Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Originally posted by pecarosNS
    Imam problem sa centralnom bravom, u pitanju AUDI 100 C4 1993 god, rekli su mi da radi na neki vakum. Kada ostavim nocu kola ujutru hoce da mi otkljuca a posle prestane da radi. Da li neko ima ideju kako da je popravim ?
    Hvala Vam unapred na savetu.
    nema popravke. zameni vakum pumpu. nalazi se iznad zadnjeg desnog tocka u gepeku. crna kutija...
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

@piksa7

na 8. strani ove teme imas objasnjenje kako se povezuju diode na bilo koju centralu. Kad povezes, predstavi sebe i svoj auto u temi za predvidjenoj za to.
      pozdrav
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• piksa7
        CBC Početnik
        • 04.06.2010
        • 2
        • Sabac

Prijatelju u pravu si. Vozim Toyotu Corollu '90 god. 1.3 LPG. E sad, u Sapcu nigde nema tih dioda. Jel ima neko sliku da ja vidim kako to izgleda pa da skinem sa necega?

pozz

Comment

• Puzo81
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2009
          • 687
          • Novi Sad/Prijepolje

Juce sam uzeo dva fabricka motorica centralne,od astre f i trebali bi odgovorati po rupama (crveni krugovi) za vrata moje corse B,kaci se na kukicu (zuta str) koja ne znam da li je ostavljena od pina do dole ,ok sve to (za otkljucavanje gepeka za dugme nisam nesto zainteresovan)

Ovako izgledaju (imaju 5 pinova)

fabricka centrala

univerzalna centrala sa daljincima(slucajan izbor)

1.Ono sto me zanima je da li da uzmem i fabricku GM centralu sa dzekom naravno al onda nemam daljince uz nju ili da uzmem neku univerzalnu centralu ,sa dva daljincai izlazom za alarm?

2.Ako uzimam univerzalnu centralu,kakvu treba da uzmem,s koliko izlaza,koje marke.Posto u skorije vreme planiram da uzmem i el.podizace interesuje me ona funkcija da kad zakljucam daljincem vrata i prozori se zatvore,da li to ima veze sa izlazima na centrali?(cini mi se da je tako na corsi B kolege Pivarca)

3.ili uzeti ovako centralu sa daljincima i alarmom i upakovati sa fabrickim motoricima?

http://cgi.ebay.co.uk/SALE-CAR-ALARM-RE ... 563ce5c0e7

Sta je najpametnije?

Hvala

Comment

• kgboy
            CBC Početnik
            • 30.06.2010
            • 1
            • kragujevac

Jel moze neko da mi posanje sliku da vidim nije mi jasno gde da zakacim motorce za CB posto su na fordu malo specificne brave.... hvala u napred

Comment

• jomini
              CBC Senator XXL
              • 11.03.2007
              • 490
              • Novi Sad

Imam jedan problem sa centralnom bravom/alarmom. Od nedavno je zvuk sirene jako tih. Normalno otključava i zaključava, čak i sa veće daljine, samo zvuk iz sirene se jedva čuje. Samo trepnu pozicije kao i pre i to je sve. Lako zaključava i otključava... Gledao sam da se nije neka žica otkačila, ali deluje sve ok... Alarm je Viper i došao je s autom.
              Ne znam da li ima zasebno napajanje i možda je to crklo? Akumulator na autu radi ok i auto pali normalno, kao i uvek...
              San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• simorg
                CBC Član
                • 04.07.2010
                • 26
                • Derventa, Republika Srpska

Pozdrava svima. Može li mi neko kazati kako da, u Fiata brava, dođem do centralne za zaključavanje/otključavanje i kako je skiniti? Nekada mi radi, a u većem broju slučajeva ne. Očistio bih kontakte ali ne mogu je skiniti.Hvala.

Comment

• simorg
                  CBC Član
                  • 04.07.2010
                  • 26

Originally posted by piksa7
                  Ljudi pomagajte. Jel moze neko da mi obelezi tj. nacrta na ovoj semi kako i gde da povezem te diode da mi zmigavci zasvetle pri otkljucavanju/zakljucavanju. Misloi sam da ih spojim na prekidac za sva 4 zmigavca.
                  Unapred hvala!

