Alufelne

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Roletna
    CBC Početnik
    • 25.02.2009
    • 4
    • Novi Sad

Re: Alufelne

Originally posted by Miuca
    Pozdrav ljudi.

Drugar mi nudi alu felne 14" sa Honde Civic (6J, ET38, 4x100). Zanima me da li one mogu da se stavljaju na Bravo?

Trenutno imam cetiri skoro nove gume 185/60/14 na fabrickim felnama, zanima me da li i njih mogu da pakujem na ove felne?
    bravo (fiat) ti koristi 4x98mm tako da u sustini to nije to.
    e sad postoje tu neki konusni srafovi da se to stavi, ali sve u svemu to je karabudzenje.
    ili da ti neko napravi one, valjda se distanceri zovu(stavi se na 4x98 a na sebi ima rupe 4x100), pa da ipak dobijes 4x100 rupe na autu s tim i onda stavis. ET ti je na gornjoj granici ali prihvatljiv. e sad to bi ti takodje pomerilo tocak ka spolja (za debljinu tog distancera) pa postoji i mogucnost da ti tocak ocese unutra kad skreces.
    sto se tice guma, da, mozes lepo da ih stavis na te felne. moje su 7 sirine a ista guma stoji (samo sam ja 15 coli al to nema veze).
    eto toliko od mene, neka zapravo kaze neko ko ima iskustva za ovo sa budzenjem 4x98/4x100

Comment

• Miuca
      CBC Član
      • 08.04.2008
      • 33
      • Pancevo

Hvala ! To mi je bilo primarno da saznam, da to nije to. Nisu toliko dobre da bih se zezao oko budzenja. Trazim dalje.

Comment

• Roletna
        CBC Početnik
        • 25.02.2009
        • 4
        • Novi Sad

tacno tako. trazi dalje, a imas za fijata velik izbor polovnih felni po netu. znaci da ti budu 4x98, da je ET od 35 do 38 i felna da bude do 7 sirine.

p.s. mozes potraziti i na lada fan club sajtu,to su budzitelji lada, a lade koriste isto fijatov 4x98. takodje i na yugo fan clubu, isto 4x98.
        http://www.lada-klub.com i http://www.yugofanclub.com/forum

Comment

• Todor-TNT
          CBC Član
          • 01.02.2009
          • 91
          • Beograd,Zvezdara

Mene zanima nesto obrnuto... Da li 4x98 (sa Yuga) mogu da idu na 4x100 (Ibiza)??? I koliko bi to bilo dobro ako bi uspelo,mislim,da li bi mi otpao tocak ili tako nesto..?
          :twisted: ...SEAT IBIZA DRIVER... :twisted:

Comment

• Dexxter
            CBC Senator
            • 26.11.2007
            • 224
            • Svilajnac

Da li neko zna koji je raspon rupa na Chevrolet Captivi i koji je ET? Trazio sam po netu ali nisam uspeo da pronadjem.
            Work to ride - Ride to work

Comment

• Raverick
              CBC Član
              • 02.07.2008
              • 21
              • Cuk.Padina-Mladenovac

Momci,ovako,treba mi pomoc...Imam renault clio 2,2003god. 1.2 8v...na njemu su fabricke 165/70 r 14...Nasao sam felne,koje su nekad bile na nekom vw-u...centralne otvore cu morati da prosirim,posto ne pase na clija...(uza je) njene dimenzije(alu-felni) su 15'' 7j et 25...Recite mi sta da radim..?da se zezam sa alu-felnama(prosirivanje centralnog otvora,stavljanje distancera,mozda cak i brezona ili?
              Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

The world is yours if you can handle..

Comment

• Mihajlo_J
                CBC Član
                • 28.05.2009
                • 63
                • Beograd/Mirijevo

Imam i ja pitanje.
                Imam 106icu i na njoj fabricke felne sa 3 rupe. Kada bih menjao felne morao bih naci takodje neke sa 3 rupe, sto malo teze ide. Pa me interesuje kako resiti problem. Trebam staviti druge diskove sa vise rupa ili sta? Ne razumem se bas mnogo.

A evo i jedan koristan link u vezi sa temom, ako vec nije bio

"Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• Shuster
                  CBC Početnik
                  • 03.10.2009
                  • 1
                  • Beograd

Pozdrav svima. Zna li neko koje alu felne idu na Twinga iz 2001 ???

