instrument tabla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Originally posted by brusjr
    Vjerojatno se ponavljam, ali mi nitko nije ništa rekao da li postoji migućnost da se cajgeri (kazaljke) koje orogonalno u satu ne svjetle nekako preprave da svjetle? Čisto onako da se bolje vide u mraku. Jer, što se skale sata tiče, u mom Moskviče je metalna kao i u Ladi, što znači da se slabije vidi po mraku. E, ja sam ju skinuo, skenirao, isprintao na foliju i papir, tp dvoje povezao i vratio umjesto metalne tako da se sad brojevi lijepo vide, ali me sad muči kazaljka. Ima li tko kakvu ideju?

ugradnja male diodice na vrh kazaljke bi recila problem

Comment

• brusjr
      CBC Član
      • 12.04.2005
      • 51
      • Hr

PorukaPoslao: Sub 16 Apr 2005 17:45 Naslov:
      brusjr ::
      Vjerojatno se ponavljam, ali mi nitko nije ništa rekao da li postoji migućnost da se cajgeri (kazaljke) koje orogonalno u satu ne svjetle nekako preprave da svjetle? Čisto onako da se bolje vide u mraku. Jer, što se skale sata tiče, u mom Moskviče je metalna kao i u Ladi, što znači da se slabije vidi po mraku. E, ja sam ju skinuo, skenirao, isprintao na foliju i papir, tp dvoje povezao i vratio umjesto metalne tako da se sad brojevi lijepo vide, ali me sad muči kazaljka. Ima li tko kakvu ideju?

ugradnja male diodice na vrh kazaljke bi recila problem
      Da, slažem se da bi to riješilo problem, ali problem je u tome što su meni kazaljke metalne a ne plastične, a problem bi bio i kako riješiti napajanje takve diodice jer cijela konstrukcija mora bit pomičnaa ne bi bilo pametno, bar ja tako mislim dodatno opterećivat kazaljku sa težinom ili dvostrukim kontaktom u ležištu. Ispravite me ako sam neštko krivo shvatio.

Comment

• brusjr
        CBC Član
        • 12.04.2005
        • 51
        • Hr

Pišući prethodni post, pala mi je jedna ideja na pamet, ali ne znam koliko je iskoristiva i da li se potrebna sredstva mogu naći. Naime, za sebe mogu reći da toga nema, ali nikad se ne zna. Naime, kazaljke bi se mogle presvući fosforom kao one figurice i naljepnice što svjetle u mraku nakon što su izložene svjetlu. Samo, problem je u tome što sam čuo da postoje boje koje imaju isti takav efekt (florescentno), ali ih ja ne mogu napaviti, tako da ako se nekome ovo čini kao dobra ideja i ima mogućnost nabavke toga, možda sad mu pomogao, jer sebi nisam, pa se tješim da barem netko može ostvariti moju ideju kad već ne mogu sam.

Comment

• kilson
          Moderator
          • 09.10.2004
          • 3216
          • NoviBGD
          • AR 75 GT

Posle promene pozadine, koje boje su ti cajgeri sada?
          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• brusjr
            CBC Član
            • 12.04.2005
            • 51
            • Hr

po danu su bijeli, a u mraku ih ne vidim, jer su u sjeni od pozadinskog svjetla

Comment

• kilson
              Moderator
              • 09.10.2004
              • 3216
              • NoviBGD
              • AR 75 GT

po danu su bijeli, a u mraku ih ne vidim, jer su u sjeni od pozadinskog svjetla
              Pazi, mislio sam ukoliko su ti cajgeri tamnije nijanse da kazaljku obojish u belu boju i instalirash ultra ljubichasto osvetljenje koji bi je obasjavalo, tako bi kazaljkica praktichno izgledala kao da svetli...

Comment

• brusjr
                CBC Član
                • 12.04.2005
                • 51
                • Hr

Ideja nije loša. Samo, kako da sredim to osvjetljenje, ledice žarilje ili kako već? Objasni malo više killaz

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

Pazi, nisam to pravio nikada...
                  Ovo je ideja koja je "doshla". Jednostavno po farbanju svega, LE dioda (recimo) treba biti postavljena ispred obrtaljki, ali naravno zaklonjena od tvog pogleda. Dalje cesh morati sam sa izvodjenjem radova i experimentisanjem oko broja potrebnih diodica...

Comment

• luka.l
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 490
                    • Beograd
                    • ВАЗ 21213

Originally posted by grnca
                    Ja sam u vektri B promenio sijalice sa Osramovim ali od 8w i sad sijaju kristalno belo . Neverovatno kako je lepo kad ti sija kristal belo zajebi i plavu i crvenu ovo je pun pogodak
                    i naravno osvetljavaju pola kabine covece ludilo
                    ljudi se zaprepaste kako je lepo
                    Ovo nije mnogo dobro. Jaka svetlost u kabini, pogotovo ako ide direktno u oci (iz cajgera) suzava ti zenice i smanjuje percepciju u toku nocne voznje. Zato je i zabranjeno voziti sa upaljenim svetlom u kabini...
                    - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
                    - "I vi ste dobro."

Comment

• grnca
                      CBC Veteran
                      • 13.03.2005
                      • 139
                      • Zrenjanin
                      • Vectra1.6&Citroen C2

Vidite i sami
                      bile su od 3w a sada su od 8w
                      slikano je telefonom ali shvaticete o cemu se radi

Trojke su Djuro sta???

Osnovne jedinice diverzantskih grupa!!!

Opel Vectra 1.6 16v + 20% gratis

Comment

• SreckoBG
                        CBC Član
                        • 23.02.2005
                        • 79
                        • Novi Beograd

Kao sto sam vec pomenuo, slucajno sam stavio malo jacu sijalicu i to na pokazivac kilometraze. Toliko mi je smetala, da sam morao da je skinem. Kada smanjis jacinu svetla potenciometrom, da li je zuto? Meni je u tom slucaju bilo jos zuce nego inace. Uostalom, ako tebi to ne smeta, uzivaj.

Comment

• Darko
                          CBC Senator XXL
                          • 29.03.2005
                          • 528
                          • Beograd

Pa ne vidim sto bi to bio neki problem. Bar u Vectri moze da se regulise jacina tih svetla.

@offtopic

Jel ono svetli lapmica za airbag?

Comment

• SreckoBG
                            CBC Član
                            • 23.02.2005
                            • 79
                            • Novi Beograd

Ako je ovo upuceno meni...
                            Ako je sa 8w prejako, a kada se malo "stisa" postane zuto, cemu onda tih 8w? Bolje je staviti sijalice u boji. Inace, razlika izmedju 1.5 i 2 w je ogromna.

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

Kod mene su beli satovi,kad pojacam do kraj,pomalo mi smeta uvek drzim na sredini,ispod sredine malo je zuckasto

Comment

• Darko
                                CBC Senator XXL
                                • 29.03.2005
                                • 528
                                • Beograd

@ SreckoBG

Ma ne opravdavam ja tako jaka svetla vec samo kazem, ako je vec stavio takva, lakse je smanjiti njihovu jacinu nego stavljati druga. Meni vec par meseci ne radi lampica za obrtomer(ali ima malo svetla od ovih drugih valjda) i bas me briga, ne smeta mi Nisam hteo da se raspravljam, to je bio samo komentar...

Comment

Working...
                                X