RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sjstephy91
    CBC Veteran
    • 28.11.2010
    • 143
    • Beograd- Srbija

Originally posted by CDanijel76 View Post
    sjstephy91 - kod mene je oprema lux-privilege i moze da se na dijagnostici aktivira ta opcija. za ostale opreme ne znam.
    Sada sam isao da probam i upalio ih, rade bez problema, samo treba brzo preci sa jedne pedale na drugu..
    Last edited by sjstephy91; 01.09.2011, 23:55.
    RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• vlaves2000
      CBC Član
      • 28.03.2010
      • 95
      • srbija

Originally posted by maxag View Post
      Hvala vlaves2000.Reci mi da li si video gde je puklo to crevo i koliko se vidi golim okom ta pukotina.
      nisam ga jos video sve mi je kod majstora kada mu budem nosio novo crevo onda cu slikati pa cu staviti na forum,
      https://t.me/pump_upp

Comment

• vlaves2000
        CBC Član
        • 28.03.2010
        • 95
        • srbija

*gokkon* pozdrav reci mi gde si nasao te plasticne vodjice meni treba za zadnja leva, mislim da se kupuju u paru, moj je karavan ali mislim da je isto kao i za limuzinu, jel mozes da uzmes vise toga pa da se dogovorimo oko preuzimanja i placanja moze pouzecem, axom....

Comment

• savidsi
          CBC Član
          • 12.01.2010
          • 90
          • km

Imam problem sa automatskom rucnom kocnicom. Rucna radi da kazem normalno, ali na displeju pise "check handbrake". Ako se desi da je sam aktiviram ispise crvenim slovima "parking brake fault".
          Da li je neko imao ovakav problem ili bi bio raspolozen da pita svoje proverene majstore o cemu se radi. Prijatelji mi predlazu da prvo proverim nivo kocione tecnosti i to cu uraditi danas posle posla. Juce sam primetio da na blagoj nizbrdici makadam je u pitanju kada aktiviram rucnu zadnji levi tocak kasnije hvata dok desni odmah "kopa", ima duzi trag kocenja - da li ovo moze biti problem? Inace rucna trenutno radi svoj posao, kada ugasim auto automatski se aktivira, kada krenem automatski se otpusti tako da me cela situacija buni.

Pozdrav

Comment

• gokkon
            CBC Član
            • 31.01.2010
            • 63
            • Subotica
            • Renault Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by vlaves2000 View Post
            *gokkon* pozdrav reci mi gde si nasao te plasticne vodjice meni treba za zadnja leva, mislim da se kupuju u paru, moj je karavan ali mislim da je isto kao i za limuzinu, jel mozes da uzmes vise toga pa da se dogovorimo oko preuzimanja i placanja moze pouzecem, axom....
            Ne kupuju se u paru, ja sam narucio samo jedan, tek sutra treba da dobijem. Greskom nisu poslali za Suboticu, nego negde drugde. Jos ni za cenu nisam siguran, sutra cu da saznam kad stigne u servis. Podsecam, ja sam u ovlascenom servisu narucio, oni su tamo nasli u nekom katalogu, pa su valjda iz Beograda narucili. Ne idu u paru, na komad se prodaje. Samo nisu iste za obe strane. Ja sam narucio zadnji desni. Kad dobijem javljam kakva je. Ima svega u ovlascenom, al skupo. Tako sam danas isao da vidim srafove za celicne felne, jer sam kupio celicne za zimu, a sarafi su jedan komad 375 din!!!

Comment

• vlaves2000
              CBC Član
              • 28.03.2010
              • 95
              • srbija

i dalje ne mogu da skapiram kako da ubacim sliku ako moze neka pomoc nigde ne vidim ikonicu za sliku ovde na stranici gde kucam poruku

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

Provides free image upload and hosting integration for forums. Free picture hosting and photo sharing for websites and blogs.

ubacis sliku i iskopiras link pored kog pise Forum BBKod (1) u poruku.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• vlaves2000
                  CBC Član
                  • 28.03.2010
                  • 95
                  • srbija

nisam ga jos video sve mi je kod majstora kada mu budem nosio novo crevo onda cu slikati pa cu staviti na forum,
                  evo kako to izgleda ne znam dali se moze lepiti, mozda je neko imao slicno iskustvo pa neka podeli, ja sam kupio novo i auto sada ide kao metak

Comment

• maxag
                    CBC Član
                    • 30.04.2011
                    • 57
                    • Omoljica

Kod mene je izgleda dobro crevo,ali je otišao senzor koji se nalazi na nnjemu.Povremeno upali indjekšen defaul i onda ide ko mrcina a kada nije upaljeno onda ide dobro.Bio sam na dijag.i majstor mi rekao da je crkao taj senzor tkz.senzor kompresionog punjenja.Hteo sam da vidim kako izgleda to crevo kada je puklo,mislio sam da je pukotina kao vlas kose ali kod tebe se primeti da je to to.Hvala.

