Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Re: Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Ako si skidao konektor sa jedne pa druge strane i izmedju toga se ponasao isto, onda je problem u modulu centralne brave.
    Ne znam da li sam razumljiv - znaci skines vozacevu stranu, pa probas i obrnuto
    Jedino ako nisu oba main motora zeznula u isto vreme, meni je to malo verovatno.
    Ako imas neko predznanje sa unimerom, skidanjem tapacira i otkrivanjem modula, mozes doci do kvara, ako ne, mislim da nije nesto skupo da ti pogleda neki elektricar.
    Long Live CBC!!!

Comment

• bojanjov
      CBC Veteran
      • 06.04.2009
      • 99
      • https://t.me/pump_upp
      • Fiat EVO 1.4 8V

Dali je moguce na Renou 5 sa fabrickom cb povezati da se zmigavci upale prilikom zakljucavanja i otkljucavanja?
      https://t.me/pump_upp

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

Moguce je, ali palice se samo po jednom u oba pravca - to u najprostijoj varijanti da vezes zmigavce na + impulse koji idu unakrsno na motore i to naravno preko jednosmernih dioda.
        Long Live CBC!!!

Comment

• Doktor
          CBC Član
          • 25.05.2008
          • 46
          • Beograd

Danas sam bio kod nekog coveka stavio ga na kompjuter i pokazivao je svo vreme da je gepek otvoren! to smo nekako eleminisali ali desava se da kad upalim auto i podignem rucnu pokazuje da su vrata otvorena!

Comment

• miovrag
            CBC Početnik
            • 26.07.2009
            • 4
            • Bar

Poz ljudi. Prije par dana sam Kupio auto Seat Leon 2001 god. Daljinsko otkljucavanje i zakljucavanje ne radi,a nije baterija. na bravu normlano radi. svaki savjet i komentar bi dobro dosao. hvala...

Comment

• miovrag
              CBC Početnik
              • 26.07.2009
              • 4
              • Bar

Rekli su mi da je izgubio signal kljuc,da mora da se poveze sa autom... a za to treba rezervni kljuc a ja ga nemam. dal postoji neka druga caka da se vrati signal?

Comment

• stodzathegreat
                CBC Početnik
                • 16.11.2010
                • 2
                • Lazarevac

Pozdrav, pokušao sam da nađem odgovor na pitanje po forumu ali bezuspešno. Naime, imam problem sa centralnom bravom na Peugeot 206 1.4hdi 2004. god. Nijedna vrata se ne zaključavaju ( 3v ) ni manuelno sa ključem ni daljinski. Odreaguje svetlo ( blinka migavac ) i čuje se slab zvuk, ali se brave ne zaključavaju. Osigurač na osig. tabli ispod volana sam proverio ( da li je moguće da je 30A ??? ) i u redu je. Kada daljinski zaključavam reaguje na osig. tabli i rele ( koji i ne vidim ).
                Molim za pomoć !!!

Comment

• banekg
                  CBC Senator XXL
                  • 06.09.2010
                  • 1274
                  • Nis
                  • Toyota Carina e 2.0

Skini tapacirung vozacevih vrata, u kojima se nalazi glavni motro-pokretac, verovatno je on problem.
                  Prvo probaj rucno da otkljucas auto sa suvozacevih vrata, pa javi da li radi.
                  Long Live CBC!!!

Comment

• stodzathegreat
                    CBC Početnik
                    • 16.11.2010
                    • 2
                    • Lazarevac

Isto se ponasa kad otkljucavam sa suvozaceve i sa vozaceve strane, tj. rucno otkljucava samo vrata koja kljucem otkljucavam

Comment

• espace2beograd
                      CBC Veteran
                      • 06.10.2010
                      • 149
                      • Pančevo
                      • Golf 7 81kw

Imam reno espace 95 god. On ima fabricku cent. bravu na IC daljinski za sva 5 vrata i poklopac rezervoara. Prednja vrata, gepek i rezervoar radi centralna a iza vozacevih i suvozacevih ne radi. Tako je od kad sam ga kupio i malo me nervira, moram rucno da ih otkljucavam. Vidim da ide instalacija u ta dvoja vrata, pregledao sve osigurace i kontakte ali nista

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

Imam podebelo iskustvo sa Renoovim centralnim bravama, i nisam zadovoljan, iako mi je Renault 25 najomiljeniji auto. Radi se o tome da se sve jako monogo i lako prlja, od prekidaca za podizace stakala, do elektro-pokretaca CB. Sada ne vozim Renoa, ali rodjaku redovno odrzavam CB na Renou 19.

