XXL
                      • 01.09.2007
                      • 588
                      • Novi Sad
                      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Video sam papir i drzao ga u rukama.
                      Dopis iz SUP-a svim preduzecima koja obavljaju tehnicke preglede, sa sve pecatom i potpisom.
                      Ako sam dobro protumacio papir, cak i vozila nekih firmi (Coca Cola i slicno) koje imaju reklamne folije u boji preko stakala i limarije ne mogu da se registruju.
                      Sve u svemu, izgleda nam dolaze crni dani i skidanje folija.

Comment

• Markoni147
                        CBC Senator XXL
                        • 18.09.2007
                        • 537
                        • Beograd, Zvezdara
                        • SEAT Altea XL 1.9 TDI

S' obzirom da postoji sema da se tehnicki uradi i bez vozila, verujem da i ovo nece biti problem...
                        SEAT Klub Srbija

Comment

• Tihomirce
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2008
                          • 443
                          • Arandjelovac

A ako te zaustavi neki sa kojim nema dogovora ,
                          pa jos posalje na vanredni tehnicki ,
                          sta onda raditi

Comment

• Darkopop
                            CBC Senator
                            • 17.09.2008
                            • 213
                            • Stara Pazova

Originally posted by Keketarac
                            Ako sam dobro protumacio papir, cak i vozila nekih firmi (Coca Cola i slicno) koje imaju reklamne folije u boji preko stakala i limarije ne mogu da se registruju.
                            Prijatelju ovo si lupio da se tako izrazim i to mnogo. Ja imam privatnu firmu sa reklamom preko lima i stakla (0% providna) i prolazim tehnichki jer je to auto registrovan na firmu i onda mogu da furam reklamu. Da li pishe kojim zakonom je to zabranjeno?
                            Svi prichate da se neshto zabranjuje, a niste ni pregledali zakon.
                            "Rekao mi komshija Mika, pa tju i ja njemu da verujem." zbog toga panduri i deru narod jer su videli da ih se plashimo pa onda udri po dzhepu.
                            NA TEHNICHKOM PREGLEDU SE PREGLEDAJU TRAP, KOCHNICE, SVETLOSNE GRUPE I UPRAVLJANJE I NISHTA VISHE. Ako tje neko iz bilo koje kutje da dokazhe instrumentom, a ne vizualno da imam folije ja tju gazdi da :sipuga.

Josh jedna stvar. Poznajem zhenu u SUP-u koja radi na registraciji vozila. Kad sam doshao kod nje da vidim da li je legalno dobio sam odgovor:
                            "Da je specificirano zakonom u saobratjajnoj bi bilo mesto gde bi se upisao taj podatak i overio kod nadlezhnih organa."
                            q;o)

Comment

• Darkopop
                              CBC Senator
                              • 17.09.2008
                              • 213
                              • Stara Pazova

Originally posted by Tihomirce
                              A ako te zaustavi neki sa kojim nema dogovora ,
                              pa jos posalje na vanredni tehnicki ,
                              sta onda raditi
                              Mogu da te poshalju na tehnichki jer mu se hotje. Jer je pao na kladzhi. Jer pada kisha. . .

Kao shto je rekao Markoni147. Ja sam video kako je lik registrovao kola sa sechenim brojevima. I vozio ga je 5 godina i nikad nije oterao kola na tehnichki vetj je davao prijatelju papire i ovaj mu odradi tehnichki.
                              q;o)

Comment

• Keketarac
                                CBC Senator XXL
                                • 01.09.2007
                                • 588
                                • Novi Sad
                                • Seat Ibiza 1.2 TSI

Prijatelju ovo si lupio da se tako izrazim i to mnogo.
                                Ovako mozes da razgovaras sa zaposlenima u svojoj firmi, a ovde se potrudi da bar delujes kulturno. Ako se ne slazes sa necijim misljenjem, nemas pravo da se tako ponasas. Nisam komsija Mika, niti ga poznajem, kazem sta sam video. Privatniku koji drzi tehnicki pregled je u interesu da sto vise ljudi prodje kod njega i da to lepo naplati. Ocito postoji nesto zbog cega se boje.

Svaka promena sklopova/delova/uredjaja itd. na vozilu u odnosu na fabricko stanje vozila za koju vlasnik nema homologaciju (atest) znaci da dok se ne dokaze suprotno, vozilo nije za javni saobracaj. Ali u zemlji Srbiji sve mora naopako. ukljucujuci i tehnicki pregled bez prisutnog vozila, i registrovanje vozila sa secenim brojevima. Ovakve preporuke treba zabraniti.

Ako tje neko iz bilo koje kutje da dokazhe instrumentom, a ne vizualno da imam folije ja tju gazdi da
                                po ovoj logici, svi koji ugrade gas ne treba da ga atestiraju, zato sto neko uredjajem, a ne vizuelno, treba da dokaze da imaju uredjaj za pogon na TNG?

Cinjenica je da folije u manjem ili vecem stepenu smanjuju providnost stakala. Do sada (bar kod nas) nije definisano koja je minimalna svetlosna propustljivost stakala koja ne bi ugrozila odvijanje saobracaja.

Inace, u saobracajnoj postoji mesto gde se upisuju naknadne modifikacije vozila sto overava nadlezni organ

Comment

Working...
                                X