RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sony
    CBC Član
    • 30.09.2010
    • 38
    • gm
    • laguna 1.8

Juce ceo dan vozen na benzin ali danas kada sam palio kola isto se desava

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kad je sekvent u pitanju uvek se pali na benzin. Ne bi bilo lose da odes na dijagnistiku da ti vide koji je pritisak pumpe za gorivo, ali to bi trebalo da se meri onda kada tesko pali. Mouce je da je nesto u vezi sistema za dovod goriva u pitanju. Inace takvi problemi nekada znaju dobro da pomuce majstore da otkriju uzrok.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Pozdrav drugari, imam problem sa rikverc svetlom!!! Odjednom je prestalo da svetli, gledao sam sijalice su ispravne, i ne dolazi struja do njih? Pa ako moze pomoc oko tog prekidaca za rikverc posto sumnjam na njega, a ne znam gde se nalazi??? Inace se radi o Renault Laguni II 1,9 dCI. Hvala unapred!!!

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd
          • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi jedno pitanje... pocelo je da mi skripuce po rupama i neravninama na putu u levom tocku.. odatle se cuje... kao starinska vrata hehehe... kad padne kisa prestane da skripuce... ali posle 2-3 dana po suncu pocne... sta bi moglo bude... sad i kad se nagnem na tu stranu cuje se...

Comment

• Plavke
            CBC Član
            • 11.05.2010
            • 47
            • Nova Pazova
            • Renault Laguna II 1.6

@markofpi meni se to desilo, probaj sa čačkalicom ili nekom iglicom da gurneš unazad polugicu koja zaključava poklopac i par puta pritisni dugme za otključavanje. Meni je pukla plugica na početku navoja pa je izašla iz puža, tako da nije moglo da je vrati dok nisam polugicu gurnuo dva tri puta unazad dok navoj nije ušao u puž.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Originally posted by Mladja014 View Post
              ... ako moze pomoc oko tog prekidaca za rikverc posto sumnjam na njega, a ne znam gde se nalazi??? Inace se radi o Renault Laguni II 1,9 dCI
              Na kućištu menjača, kod poluge komande, ispod gumenog štitnika, moguće da je olabavio kontakt i spao konektor, ili je u tolikoj meri zaprljan, da nema kontakt sa prekidačem, koji se nalazi u menjaču. Kablovi su u bužiru, sa tom gumenom lulom na kraju.

Comment

• Nasao sam ga ali je verovatno problem do samog prekidaca. Izgleda da ce morati novi!!! Hvala Franjo na savetu!!!

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Zaboravih, da ti dam savet, kako da ga ispitaš:
                  1. Ako imaš VOM, otkačiš kablove, ubaciš u rikverc, pri ugašenom motoru i omski izmeriš otpor na kontaktima prekidača. Treba da pokaže otpor ~0 ohma. Beskonačan otpor, znak je neispravnog prekidača.
                  2. Ako nemaš instrument, kratko spoji kablove, upali motor, ubaci u rikverc i treba da je svetlo upaljeno! Ako ne svetli, onda je kvar na nekom drugom mestu.

Comment

• Plavke
                    CBC Član
                    • 11.05.2010
                    • 47
                    • Nova Pazova
                    • Renault Laguna II 1.6

Nemora da bude upaljen motor, može samo kontakt.

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Kod lagune II?

Comment

• Plavke
                        CBC Član
                        • 11.05.2010
                        • 47
                        • Nova Pazova
                        • Renault Laguna II 1.6

Da, meni kad su menjali rikverc senzor auto je bilo na dizalici ubačen u rikverc i kartica u čitaču. Doduše moj je 2001 ne znam kako je na novijim modelima.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by Mladja014 View Post
                          ... imam problem sa rikverc svetlom!!! Odjednom je prestalo da svetli, gledao sam sijalice su ispravne, i ne dolazi struja do njih?... radi o Renault Laguni II 1,9 dCI.
                          Moji odgovori su pod pretpostavkom, da ti ne radi samo to svetlo, a da ti rade: klima, alarm, senzor kiše, grejač zadnjeg vetrobranskog stakla i ostalo, vezano na osigurač F4 20A, na koji je vezano to svetlo (reversing lights).

Znači, ako ti ne rade navedeni uređaji, proveri taj osigurač!

Comment

• gboban
                            CBC Član
                            • 26.11.2009
                            • 14
                            • Kula-NS

Originally posted by max3m87 View Post
                            ljudi jedno pitanje... pocelo je da mi skripuce po rupama i neravninama na putu u levom tocku.. odatle se cuje... kao starinska vrata hehehe... kad padne kisa prestane da skripuce... ali posle 2-3 dana po suncu pocne... sta bi moglo bude... sad i kad se nagnem na tu stranu cuje se...
                            To su gumice na balans stangli (valjda da se tako zove). One su suve i pri okretanju sipke one skripe. Kad se pokvase onda klizi i nema zvuka ali kad se osuse one ponovo pocnu. Ili zamena ili probati sa spricom ubaciti malo masti u njih ali da li je to dugotrajno resenje pitanje je.

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

e ljudi vrisnula kugla to se culo... da ne verujete koliko je skripalo i koj zvuk daje.. poz

Comment

• maxag
                                CBC Član
                                • 30.04.2011
                                • 57
                                • Omoljica

Originally posted by maxag View Post
                                Hvala cale i to je neki podatak
                                Ako neko bude imao promlem kao ja sa nosačem kvačila.Nov 2.800 dindži, promenio.Motor više netrese,radi ko doksa.Simptomi su bili da je motor tresao,pogotovo kad krenem u prvu i na uzbrdicu,radio kao stari dizelaš i kada sam ga gasio ili naglo oduzimao gas, cimao je.

Comment

Working...
                                X