Ljudi, ae neka pomaga neko... nasao sam gde je taj problem i znam i usled cega je nastao, dve zice su bez izolacije i u truckanju se dodirnu i prave problem.. razdvojio sam ih, MEDJUTIM, nakon gasenja auta cujem neko zujanje, koje se ugasi za 3-4 sec?? Sta je to??? Isto mi se desava i na Saab-u 9-3, ali ne uspevam da saznam sta je???? Kao da neki relej radi ili nesto slicno, ne drzite me za rec ni sam vise ne znam sta je i kako je, niti znam da li je pozda to zujanje postojalo i ranije,a li ga nisam cuo dok izadjem iz auto.. Ako iko moze, hoce zna, neka pomogne! Hvala!
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
Originally posted by muki View Postpozdrav
imam lagunu 1.9dci 79kw, imam problem sa lijevim farom, prvo sam mislio da je sijalica u pitanju pa sam kupio novu sijalicu, medjutim opet je stao, pa sam ponovo vratio onu staru i opet radi, danas mi se desilo da je stalo svjetlo medjutim samo sam kucnuo malo u far i opet je proradio, isao sam kod elektricara i sve je ok, auto diagnostika ne pokazuje gresku, da li ima neki relej za te farove pa mozda da on nesto zeza ili nesto slicno.
unaprijed hvala
Forumasi pozdrav, vidim temu ste podelili da ne kazem osamostaliliNema me ali eto nadjem malo vremena da vas pozdravim
Comment
-
-
Evo novosti u vezi mojih problema. Da potsetim:
1. klima nece da hladi kada idem iznad 70-80km/h - Ustanovili smo da se kompresor gasi kada predjem 2300 obrtaja... To se desava zato sto registruje da je motor ugasen (kada predje 2300obr) pa zato gasi kompresor... Pritisak u sistemu je proveren i dobar je... Resenje... Za sada ga nema... (ovde bih stavio smajlija koji puca majstorima u glavu ali posto ga nema hteo sam da stavim smajlija koji puca sebi u glavu... Na zalost nema ni njega)
2. Drugi problem je osecanje vibracija u papucici gasa i neko "struganje" kada kola usporavaju (pa negde na 40-50 km/h ) cuje se to struganje... Lici kao da su lezajevi ali majstore buni to sto se ne cuju pri vecim brzinama nego samo tada kada auto usporava... Dijagnoza... Nema je... (ovde bih stavio smajlija koji puca majstorima u glavu ali posto ga nema hteo sam da stavim smajlija koji puca sebi u glavu... Na zalost nema ni njega)
Comment
-
-
Originally posted by sjstephy91 View PostLjudi, ae neka pomaga neko... nasao sam gde je taj problem i znam i usled cega je nastao, dve zice su bez izolacije i u truckanju se dodirnu i prave problem.. razdvojio sam ih, MEDJUTIM, nakon gasenja auta cujem neko zujanje, koje se ugasi za 3-4 sec?? Sta je to??? Isto mi se desava i na Saab-u 9-3, ali ne uspevam da saznam sta je???? Kao da neki relej radi ili nesto slicno, ne drzite me za rec ni sam vise ne znam sta je i kako je, niti znam da li je pozda to zujanje postojalo i ranije,a li ga nisam cuo dok izadjem iz auto.. Ako iko moze, hoce zna, neka pomogne! Hvala!
Comment
-
-
Kada sam ranije spominjao da imam problem sa knedlom na oko 1800-2000 obrtaja, na kraju je pomoglo ciscenje egr ventila i od tada problema nema, a i koliko sam primetio auto manje dimi. E sad muci me jedan bag koji imam od kad sam kupio auto. Alternator remontovan, zamenjen regler, stavljen nov Exide Premium acu, sve testirano pomocu dijagnostike za akumulatore. Napon punjenja, napon akumulatora kad je auto ugasen, kapacitet istog itd....ali....i posle svega toga pri svakom drugom paljenju otprilike neposredno posle startovanja motora iybaci mi crveni acu na displeju, sekretarica kaye da punjenje nije dobro i posle par min greska nestane. Sta bi jos moglo biti uzrok?
Comment
-
-
auto ne vuce i dimi
pozdrav drustvo svakako teram auto kod majstora u ponedeljek ali da podelim i sa vama ovo ne bas lepo iskustvo ali sta da se radi kad vec drugacije ne moze, prvo da kazem auto je laguna 1.9 dci 88kw 2004 156000 km i da vec zadnjih mesec dana primecujem da auto kada stisnem papucicu gasa i krenem da ubrzavam pocinje da dimi u pitanju je crni dim , turbina se ponekad cuje da zvizdi ali toliko retko i tiho da se ni neprimeti e sada, krenem danas da se vozim osetim na uzbrdici da auto malo trza i da nece da vuce a pozadi oblak crnog dima i to u kontinuitetu e sada da napomenem da u tih zadnjih mesec dana od kada sam primetio da auto dimi primecujem jos nesto da kada dajem gas i kada auto ubrzava od motora se cuje kao neko sustanje kada sklonim nogu sa papucice to prestaje, danas mi je totalno na uzbrdici poceo da gubi snagu ide 70 i u jednom trenutku mi je na bordu izbacio otprilike incorekt fuell inekcion otprilike izvinjavam se ako nije napisano kako treba. dali nekom pada na pamet sta bi moglo da bude neko mi kaze da je turbina, pa egr ventil, pa da je mozda puklo sad dal crevo od interkulera ili od turbine u svakom slucaju hvala na komentarimaLast edited by vlaves2000; 28.08.2011, 00:14.