Dakle, predstoji ti skidanje tapacira sa vrata koja ne rade, pazljivo skidanje motorica (drzi ih jedan sraf, i jedna plasticna vodjica, a poluga je direktno vezana za mehanizam brave), i skidanje i same brave tj. gvozdjurije. Kazem pazljivo jer se kvaka za otvaranje drzi za mehanizam pomocu jako nezne plastike, i zabravljena je takodje jako neznom plasticnom bravicom (to je ono malo sa rupom u koju ulazi poluga pa se prstom okrene i zbravi na sipikicu).

Moguci problemi su u samom mehanizmu brave koji se mora dobro ocistiti i naprskati VD-om, jer i ako je motoric ispravan, toliko su slabi renoovi motorici da nemaju snage da pomere zaprljanu bravu, dalje, moguce je da je sam motor ili konektor motora prljav, i na kraju moguce je da je izgoreo.

Na mom Renou sam trajno resio problem zamenom svih motorica, sa after-market varijantom potiska od 7.5kg koji kostaju 20e sva cetiri.
                        Long Live CBC!!!

Comment

• espace2beograd
                          CBC Veteran
                          • 06.10.2010
                          • 149
                          • Pančevo
                          • Golf 7 81kw

Imao sam i ja tog renoa 25 pa sam ga zamenio za espejsa.
                          Na r-25 nisam imao problema ni sa podizacima ni sa c. bravama sve je bilo fabricko i odlicno je radilo kod mene 5 godina, nigde trunke prasine.
                          Ali ovde je problem drugaciji. Nije do motorcicaOvaj moj model ima imobilajzer koji ja neznam ni kako se koristi ali vidim po nekoj lampici(kao od alarma) da neked treperi, nekad stalno sija a nekad ni ne sija. Ja mislim da to ima veze sa imobilajzerom.
                          Znam da su bolji kineski motorcici za CB ali ovi moji se ni ne cuju. Bilo bi u redu da ih menjam da oni slabo rade ali da nemaju snage da otkljucaju vrata.

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Imobilajzer kontolise naizmenicne releje koji kontrolisu motoric u vozacevim vratima, a ovaj vraca signal preko dve zice za sve ostalo u autu. Ako ti rade vozaceva vrata, sve ostalo je jasno. Nema nikakve vise matematike.

imobilajzer - prijemnik
                            Elektro-pokretaci sa Renoovih vozila - uzas (zadnji model koji sam popravljao Megan 2006. - jos gore nego pre 10-15-20 godina).
                            Long Live CBC!!!

Comment

• goran1981
                              CBC Član
                              • 23.11.2009
                              • 40
                              • srbija

Re:

Originally posted by dandy
                              posto rece da imas fabricku centralnu bravu, moj savjet ti je da ides linijom manjeg otpora s obzirom da se ne zazumijes u struju i mogla bi da bude skuplja pita od tepsije.
                              Znaci sta je potrebno da uradis.
                              kupi jedan motor za centralnu bravu,kosta oko 3-4e malo preradi mehanizam za otkljucavanje vozacevih vrata koji je sigurno upravljacki, tj nna njega se otvaraju i ostale brave, i spoj taj motor koji si kupio na tu bravu tako da daljincem aktiviras taj motor, koji ce da otkljuca vozaceva vrata, a automatika ce da odradi ostalo.
                              mozda ce ti malo biti nezgodno da ubudzis taj drugi motor ali malo pogledaj varijante i sigurno moze da se postavi.lakse je to nego da trazis upravljacki relej na koji mozes vrlo lako nesto pogresno da spojis i spalis i konzolu i relej.
                              To je inace jedini nacin za povezivanje i kod drugih automobila koji imaju fabricku centralnu bravu, ali stari sistem koji ne moze da se spoji preko konzole, tipa kadett suza i sl.
                              Znaci potreban ti je stabilan + sa acu koji spajas sa konzolom, - kojispajas na sasiju i dvije zice koje izlaze iz konzole koje ces dovesti do vozaceve brave na cije krajeve spajas motor

Nema sanse da zabrljas i sigurno ce da radi kako treba.

Kazi mi dali si ubacivao taj dodatni motoric na fiat bravo zanima me dali ima neka slobodna zica u konektoru u vratima jer je jako nezgodno provuci nove dve zice kroz onaj fabricki konektor

Comment

• kapitalac
                                CBC Veteran
                                • 06.08.2010
                                • 107
                                • Banjaluka

Ako neko možda ima iskustva sa CB na mercedese 124 90. g.p. Centralna ne radi preko daljinca ugrađenog alarma, ne radi ni na vozačka, suvozačka neispravna ne može su ni staviti ključ, ne radi na dugme iznutra, a radi samo preko bravice gepeka (i otključavanje i zaključavanje). Mjenjana centrala ispod zadnjeg sjedišta i nije ništa pomoglo.
                                I dragsteri koriste alkohol

Comment

Working...
                                X