VW Käfer mit Porsche motor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

HEMI, mislim da nije ta, ova je vise limun zuta, ima te felne i porscheove kocnice, trepne nema ni niklovane pragove i retrovizore . Motor je pravi porscheov sta su vec stavljali od tih vecih kubikaza, jednom sam se potegao motorom sa njim i ide ozbiljno, a nema dileme da je porscheov motor unutra po svom prepoznatljivom zvuku.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• skaarj
      CBC Veteran
      • 25.03.2005
      • 176
      • Novi Sad

Sto kaze M i meni se cini da to nije ta buba (mada ko zna mnogo je vremena proslo). Ona koju sam ja video nije imala niklovane trepne ni retrovizore, farovi su bili normalni i nije imala bull bar. Sto kaze HEMI ova je imala taj German look. Ne bi ni skontao da je posebna da nije imala porseove felne i kociona klesta.
      *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• Igor
        CBC Senator XXL
        • 30.12.2004
        • 394
        • DORCOL REPUBLIKA

To je Boletova buba... a cale se zove Goran... kucni prijatelji... auto stoji kod resavske stalno jer zive tamo a ponekada i u 29. novembra i skadarlije... auto je ekstra... videcu da slikam pa da vam postavim... ako nije prodata ili tako nesto posto ga dugo nisam video...
        Saab 900 SE Cabrio 2.0 Turbo - B204L
        Saab 900 SE 2.x Turbo - B236R

Comment

• HEMI 426
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2005
          • 1833
          • Novi Sad -United States of Liman

jedno pitanje: koji porscheovi motori mogu a koji ne mogu u bubu sraf na sraf. 2.0-2.2-2.4-2.7-3.0-3.2-3.6...?

Comment

• bili
            CBC Senator
            • 13.11.2007
            • 208
            • NS

Svi četvorocilindrični.

2,4 sigurno, na netu sam našao i sa 2,7 motorom, ali ne znam kakav je to (4 ili 6 cilindara), inače idu i vazdušari iz VW Type2 (busevi) i Type4 (2,0 isti kao kod Porsche-a).

Na šestake zaboravi, može ali ogromne prepravke, a i cena prevelika.
            VW über alles.

Comment

• doc
              CBC Senator
              • 25.08.2006
              • 240
              • BGD/KG

Originally posted by Igor
              To je Boletova buba... a cale se zove Goran... kucni prijatelji... auto stoji kod resavske stalno jer zive tamo a ponekada i u 29. novembra i skadarlije... auto je ekstra... videcu da slikam pa da vam postavim... ako nije prodata ili tako nesto posto ga dugo nisam video...
              mislim da je Bole ostavio auto na dorcolu, kod garaze...

nisam siguran da je ista radio na motoru, tj unutrabi trebalo da je bubin 1.6 malko preradjen (oko 100ks) ...
              Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• HEMI 426
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2005
                • 1833
                • Novi Sad -United States of Liman

Originally posted by bili
                Svi četvorocilindrični.

2,4 sigurno, na netu sam našao i sa 2,7 motorom, ali ne znam kakav je to (4 ili 6 cilindara), inače idu i vazdušari iz VW Type2 (busevi) i Type4 (2,0 isti kao kod Porsche-a).

Na šestake zaboravi, može ali ogromne prepravke, a i cena prevelika.

znaci samo 2.0 jer su 2.2, 2.4 i 2.7 vec sestocilidnricni...

E sad, na koje tacno prepravke mislis, da li je potrebno seci pod i zadnji pozarni lim da bi se smestio duzi motor, praviti drugacije nosace motora, nove brezone....? to i nije tako strasno jer je sigurno vec radjeno pa postoji poprilicna dokumentacija na sta obratiti paznju...

Comment

• bili
                  CBC Senator
                  • 13.11.2007
                  • 208
                  • NS

Taj 2,0 se može razbušiti na 2,4, koliko sam ja skapirao.

Pošto Buba ima šasiju, menjač i motor se kače na šasiju, ništa se ne pomera prema napred već prema nazad, pa onda šestak viri nazad što meni nije interesantno, onda ga zatvaraš izmišljajući svoj vezni lim i haubu, ili jednostavno ostaviš da viri iz karoserije. Meni ni jedno ni drugo nije interesantno zbog želje za klasičnim izgledom bube.

Prepravki ima i kod četvorocilindraša (zavisno od motora), nešto malo na limariji oko motora (nekad i nije potrebno) i oko hlađenja jer sistem hlađenja nije isti kod recimo Bube i Busa.

Generalno paše sve šraf na šraf, ali čim se budži mora nešto i da se doradi, prepravi,...

Inače u Bubu bez problema ide Alfin (ili Subaru) bokser samo se napravi reducir ploča, nešto kao na Jugu sa Pežoovim motorom. Ali ni ovo mi nije interesantno.

nisam siguran da je ista radio na motoru, tj unutrabi trebalo da je bubin 1.6 malko preradjen (oko 100ks)
                  Sasvim dovoljno za moje prohteve, 1,6 se razbuši na 2,0 dupli karburatori i to je već oko 100 KS
                  VW über alles.

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Jeste Hemi, to je ta Buba. Nema vise nje kod Skadarlije, decko vise ne dolazi (raskinuo sa komsinicom ), ali ne vidjam je ni kod Resavske. Vidjao sam je malo zapustenu, kao da dugo nije bila vozena do pre dve godine, a posle vise ne. Vidim jos njihovog Swifta.

Comment

Working...
                    X