Folije za zatamnjivanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Tihomirce
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2008
    • 443
    • Arandjelovac

@Darkopop
    tvoj auto se vodi na firmu kao putnicki ili teretni ?
    Ako se vodi kao teretni onda nemas problema ,
    a bijo sam prisutan kada je covek na tehnickom pregledu strugao foliju sa staklica ,
    kod nas sve moze i sve nemoze , sve zavisi kako je ko raspolozen
    Znam i ja mnoge ljude koji nisu izvrsili atest plinskog uredjaja ,
    pa tako registruju preko veze ali to neznaci da ce doveka tako biti .

Comment

• Keketarac
      CBC Senator XXL
      • 01.09.2007
      • 588
      • Novi Sad
      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Re: Folije za zatamnjivanje

Da li je neko do sada od svojih poznanika dobio na uvid cuveni papir kojim se zabranjuju folije?

Comment

• little
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 912
        • BGD
        • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Ne zabranjuju se folije, vec stakla koja ugadnjom folija gube homologaciju
        "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Little, znam da si negde napisala oko tog zakona ali nemam vremena da tražim, ako te ne mrzi baci ovde kopipaste pa da zatvorimo ovu i ovakve teme zauvek. Bar dok se zakon ne promeni.

Zakon je toliko obiman da nema šanse da se uhvatite jednog člana koji vam odgovara, postoji mnogo drugih pod koje ovakav slučaj može da se podvede i sve pada u vodu, počev od toga da ste preradili auto i da nemate atest za to.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• p0peye
            CBC Član
            • 27.10.2006
            • 73
            • BG, SER
            • Lada 110

TERMO izolacija - folije za stakla - prozore na kolima

Zdravo svima,
            pošto vidim da je tema malo "zamrla" u poslednje vreme (svih par koje sam uspeo da izguglam na formu) - evo da malo osvežimo... Umalo da počnem novu - jer je u suštini isto to - ali ipak malo drugačije...
            Obaveštenje nervoznima i onima u žurbi: čitajte samo plavi text
            - ostalo je opšino ćaskanje...
            Naravno - nisam 'teo da popasem disciplinsku, pa evo postujem ovde, mada sam više podataka našao na "prekršaj - folije na staklima" (ode čovek u off dok kažeš "keks" - a i moderatori su samo ljudi, pa... )

Dakle:

Počeo sam da razmišljam o folijama za stakla kada je bebac na direktorskom mestu (doduše u svom car-seat-u) počeo da se buni i mršti na Sunce... Nema smisla da maltretiram dete, pogotovo kada zvezda upeče, putujemo negde dalje, a one zavesice koje se vakumom kače na prozore nisu ni za... klinac. Pošto auto ne ide pravolinijski (teško izvodljivo po krivinama) - morao bi neko non-stop da pomera vakuume i update-uje položaj zavesice...
            I tako sam počeo da razmišljam o alternativnim metodama zaštite od Sunca...
            Sad - dooooooosta vremena sam proveo njuškajući po forumima i već su podaci počeli da se mešaju u glavi, pa rek'o da skratimo muku:

Hoću da zatamnim stakla - u stvari ne - hoću da sprečim toplotu da ulazi u kola koliko je to moguće. Znam i ja da je naj efikasniji način da parkiram auto u garažu, i biće ladovina - ali treba mi nešto efikasno i za put.
            Evo šta sam pokupio sa foruma:
            Llumar
            Sun... nešto
            SILHOUETTE
            i, (moj favorit):
            BRUXAFOL

Elem, na stranu što se više pouzdam u nemačku tehnologiju i kvalitet nego u američki ('ebi ga, kada nisam čuo da Japanci prave termo folije ), nego mi je pažnju privukla sledeća opcija:

Ultra Performance
            maximum effect
            ULTRA-PERFORMANCE Bruxsafol opens the first totally new application areas. Especially for customers that were previously not thought auto glass slides, this material is the ideal sunscreen solution - because this film is ULTRAHELL (without appreciable loss of light) and therefore almost invisible! Our ULTRA-PERFORMANCE-car filter glass slides up to 89% of the heating responsible for the radiation energy and about 99% of harmful ultra-violet spectrum of the incident sunlight.

Ultra-Performance - The ultimate film!

* Lifetime color
            * Excellent heat protection
            * Nevertheless, virtually invisible
            * New NANO-TECHNOLOGY
            * Completely metal-free
            * Splitter binding in case of accidents
            * Ideal for sunroofs in vehicles

Art. Nr. Item Description visible Light transmittance
            30700075 Ultra Performance 75 76,00 %

Pa me zanima ima li neko ikakvu informaciju više o ovom modelu? Jel' neko već prob'o? Valja li čemu? Može li da zameni klimu ?
            Sad, ako sam rekao da mi je bitna termo zaštita - onda je verovatno prethodno boldovana rečenica bila presudna da ... počnem da razmišljam o ovoj foliji (par desetina € više nego za ostale nije problem, ali ako bude osetno - nema se...) - pri tom napominjem da sam svestan da su reklame čudo, i da "up to" daje mnooooogo lufta za malverzacije, ali šta ću kada sam naivan
            Pored toga, stopa propusnosti svetlosti je 76%, a pročešljavši uzduž i popreko sve teme vezane za folije, najrigirizniji potreban stepen propusnosti na koji sam naišao je bio (pričali su o zatamnjenju) 30% nazad i 25% napred - što će reći da još uvek imam onaj 1% fore - za slučaj da je majstor u vinči popio koje pivce više taj dan. Naravno - o tom' ako i kad bude potrebno.
            Druga bitna informacija koju sam usvojio sa foruma je da panduri neće (da probaju) da d*kaju ako nije osetno zatamnjen auto. Da ne ulazimo opet u diskusiju smeju li i kako će da odrede, imam utisak da ove folije neće predstavljati "trn u oku" našim čuvarima reda...
            A i ako me budu smarali - uvek mogu da kažem "rekli mi na CBC-u da može"

Fala svima unapred na odgovoru,
            pozdrav,
            p0peye

p.s. - pročešljao sam i ostale teme: "Gde u Beogradu zatamniti stakla?", "folije za zatamnjivanje stakala"... ali se reših da postujem upravo ovde...
            ++Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window++

Comment

Working...
            X