Alfa 156

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Ma prica je izlizana, ali uvek aktuelna...

Nego posto je tema 156 moram da primetim da ih ima neuporedivo vise na nasim ulicama od bilo kog drugog modela, jednostavno taj automobil je bio takav pogodak da je i kod nas postao cesta pojava! Ali i to nije dovoljno, ma pogledaj samo ovaj Audi kako izgleda unutra, ma kao da si usao u poljski WC pa se sve gadis da nesto pipnes!
    Trebalo bi da 159 napravi pravi bum posle svega toga, ali ona je u prodaji evo vec dve godine i da nema jedne sa Bugarskim tablama kod Dunava i jos jedne u Pancevu sa diplomatskim tablicama, ne bih je ni video uzivo, eto tek kad neki stranac prodje!

Sa druge strane stare bajke vise ne piju vodu, na prvom mestu trapovi, kvarljivost i ostale glooposti, pa onda cene 147 u oglasima koje su su OGROMNE, znaci ko kaze da Alfa ne drzi cenu?!

U svakom slucaju pogledam test BMW 3 gde se prosto jedva uzdrzavaju da se ne ispovracaju dok ga gledaju, ali sa druge strane kad pricaju o njemu kao o masini tu su potpuno ocarani, a to sto su napomenuli da je dashboard najveci promasaj su samo jednom rekli, dok onaj Tiff Nidel $ere pola sata u svom sarkazmu kako stoji knjizica u kaseti i sto ne moze da spusti solju sa kafom kad uzme upaljac, maaaa sta cemo vise sa tim izmisljotinama tog tipa, pa dokle oni vise idu?! Kao smeta im sto na Breri ne moze lako da se pridje dugmicima za klimu kad si u 3 i 5 brzini, pa kao da ces to da radis svakih par minuta, namestis temperaturu i to je to! Uostalom ne mogu da shvatim ljude kad zbog malo vise stila i estetike ne mogu da istrpe da im ne postoji ruzna rucka za otvaranje gepeka, eto na 146 to nema a da ima ja je ne bih ni kupio! Pa ne, realno to su dramoseri koji nemaju sta pametno da rade nego izmisljaju sta im sve smeta, pa kao da Nemacki automobili nemaju te i takve "mane", prosto nisam nikada cuo ni za jedan takav "propust", neka me neko ispravi!

Kako rece u onom testu za BMW:"Nekada ste uz BMW kao standardnu opremu dobijali soferku!"
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

159 je retka zverka na nasim putevima ponajvise zbog cene koja je - paprena.

A 156-ice koje se vidjaju su uglavnom uvezene kao polovne.
      Ipak je cena 159 mnogo visa od 156 ali niko ne spori da je to izuzetan automobil, iako meni 156 ima mnogo vise sarma. 159 ispada samo varijacija na temu.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• QV lale
        CBC Senator XXL
        • 09.11.2005
        • 734
        • Zrenjanin (klek)

Originally posted by Sheta_Junior
        ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
          • Mazda 6 2.0d

Samo jos da je crven(a)...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• igorkrnic
            CBC Senator XXL
            • 02.12.2007
            • 572
            • Kikinda

U bre procitah konacno sve postove ovde, ima svasta korisnog ali prosto ne mogu da ne zapazim da svi spominjete alfe u zenskom rodu
            pa alfa ROMEO je muski rod

btw sto se tice 156tice i same alfe; ja sam imao sledeca auta od 2000 god:
            kadet gsi 85, eskort 87, fiesta 91, astra f 95, vectra b 96, fiat coupe 16vt 98, dodge avenger 2.0 95, omega 2.5td 95, bmw 525i, omega 2.2dti 02, focus 1.8tdci 02 i sada imam 156 1.8ts 00...

Pored toga, posto sam veliki radoznalac auta i interesuje me kako se koji vozi, vozao sam svasta pa jedno vreme mi je "sluzbeni" auto bio bmw 320d 05.

Mislim da necu reci nista novo sto vec ovde nije napisano za nove potencijalne vlasnike alfe ali Alfa (vozao sam ja i 145/146 i 155...ista prica) realno ne moze da se poredi sa ovim automobilima koje sam ja imao i vozao ali sa svakim autom se poredi po razlicitom kriterijumu.
            Recimo ovaj novi bmw 320d nije nista preterano bolji od 156, cak se alfa lepse vozi ,ali cena...ali tu vec stupa 159 i pisa po bmw-u. Video sam 159 nekoliko puta uzivo...znaci ja vozim svoju alfu i bukvalno stanem i blejim...toliki respect trazi auto. Bio sam u prilici jednom da provozan 159 ali nisam hteo, nekako sam pobegao...i bolje

Sto se tice cene odrzavanja, fora je sto kod bmw, audi i merc koji su na dobrom glasu sto se toga tice, kao nista ne riknjva, ali kad se desi OSAVI TE NA PUTU i opali te po novcaniku da se dobro zapitas. Dok kod alfe stalno neki sitni kvarovi i stalno nesto cackas i nadjes sta ne valja i cao i ne znam jos za coveka kojeg je alfa ostavila na putu, sto ne mogu reci za bmw i audi. A cene su bre iste +/-10%, samo moras naci zglavnog majstora i zadrzati ga.

