Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Re: Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Jos da dodam da kod centralne bez daljinca nema nikakvih procesora, vec ti kljucem aktviras mikro-prekidac u motoricu vozacevih i suvozacevih vrata, a on daje povratni impuls za zadnja vrata. Sve to ide preko centralne jedinice koja nije nista drugo do obicnih releja koji rade unakrsno samo u mnogo su manjem gabaritu spakovani u manju kutiju.
    Long Live CBC!!!

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Radenkom, ja bih na tvom mestu bio srecan da mi je auto (u tvom slucaju 2 kom.) bio potopljen do krova, a da ne radi samo centralna brava i to samo na dvoja vrata. Pitanje je da li garancija uopste vazi ako ovlasceni servis provali da si bio potopljen. Verovatno je to pitanje za osiguranje.

Banekg ima praktican predlog : rasturi tapacire, izduvaj, eventualno zameni motorcice, mozes i daljinsku da dodas u par poteza, to je stvarno u nekoj najnizoj varijanti ~ 50eur. Ne verujem da ce garancija na ceo auto da se ukine ako se bavis samo centralnom bravom. Nece sigurno da te vrate sa zamene ulja zato sto odjednom imas ispravnu centr.bravu, a pre toga si telefonom priznao da je crkla.
      Ja to posmatram kao npr. na odmoru u Grckoj ti crkne sijalica, tamo je promeni neki majstor, i garancija na ceo auto vise ne vazi zato sto je nije zamenio bas konkretno Djoka iz Dervente. Uostalom, raspitaj se, to ne kosta nista.

Pozdrav i sretno !
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

Ja se izvinjavam, znam da nije tema, ali posto vidim da je Deki Ascona sa niske trosarine (a ja sam tu odrasao prve 22 godine), zanime me njegovo misljenje o karburator servisu "Korado" iz Brzog Broda. Dosao bih u Nis da mi srede cetvorogrli Solex karburator.

Puno pozdrava i zivela Troshka
        Long Live CBC!!!

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Troshka republika

Nikad nisam koristio njihove usluge (nemam karb.), pa ne znam, clan vvlajko je Nislija, ,istovremeno je i mehanicar, on sigurno zna sta i kako.

Pozdrav
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• radenkom
            CBC Početnik
            • 07.09.2010
            • 4
            • derventa

Hvala na odgovorima.
            Najveći je problem što smo i otac i ja ogromni laici što se tiče auta.
            Nešto moram da riješim, vozikam se i parkiram otključano auto sve sa saobraćajnom.

Što se tiče poplave evo vam koja slika

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

e bas je bio potopljen.sto bi rekli,nov auto,grehota!
              da sam na tvom mestu,ako to vec nisi uradio,oteraj auto nekom strucnjaku,neka ga rasklopi,tapaciri,tepih,instr,tablu,i sve gde ima strujnih konektora i masa da se ociste i preprskaju kontakt sprejom.spasices instalaciju brzog raspadanja.nista gore nema od vode za kontakte.verovatno ti je problem u vratima na motoricima ili na dzekovima na stubovima!ipak neko strucan mora pogledati.

Comment

• radenkom
                CBC Početnik
                • 07.09.2010
                • 4
                • derventa

Cim se povukla voda, poslije neki dan i po', sam zvao ovlašteni servis(kuću gdje smo kupili auta) i ljudi su poslali kamio natovarili oba i rješavali jedno 10-tak dana.
                Preuzeo sam potpuno ispravna auta, problemi su se kasnije javili.
                Na servisu su bili jako korektni i ne previše skupi u poređenju sa tim kako su mi prošle komšije(potopljeno je 100-njak auta), ali kažu da ne mogu ništa da garantuju kako će se auto ponašati.

Volio bi sam dijagnosticirati šta je pa možda naći polovne originalne dijelove ili nešto slično.
                Jedna brava u servisu je oko 90e, drama.

Comment

• ivanko
                  CBC Početnik
                  • 13.09.2010
                  • 2
                  • pancevo

Ljudi jel neko ugradjivao daljinsku komandu u punto clasic?? Uredjaj je SM-188. ako neko zna nesto...

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

Pa ne znam sta te konkretno interesuje. Ako imas semu za taj uredjaj, onda je lako. Da li taj Punto ima centralnu na kljuc? Ako ima onda se ispod volana kad skines plastiku nalazi konektor centralne. Ne mogu ti konkretno reci koje su boje zice jer sam radio desetak Punta, i nije bas uvek bila ista boja. Uglavnom ako hoces da zadrzis i centralnu na kljuc, onda moras naci svih pet zica koje idu od motora vozacevih vrata do fabricke centralne jedinice. Laksa varijanta je iseci dve glavne zice koje okrecu plus i minus i na njih po semi vezes aftermarket jedinicu. U tom slucaju vise nemas centralnu na kljuc, vec samo mozes otkljucati kljucem vrata pojedinacno.