Ja sam u Golfa II, 1989. god popravio vakum pumpu, bio joj otišao jedan tranzistor koga sam zamenio, a oastalo bi trebalo biti loši kontakti. Probaj. Nisam jak u elektronici ali meni je upalilo.

Comment

• simorg
                    CBC Član
                    • 04.07.2010
                    • 26

Centralno zaključavanje na Fiat brava riješeno zamjenom upravljačke jedinice koja se nalazi iznad pretinca za rukavice.Hvala svima na učešću u rešavanju kvara.

Comment

• ivicaazanja
                      CBC Početnik
                      • 21.08.2010
                      • 1
                      • azanja

pozdrav i ja imam sličan problem kao neko pre mene.Imam pug 307.Baterija na daljincu traje ceo dan.Pošto ne mogu da menjam baterije svaki dan kupio sam alarm scorpion buvljački.E sad šeme mi nisu problem ali geografija jeste. gde se nalazi taj modul za centralno zaključavanje na pug-u. ako neko ima predlog šta da radim dalje. Hvala!

Comment

• boban1982
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2010
                        • 1106
                        • Batajnica
                        • SAXO VTS-BIC

Nemoj sam pokusavati da spojis centralnu bravu,kod pezoa je to zakomplikovano,moze se desiti da spalis modul,neka ti to odradi neko strucan,veruj mi,jeftinije ce te izaci.

Comment

• radenkom
                          CBC Početnik
                          • 07.09.2010
                          • 4
                          • derventa

Imam problem sa centralnom bravom.

Vozi Fabiju novu 2009. Imam centralnu bravu, bez daljinskog zaključavanja. Auto mi je bilo popljavljeno prije 2 mjeseca, voda je bila gotovo do krova i poslije toga mi se ne zaključavaju vozačeva i suvozaceva vrata.

Ovlašteni servis mi nista konkretno ne govori šta je ego da još sačekam, pa ćemo vidjeti.

Isti problem ima moj otac sa svojim autom, ima identičnu Fabiju 2008 godište, koja je takođe bila poplavljena do pola volana. Njemu se takođe auto ne zaključavaju prednja vrata 45 dana poslije plavljenja. Prvo su normalno radila.

Ima li ko predstavu u čemu je problem, napominjem da se zadnja i 5-ta vrata najnormalnije otključavaju i zaključavaju i da kad ''zaključam'' ključem blinka mi lampica na vozačevim vratima, normalno se ugase svjetla i sve što ide osim što je auto otključano.

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Obzirom da ti dvoja vrata rade znaci da nije stradala elektronska jedinica centralne brave, sto znaci da moras skinuti elektro-pokretace na samim vratima koja ne rade i produvati ih kompresorom da bi se osusila eventualno zaostala voda. Ako to ne resi problem onda je najbolje resenje zamena tih motorica kojih ima svuda u prodaji a cena im je oko 5e i daleko bolje rade nego bilo koji fabricki.
                            Long Live CBC!!!

Comment

• radenkom
                              CBC Početnik
                              • 07.09.2010
                              • 4
                              • derventa

Oba auta su pod garancijom, tako da ne bi smio sam petljati da ne izgubim istu, jedino ako ću rješiti problem za mnogo manju cijenu.
                              Jedino mi nije jasno kako su se kod očevog auta oba brave prestale da funkcionišu u isto vrijeme.

Ne znam šta da radim, jučer sam se raspitivao telefonom u servisu lik mi reče da je otišao procesor centralne brave koji košta oko 300e, a već smo na posljedice poplave dali oko 1200e da osposobimo auta, užas.

Comment

• banekg
                                CBC Senator XXL
                                • 06.09.2010
                                • 1274
                                • Nis
                                • Toyota Carina e 2.0

Procesori za centralnu bravu koji rade sve radnje i to rade mnogo dobro, imaju se kupiti svuda, laki su za ugradnju i kostaju do 50e. Inace tim stvarima sam opsednut i zato znam sta pricam. U najvecem broju slucajeva momci u takvim servisima veze nemaju sta pricaju.
                                Long Live CBC!!!

Comment

Working...
                                X