Passat B6 da ne govorim, kupio ga moj jedan drugar ovde, drzi radio, srecan sav, hvali se, a ja radoznao (imao sam visoko misljenje o njemu zbog prica) sednem i provozam ga jedno 20 min.......ma daj bre, popizdeo sam, ***** tenkovsko, konjast iznutra, a plus ga je i sam taj drugar koji se kleo u njega prodao za mesec dana jer mu je bio ***** tenkovsko.

Jednostavno svabe su za matore ljude kojima je auto samo prevoz od tacke A do tacke B bez ikakve uzivancije. Jedino BMW sa tim 3.0+ motorima ali brate kome to treba u srbiji...

Za nas koji drugacije cenimo automobile i koji zelimo da dobar deo zivota koji provedemo u autu i UZIVAMO, za nas je ALFA!
            E sad trenutno je nekako 156 najbolji model za nase standarde i plate ali da se pametno odabere primerak. Sto se tice trapa..pa ja sam moju 156 uzeo sa luftom u kuglama i evo presao sam 40k km i jos nisam menjao viljuske a i dalje se cuju...ostavi to dole i vozi, ne vredi prkositi putevima i bacati pare

Ja cu moju menjati verovatno ove godine a plan mi je ili 166 2000/2002 ili 156 2002/2004 1.9jtd ili do 2.0TS ali sa plinom jer plin i sada imam i ne razumem zasto ga neki ne vole ,)

Jednom alfa uvek alfa

Comment

• Nigy
              CBC Senator XXL
              • 13.04.2006
              • 921
              • BGD

Originally posted by igorkrnic
              U bre procitah konacno sve postove ovde, ima svasta korisnog ali prosto ne mogu da ne zapazim da svi spominjete alfe u zenskom rodu
              pa alfa ROMEO je muski rod
              Zavisi kako se gleda.
              Ovo pise na centralnoj konzoli:

A ovo je oficijelni plakat

Originally posted by Jovana
              Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• sjelena
                CBC Početnik
                • 21.01.2008
                • 1
                • Beograd

mmm Alfa!

Potpuno neobavestena sam uletela u Alfa 156 avanturu. Evo vec godinu dana nas dve u slozi i veselju.

pozdrav

Comment

• Sasha
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 4126
                  • Novi Sad

Pozdrav Jelena
                  Mozes da predstavis drugaricu u Alfa virusu
                  www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Coha_V6 turbo
                    CBC Senator
                    • 04.06.2007
                    • 217
                    • Zemun

A inače je ova Tema zapuštena...Šteta! Koliko nas ima 156-ice a jurcamo po ostalim rubrikama ne bi li našli potrebne info-e?.!

Modovi-aj nešto preduzmite@

Comment

• chapra
                      CBC Član
                      • 24.01.2008
                      • 12
                      • zagreb,hrvatska

Mogu da napišem svoje iskustvo, vozio sam 156-cu 1.9 JTD (kupljena nova,prvi vlasnik) od 2001 do 2006.,prešao 150.000 km bez ikakvih problema. Jedini kvar koji sam imao je bio na 80.000 km, kada nisam mogao voziti brže od 130 km/h...otišao je debimetar (mislim da se to tako zove). Kad sam je prodao majstor u ovlaštenom servisu gledajući je odozdola rekao je da izgleda kao da je prošla 50-60 hiljada km. Jedini "problemi" su bili oko standarno šlampave elektronike, tu mislim samo na žaruljice koje su rikavale u prosjeku svakih 2-3 mjeseca i to samo na prednjim farovima. Zanimljivo prve 3 godine, nije krepala niti jedna žarulja, a onda kada je krenulo..užas. Teška srca sam se rastao od nje. Sad vozim 159 JTDm, skoro godinu dana, prekrasan auto, i mogu reći u odnosu na 156-cu za 30-40% bolja u svemu. Od izgleda, (možda se netko neće složiti), do motorizacije, većeg prostora, komfora...Već sam prešao 20.000 km i uživam svake sekunde vozeći se....samo što u alfi uvijek brzo prođe vrijeme vozeći se od točke A do toč.B
                      But I'll try to carry off a little darkness on my back Till things're brighter I'm the man in black

Comment

• igorkrnic
                        CBC Senator XXL
                        • 02.12.2007
                        • 572
                        • Kikinda

uf pa daj neke slike 159-ke, meni je to auto snova

Comment

• Sasha
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 4126
                          • Novi Sad

Igore, baci pogled na Alfa virus
                          www.arcs.org.rs/forum

Comment

• igorkrnic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.12.2007
                            • 572
                            • Kikinda

hehe pa gledao sam ali iztgleda da mu je tema potonula
                            mogao si dati link kad si vec tu

Comment

• Sasha
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 4126
                              • Novi Sad

www.arcs.org.rs/forum

Comment

• cuore_sportivo
                                CBC Član
                                • 08.04.2008
                                • 14
                                • Wien

Vec 4 god vozim 156, 2.4JTD, 240.000km, prezadovoljan sam. Ali, naleteo sam na rupu i polomio sam feder na prednjem levom tocku. Sada razmisljam da stavim nove federe ali one koji ce da je spuste za 3.5 cm. Dali neko vec ima iskustva sa tim i koliko je dobro staviti ih na serijske amortizere. H v a l a !

Comment

Working...
                                X