P.S. Sto se tice boje zica, na jednom Puntu koji se u narodu vodi kao italijanski, sam imao priliku da vidim da su zice koje krecu od osiguraca pa idu ka petim vratima, promenile boju, tj. gospoda je nastavljala zice negde na sredini ali u bojama koja im se nasla. Da napomenem da se radi o novom autu.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• topi
                      CBC Član
                      • 16.09.2010
                      • 27
                      • karljevo

Kupio sam na pijaci centralnu bravu i mislio sam da cu 100 % znati sam da je povezem ali sam se izgleda zeznuo Sve sam namontirao jos mi je ostalo da povezem odgovarajuce zice.Imam neku semu ali ne razumem bas da je procitam pa ako moze neko da mi pojasni koje zice iz onog snopa da upotrebim da ih odvedem na dve zice jednog motorcica tj koju boju da sprovedem na zice od motorcica.Doveo sam struju i prikacio masu sad me to buni kako da pokrenem bar jedan motorcic tj koje zice da vezem.Hvala unapred

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

Prvo mi pojasni da li vec imas motorice u vratima i da li imas centralnu bravu na kljuc
                        Long Live CBC!!!

Comment

• topi
                          CBC Član
                          • 16.09.2010
                          • 27
                          • karljevo

Ugradio sam motorice u vrata i povezao sam centralnu bravu na kljuc.Snasao sam se da povezem.Nije tesko nego nisam dobro pogledao semu.Tek sam kasnije ukapirao gde se gleda za povezivanje zica.Ali opet imam jedan problem.Kada nakacim jedan motoric i stisnem dugme za otkljucavanje ili zakljucavanje radi bez problema ali kada na onaj isti izlaz povezem i drugi motoric sa drugih vrata kao da izgubi snagu i moram da stiskam dugme 3-4 puta da bi otkljucalo ili zakljucalo vrata(nema snagu i pomera samo po malo bravu).Znaci kad nakacim jedan motoric bilo sa jednih ili drugih vrata radi bez problema ali cim nakacim i drugi gubi snagu i ne moze da otvori oba iz jednog stiskanja dugmeta vec moram da pokusam 3-4 puta (pomera mic po mic ).Sta li moze to da mu bude ?

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Pazi ovako - mozes da vezes stvar na dva nacina. Prvi - ukoliko zelis da ti centralna radi i na kljuc i daljinac, i u tom slucaju u prednjim vratima idu motori sa 5 zica, a u zadnjim sa dve zice. U tom slucaju vezujes zice kao na semi br. 1 Dakle, tako iz centrale saljes signal u glavni motor (sa 5 zica), a on vraca signal u ostale motore. Takodje kada okrenes kljuc u bravi, aktivira se mikro-prekidac i salje signal u ostala vrata.
                            Drugi nacin je laksi i to je slika br.2 - gde su svi motori sa dve zice, i kada stisnes dugme, centralna jedinica okrece plus i minus i to je najprostije resenje, a jedina mana je sto kljucem ne otkljucavas sva vrata odjednom, vec samo daljincem.
                            Ovo ostalo u gornjem delu papira ti je vezano za zmigavce, zvucni signal, i razne druge stvari - ukoliko ti i to nije jasno pitaj, sve cu ti ispisati na srpskom.
                            Long Live CBC!!!

Comment

• banekg
                              CBC Senator XXL
                              • 06.09.2010
                              • 1274
                              • Nis
                              • Toyota Carina e 2.0

Znaci, sada tek videh, ne mozes na isti izlaz da vezes ostale motore, vec iz glavnog motora odlaze dve zice dalje za ostala vrata - njega pokreces sa daljincem ili kljucem a on vraca signal dalje pomocu druge dve zice.
                              Long Live CBC!!!

Comment

• topi
                                CBC Član
                                • 16.09.2010
                                • 27
                                • karljevo

Meni je u pitanju ovaj laksi nacin sa slike sema broj 2.
                                Za sad sam povezao vrata pored vozaca i ona rade bez problema.Posto ne moze sa istog izlaza drugi motoric ako mozes da mi pojasnis nisam te razumeo kako da prikacim motoric na vratima sa suvozaceve strane.Odakle da dovedem zice.Koji je taj glavni motor
                                pozdrav Bane

Comment

Working...
                                X