Alufelne

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Deki
    CBC Senator XXL
    • 18.02.2005
    • 307
    • Beograd

Ako su fabricke 185/60/14 preporucene zamene su:

195/50/15
    195/45/16
    205/40/17

Ako su fabricke 185/65/14 preporucene zamene su:

195/55/15
    195/50/16
    205/50/16
    215/40/17

PS boldirane spadaju u jeftinije

Comment

• zec
      CBC Senator XXL
      • 05.01.2005
      • 450
      • bgd

Da li neko zna koliki je ET za zastavina vozila tipa 101, 128, jugo 55?
      Kod njih je 4x98 i otvor 57(ili 58).
      "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

Evo nekoliko linkova na kojima mozete videti kako vam stoje neke alufelne...skoro svi modeli kola u felni su aktuelni...mozete spustati i dizati kola,ima raznih zezancija...

Molydon webshop | auto dijelovi | gume | auto dodatna oprema |Alu felge Pogledaj ponudu auto dijelova .

www.wolfrace.com

--------------------------------------------------------------
        Prvi link je na francuskom,ali evo i uputstva za njega...

Odete na site : http://www.simulcar.net/index.php

- Zatim na "Pas Encore Membre"
        - Ispunite formu po stavkama

* Ime
        * Prezime
        * Postanski broj
        * Grad
        * Drzava
        * Regija
        * User name
        * Password

(ovde se izlupetajte nevidjeno - najbitniji je mail, user name i password)

- Dobicete mail sa registracijom.
        - U mailu postoji link za aktivaciju vaseg naloga. Idite na link.
        - Vratite se na index stranu simulcar.net i sledite link Simulateur De Jantes

Za dalje mislim da ce biti lako...
        Power of dreams !!!

Comment

• panther
          CBC Član
          • 06.04.2005
          • 44
          • Beograd-Vracar

Da li na felnu od 6j mogu da stavim 165 gumu? HVALA I POZDRAV!!!!!!!!!!!!!

Comment

• ibiza
            CBC Senator XXL
            • 16.03.2005
            • 304
            • Beograd
            • Renault clio sport 172

Mozesh.

Comment

• HotDog
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 965
              • BSG 75 (011)

@Honda care, ekstra ti je ovaj francuski link za dokolicu, uzmem tako i mashtam...

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

Power of dreams !!!

Comment

• g60
                  CBC Senator XXL
                  • 20.10.2006
                  • 1011
                  • Vrachar je majka ;)

distanceri

A zna li neko gde mogu da se nabave jeftini distanceri ili gde se prave u maloj privredi? U pitanju je 4x100mm.
                  Hvala.

Comment

• GTI 16V
                    CBC Senator
                    • 04.02.2005
                    • 236
                    • Beograd

Jer moze neko da mi pomogne:

Trenutno imam BBS alu felne na Golf-u Mk2, promer rupa je 4x100, ali sta je najbitnije; na toj felni od 6,5J i ET33 lezi guma 195/50/15 i kachi mi

DA LI JE MOGUCE(posto hocu da uzmem nove 15"):

Na novu felnu 15", sa ET-om 36 i 7J sirinom felne, na koju cu namontirati moje(*citaj nove) gume 195/50/15 da mi auto ne kachi???

195/50/15 & ET 33 & 6,5J : 195/50/15 & ET 36 & 7J

Znachi,samo mi je bitno da li ce kachiti, posto znam da 195 sirina gume moze na 7J, nego me interesuje,da li ce me onih 3mm (ET36 - ET33 = 3mm) "spasiti" kachenja???

Unapred hvala!!!