Comment

• vlaves2000
                      CBC Član
                      • 28.03.2010
                      • 95
                      • srbija

pa pazi kod mene je to verovatno duze trajalo i pucalo po malo, ja ne znam dali u tom crevu ima neki pritisak ali nesto ga je teralo da pukne, meni je auto slabije vukao vec par meseci, e onda je pre nesto vise od mesec dana poceo da dimi kada promenim brzinu i naglo ubrzam ili samo potopim gas e sada na kraju dimio je i na manji potop gasa bas je prestao da vuce drasticno i da trza i onda mi je izbacio poruku na bordu. mozda ti je otisao samo senzor ali kada ti vec menja senzor neka ti skine i crevo pa ga lepo pregleda, polovan senzor je od 30 - 40 evra a nov mislim oko 100 nisam siguran. e sada sto se tice egr ventila majstor je probao da ga iscupa ali kaze boi se da ne pukne, pre par dana mu je pukao jedan. tako da kada skupim pare za nov dodjem i da onda proba ako pukne stavim nov a ako uspem da potrosim pare na nesto drugo. mada auto sada ide kao metak.

Comment

• vlaves2000
                        CBC Član
                        • 28.03.2010
                        • 95
                        • srbija

prva pomoc i gume

mozda nije mesto ali vreme jeste. poznato vam je da od 19 ovog meseca pocinje obaveza po zakonu da imate novu prvu pomoc pa ako neko zna gde ima povoljno na akciji neka javi, isto tako dolazi vreme za zamenu guma zimske na auto a letnje u garazu pa ako neko zna gde ima povoljnih ponuda mozda i na rate a mozda i polovnih a dobrih neka podeli sa nama na forumu jer vremena su teska, obaveza mnogo a para malo.

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

imas na forumu odgovarajuce teme za to.

gume i prva pomoc < klik
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• maxag
                            CBC Član
                            • 30.04.2011
                            • 57
                            • Omoljica

pa pazi kod mene je to verovatno duze trajalo i pucalo po malo, ja ne znam dali u tom crevu ima neki pritisak ali nesto ga je teralo da pukne, meni je auto slabije vukao vec par meseci, e onda je pre nesto vise od mesec dana poceo da dimi kada promenim brzinu i naglo ubrzam ili samo potopim gas e sada na kraju dimio je i na manji potop gasa bas je prestao da vuce drasticno i da trza i onda mi je izbacio poruku na bordu. mozda ti je otisao samo senzor ali kada ti vec menja senzor neka ti skine i crevo pa ga lepo pregleda, polovan senzor je od 30 - 40 evra a nov mislim oko 100 nisam siguran. e sada sto se tice egr ventila majstor je probao da ga iscupa ali kaze boi se da ne pukne, pre par dana mu je pukao jedan. tako da kada skupim pare za nov dodjem i da onda proba ako pukne stavim nov a ako uspem da potrosim pare na nesto drugo. mada auto sada ide kao metak.
                            I ja sam pokušao da očistim ERG ventil ali sam samo skinuo električni deo,onaj drugi nisam mogao,verovatno je zapekao.Kod mene je ta cev masna,ima malo ulja.Moraću i ja kod nekog majstora ko sme da se upusti u čišćenje.Plastičnu cev sam proverio,nije nigde pukla.

Comment

• Night Rider
                              CBC Veteran
                              • 10.12.2007
                              • 127
                              • Banja Vrujci

Originally posted by max3m87 View Post
                              imam slican problem ko ti i pisao sam jos od kad sam kupio auto, auto nije havarisan milion posto cak ni branici nisu menjani, proveravao sam kod milion majstora od ovlascenih servisera pa do farbara i ne ovlascenih servisa gde sad popravljam, bukvalno ni jedan limcic nije mrdnut, e sad menjao sam sve i proveru radio kompletnog trapa od letve volana koja je nova pa na dalje sve sam izmenjao ceo trap bukvalno i 2 puta reglazu trapa centrirao i sve i isto, e sad ne vuce on ni u jednu stranu kad izadjem na auto put ovaj novi sto su uradili ide pravo, ali gde god van njega jedno 85% ide u levo to jest ne ide nego mi okrece volan... e sad jel vozis na plicacima ili obicnim gumama,ne znam ni ja u cemu je trip u pocetku me je bas bas nerviralo... a kad kocis tipa lagano na semaforu u gradu jel ti stane volan ravno ili se nagne u levo ili desno...

Ma ni moja nije lupana sigurno ali vuce pa vuce,menjao sam i gume sredjivao trap takodje dva puta radio reglazu i konstantno vuce.
                              I kad idem polako i kad idem brzo,volan mi stoji pravo ali nisam probao to sa kocenjem. Gume su skoro nove V sara 205/55-16 a isto se ponasa i sa zimskim!
                              http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd
                                • Renault LagunaII 1.8 16v

pitanje, da li auto moze da trese kad kocis sa nekih 120 pa do 90km/h ako su krive felne ili iskljucivo zavisi od diskova i plocica... hvala

Comment

Working...
                                X