Comment

• BOSS
                    CBC Član
                    • 09.11.2007
                    • 45
                    • Paraćin

Ko želi da menja felne i gume može prvo da ih proba ovde tj. da uporedi sa starim.

Neznam da li je neko postavljao ovo dosad ?

Comment

• bosko73
                      CBC Član
                      • 27.10.2009
                      • 21
                      • Beograd

Imam malu nedoumicu...Sutra treba da idem kod jednog lika da pogledam neke alu felne, pa mozda na kraju, ako mi odgovaraju, da ih i pazarim
                      E sad, problem je u sledecem... Ja vozim Lagunu 2 benzinac, sa 1,6 motorom i na njoj su fabricke celicne felne od 15 cola..mislim da su 6,5 J i raspon 5x108 mm. Na netu sam isceprkao da mi je precnik srednje rupe 65,1 mm (mogao sam vala i sam da izmerim, ali me mrzelo da sidjem do garaze ) ET bi trebao da mi bude 35. Te podatke sam nasao na nekom CRO sajtu i provalio sam da srednja rupa nije na svim Lagunama ista, tj. ajd da skratim, kod slabijih modela sa manjim felnama fabrickim kao ja sto imam npr. srednja rupa je 65, a kod jacih je 60,1 mm. Ne znam sta su hteli ovi u Renou sa tom zbrkom da postignu, ali uspeli su
                      Ja kod ovog coveka sutra, gledam alu felne(fabricke) od Volvo-a( starije serije tipa 740, 760 itd.) koje su 15"-ce i dobro su ocuvane, a cak im ni dizajn nije tolko los s obzirom na godiste Nisam siguran koliko su J, ali mislim da su 6 recimo.
                      Na netu sam isceprkao da su i one 5 x108. srednja rupa 65,1 mm
                      Problem je naravno u ET broju, koji je kod ovih Volvo felni najverovatnije 20 ili 22. Koliko se razumem, sa tim manjim ET brojem ce felne malo da mi vise izadju ka spolja? (to cak i nije lose ),a da li je bezbedno?
                      Sta da radim ljudi? Da li da ih gledam uopste zbog ovog ET-a njihovog? Cena je povoljna naravno zbog starosti i slabe potraznje ovakvih felni. Evo i slicice felne..
                      Pomagajte...pozzz

Comment

• -Vedran-
                        CBC Senator XXL
                        • 03.10.2004
                        • 3255
                        • Beograd

Felne su bzw...i ne znam bas kako bi isle na tvoj auto...To sa jotima i ET-om nikad ne mozes znati dok ne montiras na auto. Onda ces videti jel ti se svidja ili ne i kako mu stoje konkretno te felne. Odakle ti da je ET tih felni 20? Vecinom fabricke felne imaju veliki ET.
                        Power of dreams !!!

Comment

• Puzo81
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2009
                          • 687
                          • Novi Sad/Prijepolje

Ako moze pomoc Fabricki je 165/70 R13 felna 5.5 J ET 49

Da li ce kaciti 185/50 R14 6,5J ET35?

Na konfiguratoru sam nasao da je razlka -20mm tj 3.7%

ET je manji 14mm i bice izbacenija,to razumem ali felna je sira za jedan J (valjda 25.4mm pa me to buni

Hvala

Comment

• banej
                            CBC Početnik
                            • 25.12.2009
                            • 7
                            • BG

Da li neko zna koje su felne u pitanju ?

Comment

• mikonos
                              CBC Član
                              • 29.04.2010
                              • 69
                              • Sombor

Da li neko zna koliki ET imaju alu felne 14ke od Pezoa 306? Kupio bih sa 306 za 206 ali ne znam da li odgovara ET. Na mojim celicnim je ET 34. Na nekom sajtu sam nasao da 306 ima od 22-25mm. Da li neko zna pouzdano koji ET imaju ove sa 306-ice? Тo su felne kao na slici.
                              Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• mikonos
                                CBC Član
                                • 29.04.2010
                                • 69
                                • Sombor

Jos vise me interesuje od prethodnog posta da li mogu da idu na te felne moji srafovi sa celicnih felni? Interesujeme da li je duzina ista ili treba duzi sraf? Sto se tice estetike ako odgovaraju moji srafovi po duzini da li bi estetski bili ruzni posto su ovi za alu felne niklovani?
                                Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

Working...
                                X