volan za W124

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VladaR
    CBC Veteran
    • 28.01.2008
    • 134
    • Grocka

volan za W124

Trazim volan za w124. Neka pomoc?

imam ovo:

a svidja mi se nesto ovako:

Air bag nemam, pa bi mi dobro dosao volan kome je vec izleteo isti (jeftinija varijanta) - nosio bih ga na tapaciranje.
    Brzine su u H. - Ti ces da me ucis kako se vozi. - Sta si rek'o?? - Nista-nista, hvala cika-Momo. Vracam ga cim popravim moj auto.
  • Durango
    CBC Senator XXL
    • 01.02.2006
    • 590
    • Zemun, Srbija

Odlicno se uklapa ovaj volan od W210! Znam da volan sa airbag-om za W124 kao kod mene kosta oko 100 eura. Ovaj je sigurno mnogo skuplji, ali nadam se da Djux zna nekog ko radi sa polovnim delovima za W210 (obzirom da vozi taj model), pa mozda nadjes neki kome je bag izleteo. Ako ga budes tapacirao, obavezno da stavis ovaj metalni znak nekako. Bez njega bi volan bio kus.

Znas li mozda gde bih mogao da nadjem ove hromirane prstenove za satove i ove pedale? Znam da su originalne AMG jako skupe, ali mozda neka firma radi slicne. Tipa Momo, Sparco itd.
    MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• VladaR
      CBC Veteran
      • 28.01.2008
      • 134
      • Grocka

Originally posted by Durango
      Znas li mozda gde bih mogao da nadjem ove hromirane prstenove za satove i ove pedale? Znam da su originalne AMG jako skupe, ali mozda neka firma radi slicne. Tipa Momo, Sparco itd.
      Ako saznam -javljam.
      Brzine su u H. - Ti ces da me ucis kako se vozi. - Sta si rek'o?? - Nista-nista, hvala cika-Momo. Vracam ga cim popravim moj auto.

Comment

ovo ces tesko naci jeftino. ovo je od E klase w210 restajlinga (2000to i mladje)

Ja imam ovakav airbag sa prekidacima koji je izleteo, ostalo mi kad sam sredjivao airbagove na jednom autu. Nemam ono glavno a to je obruc volana.

Imam jedan sportski volan (oni donji paoci na 10cm razmaka) kozni sa airbagom iz kupea CE220 1995 (kao kod mog na slikama samo bez one koze u 4 boje) ali nemam ni airbag ni lim od airbaga samo mi je ostao ispucan onaj prednji gumeni poklopac na kom pise SRS airbag. Ako naletim na airbag pa cu ga kompletirati za neki buduci MB jer su ti sportski dosta retki, cak i kod modela SL. O w124 i w201 da ne pricamo...

U principu deluje kompletan, ali moze samo da sluzi za ukras na polici

Comment

Originally posted by Durango
          Hromirane prstenove najboljeg moguceg kvaliteta od frezovanog aluminijuma proizvodi firma www.armaturenringe.de i najveca fora

salju obicnom postom u Srbiju. Jeste da je isporuka od 21 do 30 dana ali vredi svaki cent. Meni je stiglo i presrecan sam. To su mi sad novi nisam jos slikao za galeriju. Mozete platiti karticom na sajtu cena je 37 eura, naravno nisu isti za 126, 129, 124 i 190 izaberite svoj model

Takodje rade najkvalitetnije moguce avantgarde maske za sve modele. Kvalitet vrhunski ni blizu kao ovi turski, kineski sa ebaya i slicno.

AMG aluminijumske pedale verovali ili ne su originalne kod zastupnika (Nis, Novi Sad, Novi Beograd) oko 2000 dinara (ispod 25 eura) sto je po meni DZABE. Ukoliko nemaju odmah na stanju, stize za 5 dana iz Nemacke

Postoje varijante i za manuelne i za automatike i sve pase direktno, one su sa donje strane gumene kao i ove obicne fabricke samo se navuku na pedalu. Jedino se pedala gasa mora minimalno prepraviti (suziti) ona stara plastika ali to je 15 min posla

Evo brojeva delova i orijentacionih cena. Slike imate u mojoj galeriji

Manuelni:

Pedala kvacila: A 170 290 02 82 cena oko 428 dinara

Pedala kocnice: A 170 290 00 82 cena oko 482 dinara

Pedala gasa: A 170 300 00 04 cena oko 980 dinara

Automatik:

Pedala gasa isto kao gore

Pedala kocnice: A 170 290 01 82 cena oko 876 dinara

Kod ovih sto imaju noznu rucnu kocnicu onaj mali deo isto moze da se naruci za Teilenummer nisam siguran (treba proveriti sa ovima iz NBGD), trebao bi biti A 230 430 00 84 i kostati oko 489 dinara.

Comment

• Durango
            CBC Senator XXL
            • 01.02.2006
            • 590
            • Zemun, Srbija

Nisam ni sanjao da su pedale ovako jeftine. Sutra cu da zovem Mercedes na NBGD-u da vidim da li imaju.

Nije mi problem da sacekam prstenove, samo mi reci kojom karticom mogu da platim posto nisam bas upucen u to elektronsko bankarstvo.
            Da li ih je tesko montirati? Nadam se da ne moraju da se lepe i sl.
            MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• VladaR
              CBC Veteran
              • 28.01.2008
              • 134
              • Grocka

Ne zezaj. Pa sutra idem da kupim.