Comment
-
-
@vlaves2000 - Mislim da je vrlo verovatno da je problem u diznama. Znam za sličan problem opisan na jednom drugom forumu, 2 dizne su remontovane i od tada auto radi odlično.
@markofpi - Da li imaš navigaciju? Ako imaš, kad ti se to desi idi na user settings/system pa ubaciš kod 4112 i onda (ako se dobro sećam) functional tests/vehicle. Tu ćeš videti napon akumulatora. Ako je preko 14V (čak blizu, ili preko 15V), puni se, ako je ispod onda se ne puni i pretpostavljam da to znači da postoji problem sa alternatorom, tj. da ne krene svaki put da puni odmah.
Ako nemaš navigaciju, upotrebi unimer na klemama akumulatora i dobićeš isti podatak.
Comment
-
-
ljudi otkacio mi se onaj poklopac koi zatvara radio , i to zajedno sa onu celicnu lentu koju krece poklopac gore-dole... neka iskustva u vezi ovaj problem?
p.s. jer znate koi tip sijalicu ide na START dugme {ona druga koja treba da sveti kad je auto u pogon} i druge sijalice koi su kod podizaca prozora?
Hvala unapred
Comment
-
-
Originally posted by vlaves2000 View Postpozdrav drustvo svakako teram auto kod majstora u ponedeljek ali da podelim i sa vama ovo ne bas lepo iskustvo ali sta da se radi kad vec drugacije ne moze, prvo da kazem auto je laguna 1.9 dci 88kw 2004 156000 km i da vec zadnjih mesec dana primecujem da auto kada stisnem papucicu gasa i krenem da ubrzavam pocinje da dimi u pitanju je crni dim , turbina se ponekad cuje da zvizdi ali toliko retko i tiho da se ni neprimeti e sada, krenem danas da se vozim osetim na uzbrdici da auto malo trza i da nece da vuce a pozadi oblak crnog dima i to u kontinuitetu e sada da napomenem da u tih zadnjih mesec dana od kada sam primetio da auto dimi primecujem jos nesto da kada dajem gas i kada auto ubrzava od motora se cuje kao neko sustanje kada sklonim nogu sa papucice to prestaje, danas mi je totalno na uzbrdici poceo da gubi snagu ide 70 i u jednom trenutku mi je na bordu izbacio otprilike incorekt fuell inekcion otprilike izvinjavam se ako nije napisano kako treba. dali nekom pada na pamet sta bi moglo da bude neko mi kaze da je turbina, pa egr ventil, pa da je mozda puklo sad dal crevo od interkulera ili od turbine u svakom slucaju hvala na komentarimaLast edited by maxag; 28.08.2011, 21:16.
Comment
-
-
@mupe
Imam navigaciju u znam da se napon na acu moze preko iste proveriti. Kada motor radi napon je veci od 14V, a kada motor ne radi napon je veci od 12V. verujem da nije u pitanju alternator vec nesto deseto. Jel pk kais povezan na alternator mozda?
Comment
-
-
@vlaves2000 Imao sam slican problem,slabije vuce,dimi i culo se sistanje i nakon par dana samo ostane bez gasa,znaci ne reaguje na papucicu uopste,dodjem do majstora,kvar sledeciuklo "kuciste" u kome se nalazi letir gasa i kaze da je vjerovatno napuklo ranije i zato je sistalo i dimilo,novo 240e,a ja na otpadu uspijem naci polovno za 35e sa zamenom i da napomenem da je majstor rekao da mu je to prvi put da je vidio da je to komplet kuciste puklo.Pa pogledaj to mozda bude od pomoci...Pozz
P.S.Nalazi se u vrhu motornog prostora(kad skkines onu zastiti).
Comment
-
-
auto ne vuce i dimi
Originally posted by kasparrow View Post@vlaves2000 Imao sam slican problem,slabije vuce,dimi i culo se sistanje i nakon par dana samo ostane bez gasa,znaci ne reaguje na papucicu uopste,dodjem do majstora,kvar sledeciuklo "kuciste" u kome se nalazi letir gasa i kaze da je vjerovatno napuklo ranije i zato je sistalo i dimilo,novo 240e,a ja na otpadu uspijem naci polovno za 35e sa zamenom i da napomenem da je majstor rekao da mu je to prvi put da je vidio da je to komplet kuciste puklo.Pa pogledaj to mozda bude od pomoci...Pozz
P.S.Nalazi se u vrhu motornog prostora(kad skkines onu zastiti).
Comment
-
Comment