Comment

• Hypersonic
                      CBC Veteran
                      • 29.07.2006
                      • 116
                      • state of Medak, BGD

Pobrkao si malo pricu, tih 3mm ti ide unutra. A zaboravljas da ti je nova felna za pola inca sira od stare, to znaci 12mm, drugim recima, ET je veci za 3mm, ali kad na to dodas ovih 12, nova flena ce ti ulaziti unutra za 15 mm, tako da ce ti sigurno kaciti. Bolje trazi felne sa manjim offsetom, mozda cak i negativnim
                      Samo jedna ispravka, ovo gore sve vazi pod uslovom da si mislio da ti kaci guma po koshu (ja posao od te logike jer je takav slucaj bio kod mene ). I nisi naznacio da li ti kace prednje ili zadnje gume. Ajde dodaj te podatke pa da rezimiramo pricu.
                      Stercus accidit

Comment

• GTI 16V
                        CBC Senator
                        • 04.02.2005
                        • 236
                        • Beograd

Auto je bio spusten, pa sam ga podigao (na normalu) tako sto sam zamenio opruge(ne zato sto su moje otisle,naprotiv, one su bile dobre, ali auto je bio extremno spusten).

Pre nego sto sam zamenio opruge, kachio je i na najmanju rupu ili ulegnuce na putu...

E,da, zaboravio sam da kazem da mi kachi samo pozadi, i to od one plastike rubova (koje su inache kod GTI-a & G60 "dublje").

Znachi, i sada mi kachi (naravno, mnogo manje nego pre), i to uglavnom kada naidjem na neko zesce ulegnuce i kada ima vise od 2-oje ljudi u kolima...

Hypersonic, ne razumem se bas extra u gume, felne i promere(IZVINI ako greshim), ali mislim da si pogreshio i "pobrkao neke lonchice" sto se tice tih 12+3=15mm???

Znate sta me josh interesuje, gde "odlazi" tih dodatnih 0.5 J (7J-6,5J=0,5J), na unutrashnju stranu kosha,tj. ka shasiji ili ka spoljnoj strani, tj. plastichnom rubu???

Comment

• mirko
                          CBC Senator
                          • 18.05.2006
                          • 202
                          • Prokuplje

Pa tih 3mm Et-a ti ide ka unutra ali tih 0,5j ili ti 12ak mm sa deli na pola jer ti se ET računa od polovine širine felne(ose) pa ti pola ide na jednu a pola na drugu stranu.
                          Znači 12/2=6mm
                          Spolja 6mm-3mm(ET)=3mm
                          Unutra 6mm+3mm(ET)=9mm
                          To bi značilo da će ti ova druga kombinacija biti šira za 3 mm spolja i 9 mm unutra
                          ja bar tako mislim da jeste što znači da će ti opet kačiti
                          'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• Hypersonic
                            CBC Veteran
                            • 29.07.2006
                            • 116
                            • state of Medak, BGD

Upravu si, zeznuo sam se, racunao sam tih pola incha na jednu stranu, a ne samo polovinu. Mirko je napravio pravu racunicu, znaci ne ulazi felna 15 mm unutra, vec 12 mm, sto je opet mnogo, drugim recima kacice. I onda da ponovim trazi felne sa manjim ofsetom.
                            Stercus accidit

Comment

• mirko
                              CBC Senator
                              • 18.05.2006
                              • 202
                              • Prokuplje

hyper, dečko kaže da mu kači o rubove a sa manjim ET felna će mu ići još viša spolja treba mu veči ET de bi felna ušla unutra (pogledaj sliku na prvoj strani).
                              Na 6,5J mislim da bi taj ET36 završio posao ali on uzima širu felnu
                              Mislim da bi na 7J trebao ET 40 ili 42 da nebi kačilo spolja ali onda je pitanje šta bi bilo unutra.

Ajde ako neko ima neka baci ovde link znam da ima negde tabela sa rasponima rupa i ET-ovima za sva vozila al sad ne mogu da je nađen pa da se ubijem

Imam neku kombinaciju sa vladom 16v za neke njegove felne one su 7J a ET je 20. Sad me kopka da li će to da mi kači stavljam ih na tipa. Pozadi ima mesta ali se plašim za napred. Prema nekim mojim proračunima treba mi oko 7 cm od glavčine do ruba a sa gumom i 8 da ne bi kačilo. Neznam da li sam ja to dobro izračunao

7J=7*2,54cm=17.78cm širina felne
                              17,78/2=8.89cm polovina širine felne odakle se meri ET
                              88.9mm-20mmET=68.9mm je felna izbačena u odnosu na glavčinu
                              'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

Working...
                              X