Comment

Originally posted by durango
                Nije mi problem da sacekam prstenove...
                Da li ih je tesko montirati? Nadam se da ne moraju da se lepe i sl. ?
                mozes i da lepis (pricamo o prstenovima), u kompletu dobijes tubu super lepka medjutim ja nisam uradio sa njim, vec sam stavio na tri mesta po 1cm dvostrano lepljive najtanje selotejp trake cisto iz predostroznosti.

Evo slika kako to izgleda ugradjeno nocu i danju:

Inace kazem CNC frezovanjem je uradjeno iz jednog komada aluminjuma ubacuju se bez skidanja stakla iznutra kroz one otvore na kant da prodju kroz otvor, pa se onda samo utisnu nazad na svoje mesto. Inace to su ubedljivo najkvalitetnije sto postoje. Pasu u delic milimetra i ne treba ih lepiti ni dodatno ucvrscivati.

Ako bi uzeli vecu kolicinu (10ak kom) gazda bi nam dao popust to je sigurno.

Narvno, postoje i kineske od hromirane plastike koje su tesko s...nje no comment za njih.

Jos par ideja za satove:

Sa LED diodama...
                ovo je mozda malo Sejo Kalac varijata ispadne da vlasnik pati za Golf 4kom

okvir od pravog zebrano drveta kao na konzoli + prstenovi

isecena pa zalepljena folija wood look, samo ovo moze samo kod C klase, E Klase, SL kabrija i novijih gde su satovi providni

Sto se tice AMG pedala:

U NBGD ne verujem da imaju na lageru takve stvari, ali nije problem da ti poruce. Mozda ako te ne znaju trazice ti avans, ja u NS sam domaci tako da mogu da narucim i telefonom. Ako ti bude trebala uplata za prstenove mogu ti to zavrsiti nije frka, imam nemacku VISU

Comment

• VladaR
                  CBC Veteran
                  • 28.01.2008
                  • 134
                  • Grocka

Imam i ja vezu u MB na N.Bgd. Hvala na ponudi.
                  Nego reci mi sta bih mogao da uradim za volan. Ovaj je shit samo tako.

Comment

Pa nadji isti ovakav kozni original od Sportline modelai to ce mu najlepse stajati, a nece ga useljaciti kao Sparco, MoMo & co...

...Jer to je MB nije ni BMW ni Alfa

Comment

• VladaR
                      CBC Veteran
                      • 28.01.2008
                      • 134
                      • Grocka

I taj mi je mnogo lepsi od onog. Ali gde ga naci?

Comment

Pa recimo dr.benz 063/190-2316, Marko Sabac 063/80-86-187 bi trebali da imaju, jer se bave time i imaju dosta toga.

Ako oni nemaju, onda probaj da zoves otpade sto se reklamiraju u oglasima ili ako imas nekog preko, mada su takve stvari preko i dan danas paprene nikako im ne pada cena zato je bolje traziti ovde

Comment

• Djux
                          CBC Veteran
                          • 10.08.2007
                          • 133
                          • Zemun

hmm kad smo vec kod ovakvih stvarcica...mene bi zanimama avangard maska za W210 redizajn. Nisam proveravao ovde koliko dodje...moram videti ali na e-bay ima ih dosta za 50-ak eur. Kakve li su ko zna Medjutim kad se na tih 50eur dodaju svi troskovi carina,transport,% za e-ducan mislim da ce iyaci skoro kao i orgigi da se poruci ovde. A sto je sigurno sigurno je.

Vlado gledao sam nesto za volan, tesko ces naci od W20 redizajn i uopste od nekog novijeg modela. Bez obzira sto im je airbag vec aktiviran. Sam obruc volana za sve nove je kao nov jako skup, tako da i ovi polovni ako jos neki imaju u serv. dodju puno. Imaju par havarisanih doduse koji im stoje tamo dosta dugo, to bi bilo ok da se pretapacira komplet, mozda samo ako su raspoleoyeni da skinu neki,ali nisam siguran da li su sva ta vozila njihova.
                          Uglavnom provericu pa ti javim sta imaju.

Inace pogledaces kod mene taj gore volan pa vidi kako lezi u ruci, osetno je manjeg prescnika od tvog sto ces odmah osetiti i prilicno debli i meksi. Sad za moj ukus je mozda predebeo.

Comment

• VladaR
                            CBC Veteran
                            • 28.01.2008
                            • 134
                            • Grocka

Originally posted by Djux

Vlado gledao sam nesto za volan, tesko ces naci od W20 redizajn i uopste od nekog novijeg modela. Bez obzira sto im je airbag vec aktiviran. Sam obruc volana za sve nove je kao nov jako skup, tako da i ovi polovni ako jos neki imaju u serv. dodju puno. Imaju par havarisanih doduse koji im stoje tamo dosta dugo, to bi bilo ok da se pretapacira komplet, mozda samo ako su raspoleoyeni da skinu neki,ali nisam siguran da li su sva ta vozila njihova.
                            Uglavnom provericu pa ti javim sta imaju.

Inace pogledaces kod mene taj gore volan pa vidi kako lezi u ruci, osetno je manjeg prescnika od tvog sto ces odmah osetiti i prilicno debli i meksi. Sad za moj ukus je mozda predebeo.
                            Ok. Javljas mi ako saznas nesto. A osecaj u ruci cu videti u subotu na meetu, mada sam misljenja da lepse lezi zato sto je deblji.

Comment

osecaj u ruci svi sportline su deblja koza i tvrdji sundjer znaci tvrdi u ruci, dok su ovi 'obicni' kozni meksi za zenske rucice (meksa koza i meksi sundjer ispod)

provereno

Comment

Working...
                              X